top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Nike, çalışanlarını ofise çağırıyor: Haftada dört gün

Nike, Ocak ayından itibaren Beaverton, Oregon'daki çalışanları için haftada dört gün ofiste çalışma zorunluluğu getireceğini duyurdu

Nike, Ocak ayından itibaren Beaverton, Oregon'daki çalışanları için haftada dört gün ofiste çalışma zorunluluğu getireceğini duyurdu

Nike, Ocak ayından itibaren Beaverton, Oregon'daki çalışanları için haftada dört gün ofiste çalışma zorunluluğu getireceğini duyurdu. Bu karar, 2021'de açıklanmış ancak COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle bir yıl ertelenmişti.


Nike sözcüsü yaptığı açıklamada, "Birlikte çalışmanın gücünü ve enerjisini yaşamanın keyfini çıkardık ve bundan daha fazlasını yaratmaya devam etmek istiyoruz" dedi.


Nike, Mayıs 2022'den beri haftada üç gün ofiste çalışma zorunluluğu uyguluyor. Bu karar, şirketlerin çalışanlarından ofise geri dönmesini istediği veya bazı durumlarda zorunlu kıldığı bir dönemde ortaya çıktı. Son aylarda, daha fazla CEO, daha fazla ofis zamanı gerektiren kurallar belirledi.


KPMG'nin 1.300'den fazla küresel CEO arasında yaptığı yakın tarihli bir ankete göre, CEO'ların yüzde 64'ü 2026 yılına kadar ofislere tam dönüş görmeyi bekliyor. Yüzde 87'si, ofise gelen çalışanları daha iyi görevler, zamlar veya terfilerle ödüllendirme olasılıklarının daha yüksek olduğunu söyledi.


Nike'ın bu kararı, çalışanlarından ne kadarını olumlu veya olumsuz etkileyeceğini öngörmek pek mümkün olmasa da, şirketin ofiste çalışma zorunluluğunu artırmasının olası etkileri:


🤝 Ofiste daha fazla iş birliği ve yaratıcılık: Çalışanlar birlikte çalıştığında, yeni fikirler üretmek ve sorunları çözmek için daha iyi fırsatlara sahip olabilirler.


💼 Daha güçlü şirket kültürü: Çalışanlar düzenli olarak ofiste buluştuğunda, daha güçlü bir şirket kültürü oluşturabilirler.


⚖️ İş-yaşam dengesi: Haftada dört gün ofiste çalışmak, çalışanların tercihlerine ve kişisel koşullarına bağlı olarak iş-yaşam dengesini iyileştirebilir veya bozabilir.


😞 Çalışanların memnuniyetsizliği: Çalışanlar, ofise daha fazla zaman geçirmek zorunda kalmalarından memnun olmayabilirler. Bu, işgücü devir hızının artmasına neden olabilir.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page