top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

TurkNet, genç kuşağın sesine kulak veriyor

TurkNet, iş ve özel yaşam dengesinin yanında geri bildirim kültürü ve çeşitli gelişim olanakları ile çalışanlarının her alanda gelişimini öncelikleri arasına alıyor

TurkNet, genç kuşağın sesine kulak veriyor

Sosyal medyada “Quittok” akımı ile genç çalışanlar, işlerinden istifa nedenlerini canlı yayınlarla takipçileriyle paylaşıyor. Bu durum, şirketlerdeki sorunların tüm açıklığıyla gözler önüne serilmesine neden olurken marka itibarına da zarar veriyor. Bu akımın karşısında çalışan memnuniyetini sağlamak isteyen şirketler, insan ve kültür stratejilerini yeniden tanımlıyorlar. TurkNet, bu kapsamda, iş ve özel yaşam dengesinin yanında geri bildirim kültürü ve çeşitli gelişim olanakları ile çalışanlarının her alanda gelişimini öncelikleri arasına alıyor.


Sessiz istifa, sessiz işten çıkarma... İnsan ve kültür dünyasında her geçen gün yeni terimlerle karşılaşıyoruz. Son dönemde popülerlik kazanan sosyal medya akımı Quittok, insan ve kültür dünyasına dahil olan yeni bir terim olma yolunda ilerliyor.


Sosyal medyanın hızla hayatımızın büyük bir alanını kaplamasıyla birlikte özellikle genç kuşak pek çok konu hakkındaki duygu ve düşüncelerini sosyal medya kanalları aracılığıyla takipçileriyle paylaşıyor. Quittok, özellikle genç çalışanların işlerinden istifa nedenlerini canlı yayın aracılığıyla TikTok üzerinden takipçileriyle paylaştıkları bir sosyal medya akımı olarak karşımıza çıkıyor. Bu akımı takip eden genç çalışanlar; şirketlerindeki sorunları ve iş-yaşam dengesi gibi konuları tüm açıklığıyla gözler önüne seriyor. Bu akımın karşısında çalışan memnuniyetini sağlamak adına şirketlere pek çok sorumluluk düşüyor. Bu sorumlulukların başında, şirketlerde giderek daha fazla yer edinen genç kuşağın sesine kulak vermek ve insan ve kültür stratejilerini bu doğrultuda oluşturmak geliyor.


Deloitte’in 2023 Z ve Y Kuşağı raporuna göre Z kuşağının %46’sı, Y kuşağının da %39’u iş hayatlarında yoğun stres ve endişe yaşıyor. Bir önceki yıl yayınlanan rapora göre Türkiye’deki Z kuşağının %56’sı, Y kuşağının da %52’si kendilerini endişeli ve stresli hissediyor. Odağına insan iyiliği, dönüşümü ve gelişimi alarak insan ve kültür stratejilerini oluşturan TurkNet, bu kapsamda çoktan başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. TurkNet, “unlimited” çalışma modeliyle çalışanlara esnek ve istedikleri yerden çalışma seçenekleri sunuyor. Aynı zamanda “Ezberbozan İzinler” uygulamasıyla çalışanlarının özel hayatlarına zaman ayırarak iş-yaşam dengelerini kendileri için en iyi şekilde kurmalarını sağlıyor. Bu izinler arasında Sosyal Sorumluluk İzni, Patili Dost Sahiplenme İzni, Boşanma İzni, Anne Adayı Aylık Rutin Kontrol İzni ve Hoş Geldin İzni gibi fark yaratan ve çalışanların özel yaşamlarına dokunan izinler de bulunuyor.

TurkNet'in İnsan ve Kültürden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Eseroğlu Günay
TurkNet'in İnsan ve Kültürden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Eseroğlu Günay

TurkNet'in İnsan ve Kültürden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Eseroğlu Günay, genç kuşağın sesine kulak vermek gerektiğine dikkat çekerek, “Günümüzde, sosyal medyanın hayatımızı kökten değiştirdiğini ve genç kuşağın duygu ve düşüncelerini takipçileriyle paylaşma eğiliminin giderek arttığını görüyoruz. Quittok adı verilen bu akım, özellikle genç çalışanların işlerinden istifa nedenlerini canlı yayınlarla sosyal medya platformları aracılığıyla takipçileriyle paylaştığı yeni bir dönüşümü temsil ediyor. Gençleri iş yaşamlarında mutsuz eden nedenlere kulak vermemek, insan odaklı bir şirket olarak bizim için mümkün olmayan bir seçenek. Genç kuşağın sesine kulak vermek, onların duygu ve düşüncelerini anlamak ve insan ve kültür stratejilerimizi buna göre şekillendirmek, başarımızı sürdürülebilir kılmanın en önemli adımı.” dedi.


TurkNet iş ve özel yaşam dengesinin yanında geri bildirim kültürü, sınırsız gelişim olanakları ile çalışanlarının her alanda gelişimini öncelikleri arasına alıyor. “Giga Learn” platformuyla iletişim eğitimlerinden iş odaklı eğitimlere kadar çalışanların kolaylıkla ulaşabileceği pek çok eğitim olanağı sunuyor. Ayrıca geri bildirimi kültürünün tüm çalışanlar tarafından benimsenmesi sağlamak ve iletişim gücünü artırmak için çalışanlarına “radikal samimiyet” eğitimleri veriyor. Eğitimi tamamlayan çalışanlar doğru geri bildirimin gücüyle gelişim noktalarını keşfederek emin adımlarla kariyerlerinde ilerliyor. Aylık olarak düzenlenen “Feedback Loopers” toplantılarıyla insan ve kültür projeleri hakkında farklı ekiplerde çalışan TurkNet’lilerin de fikirleri alarak stratejilerini daha iyi bir noktaya taşıyor. Tüm bunların yanında yapay zekanın iş yaşamındaki etkisini de yakından takip eden TurkNet, yakın zamanda Microsoft Teams uygulamasına eklenecek bir bildirim butonu ve TurkNet Hub içine dahil edilecek chatbot özelliği sayesinde çalışanlarıyla iletişimini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.


TurkNet'in İnsan ve Kültürden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Eseroğlu Günay, TurkNet çalışanlarının mutluluğunu ön planda tutmanın önemine değinerek, “Her adımımızda, çalışanlarımızın sesine kulak veriyor ve onların ihtiyaçlarına cevap vermek adına insan ve kültür stratejilerimizi şekillendiriyoruz. TurkNet olarak, daima değişen dünyaya ayak uydurarak, sevgi ve saygıyla hareket etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page