Eski Microsoft CEO'su Steve Ballmer Perşembe günü yaptığı açıklamada, bulut bilişime daha önce girmediğine pişman olduğunu söyledi
CNBC'nin haberine göre, eski Microsoft CEO'su Steve Ballmer, teknoloji devindeki görev süresinin başlarında bulut bilişime yatırım yapmış olmayı dilediğini söyledi. Ballmer Perşembe günü, bir sesli sohbet uygulaması olan Clubhouse'ta, yapılan görüşmeye risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz'in genel ortağı ve eski Microsoft program yöneticisi Sriram Krishnan ve Ballmer altında Microsoft'ta üst düzey yönetici olan Andreessen yönetim kurulu ortağı Steven Sinofsky ile birlikte katıldı. Firma, kurucuları Marc Andreessen ve Ben Horowitz'in görüşlerini ve farklı geçmişlere sahip kullanıcı sayısındaki artışı takiben geçen ay Clubhouse'a yatırım yaptığını duyurdu. Uygulama şu anda yalnızca Apple’ın iOS cihazlarında kullanılabilmektedir.
Açıklamalarında genel olarak, Amazon'un şirketlere, hükümetlere ve okullara bilgi işlem ve depolama kaynakları kiralayarak bir iş kurma başarısına işaret ediyor.
Amazon, pazara Microsoft, IBM, Oracle ve diğer bilgi teknolojisi sağlayıcılarından çok önce girdi ve liderliğini sürdürdü. İki analistin tahminlerine göre, Microsoft’un Azure bulutu dördüncü çeyrekte 7 milyar doların üzerinde gelir sağlarken, Amazon’un rakip Web Hizmetleri işi aynı dönemde 12,7 milyar ABD doları gelir elde etti. AWS'nin başarısı, lideri Andy Jassy'yi Amazon'da en üst sıraya taşıdı ve bu yıl sonunda Jeff Bezos'un yerini alacak.
Ballmer, Clubhouse mobil uygulamasında canlı olarak yayınlanan bir sesli sohbette "Azure - keşke iki yıl kadar önce başlamış olsaydık" dedi. “Aslında hizmet olarak altyapı yerine hizmet olarak platformla başladık. Muhtemelen bunu biraz farklı yapardık. AWS ile nihai savaşta bize biraz zamana mal oldu. "
"Her şeyin çabucak meyve vereceğini düşünüyorsunuz," dedi. "Çünkü bu, bir şekilde ön görülememiş ihtimallerin olabileceği ve deneyimlenmek istenmeyen bazı acı noktalardı, ama bu ve bunun gibi durumlarda, olaylara sabredersiniz."
Ballmer ayrıca, Microsoft'un bu pazarda rekabet edecekse telefonlarını daha erken yapması gerektiğini söyledi. 2015 yılında şirket, Nadella'nın devralmasından üç aydan kısa bir süre sonra, Nokia'nın cihazları işini Nisan 2014'te 9,5 milyar dolara satın aldıktan sonra telefon donanım birimini yeniden yapılandırdığı için 7,6 milyar dolar şerefiye ve varlık kaydetti. Anlaşma, Apple'ın ilk iPhone'u piyasaya sürmesinden altı yıldan fazla bir süre sonra geldi. Yatırımcılara yapılan bir sunuma göre, 2017'nin sonlarında Microsoft'un telefon geliri "önemsiz" oldu.
Microsoft, bulut bilişim hizmeti Azure'u 2010 yılında piyasaya sürmeden önce ilk bulut ürünlerini 2008'de piyasaya sürdü. O zamana kadar Amazon, dört yıldır bulut hizmetleri satıyordu.
Amazon'un bulut bilişim bölümü olan Amazon Web Services, bulut altyapısı pazarının lideridir ve 2020'nin dördüncü çeyreğinde %32'lik bir pay elde etti. Microsoft Azure %20'lik pay ile ikinci oldu. Başka hiçbir şirket %10'a ulaşmadı.
Bulut hizmetleri, son yıllarda Microsoft'un işlerinin daha büyük bir yüzdesi haline geldi. Şirketin, Temmuz 2019'dan Haziran 2020'ye kadar süren 2020 mali yılında, şirketin gelirinin% 34'ünü oluşturan "akıllı bulut" segmenti, 2019 mali yılında %31 ve 2018 mali yılında %29 idi.
Microsoft'un şu anki CEO'su Satya Nadella, 2014'te Ballmer'ı değiştirmeden önce Microsoft'ta bulut işini içeren bölümü yönetti. Nadella ayrıca Microsoft'un bulut ürünlerini daha erken piyasaya sürmesini dilediğini söyledi.
Nadella 2017'de "Amazon'un ne yaptığına bakarak kendimizi yeniden keşfetmemiz gerektiğini anladık" dedi.
Clubhouse tartışması sırasında Ballmer, Microsoft'un bir telefonu başlatma girişiminde de çok yavaş olduğunu söyledi. Şirket, Apple'ın ilk iPhone'unu piyasaya sürmesinden yedi yıl sonra, 2014 yılında Nokia'nın cihaz işini satın aldı. Microsoft, 2017 itibarıyla telefonla ilgili gelirinin "önemsiz" olduğunu söyledi.
Comentarios