top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Teknoloji alanında kariyer yapmak için sahip olmanız gereken 6 yetenek seti

Bunu akılda tutarak, işte teknoloji alanında bir iş bulmak için gereken en iyi sosyal beceriler neler?

Bunu akılda tutarak, işte teknoloji alanında bir iş bulmak için gereken en iyi sosyal beceriler neler?

LinkedIn 2019 yılında, işyerinin geleceğini besleyen dört büyük eğilimi araştıran yıllık Küresel Yetenek Eğilimleri raporunu yayınlamıştı. Listenin başında ne mi vardı? Özel yetenekler. İşverenler işe hazır adaylar ararlar ve bu, programlama bilgisi, uygulamalı deneyim ve "Özel yetenekler" gibi "zor becerilerin" kusursuz bir kombinasyonuna sahip adaylar anlamına gelir.


Özel yetenekler, güçlü etki yaratır

Şirketlerin teknolojiye ve verilere odaklandığı bir çağda, bir zorunluluktan ziyade sahip olunması gereken bir şey olarak ilişki kurma ve işbirliği yapma becerisini bir kenara atmak kolaydır. Ancak araştırmalar bunun tam tersini gösteriyor. McKinsey tarafından hazırlanan bir rapor en iyi şekilde şunu söylüyor: “Akıllı makineler daha fazla fiziksel, tekrarlayan ve temel bilişsel görevleri devraldıkça sosyal, duygusal ve teknolojik beceriler daha önemli hale geliyor. Etkili bir şekilde iletişim kurmak, problem çözmek, işbirliği yapmak ve organize etmek için gerekli olan yumuşak beceriler, iş yeri sosyal ve teknolojik olarak geliştikçe başarı için daha önemli hale geliyor. "


Bunu akılda tutarak, işte teknoloji alanında bir iş bulmak için gereken en iyi sosyal beceriler:


1. Sorun çözme

WEF'in 2020 yıllık raporunda, eleştirel düşünme ve problem çözme, işverenlerin önümüzdeki beş yıl içinde önem kazanacağına inandıkları becerilerin başında geliyor. Bu beceriler, 2016'dan beri sürekli olarak en yüksek puanı almıştır. Bugün, işverenler, özellikle işyerinin değişen doğasında gezinirken, kendi ayakları üzerinde düşünme kapasitesine sahip kişileri işe alıyor. Eleştirel düşünme becerilerine sahip kişiler, içgüdüsel içgüdülerine güvenmek yerine mantık ve muhakeme kullanarak karmaşık sorunları çözebilir ve farklı çözümlerin artılarını ve eksilerini tartabilirler.


2. İşbirliği

Teknolojide neredeyse hiç 'yalnız kurt işi yok. Karanlık bir bodrumda bir bilgisayar ekranının önünde tek başına oturan bir kodlayıcı geçmişte kaldı. Günümüzde etkili geliştiriciler kod programlıyor, büyük verilerle oynuyor ve çeşitli geliştirici ekipleri, ürün yöneticileri, pazarlamacılar ve satış görevlileri ile günlük olarak işbirliği yapıyor. Harvard Business Review, ekiplerin daha çeşitli olduklarında sorunları daha hızlı çözdüklerini tespit ediyor. Alışılmışın dışında düşünmek için, konfor alanlarımızdan çıkmalı ve başkalarıyla başarılı bir şekilde iletişim kurabilmeliyiz.


3. Empati

Empati, kendinizi başka birinin yerine koyma ve olayları onların bakış açısından görme yeteneğidir. Bu teknolojide neden önemlidir? Empati olmadan kendinize odaklanma eğilimindesiniz. Yaygın bir sorun, herkesin bizim gibi düşündüğünü, davrandığını ve iletişim kurduğunu varsaymaktır. Daha kötü bir hata, başkalarına, müşterilerimize ve son kullanıcılara odaklanmak yerine, ürün güncellemelerimizi ve özellik geliştirmeyi geliştiricinin önemli sorunlarına (burada icat edilmeyen bir kod veya bazı arka uç sistemlerini etkileyen küçük bir hata gibi) odaklamaktır. Empati, bunun sizinle ilgili olmadığını anlamanıza yardımcı olur.


4. Uyarlanabilirlik

Çığır açan fikirler ve son teknoloji şirketler sürekli olarak endüstrileri alt üst ediyor ve işleri sarsıyor. Bazen, Covid-19 gibi bir "siyah kuğu" gelir ve işleri alt üst eder. Değişime ayak uydurmak için hem kuruluşların hem de çalışanların uyarlanabilir ve yenilikçi olmayı öğrenmeleri gerekir. Değişen işyerleri ve teknolojiler için yeterince esnek insanlar, değişimi bir yük olarak değil, büyüme fırsatı olarak gören liderler olacaklar.


5. Yaratıcılık

Otomatikleştirilmiş çalışma alanını tartışırken Forbes, makinelerin insanların hayal etme, yaratma ve hayal etme becerilerini kolayca kopyalayamayacağından, yaratıcılığı yüksek olanların gelecekteki işyerinde daha fazla talep göreceğini belirtti. Tüm yeni teknolojinin önümüze çıkmasıyla, şirketler yeni düşünme yollarına ihtiyaç duyacak - insan yaratıcılığını önemli bir varlık haline getirecek. Yapay zeka, teknolojinin geleceği olabilir, ancak şimdilik makinelere nasıl düşüneceklerini öğretenler yaratıcı insanlardır.


6. Büyüme yetenekleri

Başlangıçta Stanford profesörü ve motivasyon araştırma öncüsü Carol Dweck tarafından icat edilen, büyüme zihniyetine sahip insanlar, yeteneklerinin sıkı çalışma ve geri bildirim yoluyla daha da geliştirilebileceğine inanıyor. Büyüme zihniyet kültürüne sahip şirketler daha güçlü, sadık ve yenilikçi çalışanlar rapor ederken, sabit bir zihniyet kültürüne sahip şirketler çalışanların kestirme yollar, aldatma ve diğer zehirli uygulamaları kullandıklarını bildiriyor. Gelişim zihniyetine sahip bir teknoloji uzmanı, beceriler geliştirmenin ve becerilerini geliştirerek bunları güncel tutmanın daha yüksek başarılara yol açtığını anlar. Yeni zorluklar üstlenmeye, hatalarından ders çıkarmaya ve bilgilerini aktif olarak genişletmeye isteklidirler.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page