Koronavirüs sebebiyle milyonlarca kişi evden çalışma sistemine geçmişti. Dünya'da ilk olarak Twitter tarafından duyurulan bu çalışma yöntemine ülkemizden de Mynet akıma dahil oldu.
Normalleşme dönemi ile birlikte artık çalışanlar yavaş yavaş ofislere dönmeye başlayacak. Bu evden çalışma döneminde işlerinin eksiksiz devam ettiğini fark eden ve çalışma sistemini tamamen değiştiren şirketler oldu. Dünyada bu örneklerin başında olan Twitter geçtiğimiz hafta evden çalışma sistemini kalıcı hale getirdiğini açıklamıştı. Bu sistemin Türkiye’de ilkini gerçekleştiren marka ise Mynet oldu.
Her ay ortalama 42 milyon internet kullanıcısına erişen dijital platform Mynet bir ilki gerçekleştirerek, Türkiye’de uzaktan çalışmaya geçen ilk dijital medya şirketi oldu. Şirket, tüm editör kadrosunu artık kalıcı olarak tamamen uzaktan çalıştırma kararını aldı.
“Tüm işe alım, oryantasyon ve eğitim süreçleri uzaktan çalışmaya uygun hale getirildi.”
Mynet İK Genel Müdür Yardımcısı Esra Bayrakdar, editör kadrosunu tüm Türkiye’ye hatta yurt dışına açma kararı aldıklarını belirterek, “Sadece İstanbul’da değil; tüm şehirlerimizde hatta yurt dışı merkezlerde de gündem, finans, spor, video ve daha farklı alanlarda editörlük yapabilecek yetkin insan kaynağı var. Biz Mynet olarak, bir yandan lokasyondan bağımsız şekilde, yetişmiş insan kaynağına ulaşıp, bir yandan da ekip arkadaşlarımızın memnuniyetini arttırmayı hedefliyoruz. Ekiplerimizle beraber aldığımız bu kararla Mynet’in medya birimlerinin %75’i kalıcı olarak uzaktan çalışacak. Tüm işe alım, oryantasyon, eğitim ve performans süreçlerimizi de uzaktan çalışmaya uygun hale getirdik. Zaman ve mekândan bağımsız bir çalışma modeline döndük.” diye konuştu.
Mynet Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Temur da Mynet’in misyonunun doğru teknolojilerle kullanıcının ihtiyacı olan içeriği hızlı bir şekilde sunmak olduğunu vurgulayarak, araştırmaların, uzaktan/home office çalışmanın üretkenliği yüzde 15 daha olumlu etkilediğini ortaya koyduğunu, iki aylık uzaktan çalışma deneyimlerinin bunu doğruladığını söyledi. Temur, “Metropollerde ofise ulaşmak için harcadığımız süre ayda ortalama 5 iş günü. Bu değerli zamanı kendisine, ailesine ve arkadaşlarına ayırarak bir motivasyon unsuru olarak ekibimize kazandırmak istedik. Ayrıca Mynet çalışanlarının istediği kentte yaşamasının da önünü açtık. Özetle, ekibimizin üretkenliğini azaltan, mutsuzluğunu artıran unsurları iş hayatımızdan çıkardık” diye konuştu.
Comments