top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

PepsiCo ve Beyond Meat, 2022 yılında bitki bazlı atıştırmalık ürünleri geliştiriyor

Pepsi CEO'su Ramon Laguarta'ya göre PepsiCo'nun Beyond Meat ile ortak girişimi, gelecek yılın başlarında yeni bitki bazlı atıştırmalıklar ve içecekler piyasaya sürmeyi hedefliyor

PepsiCo, 2022′nin başlarında Beyond Meat ile ortak girişimi aracılığıyla yapılan yeni bitki bazlı atıştırmalıkları ve içecekleri piyasaya sürmeyi umuyor.


Pepsi CEO’su Ramon Laguarta Çarşamba günü CNBC'ye verdiği demeçte, "Bu, oyunun kurallarını değiştiren bir ortak girişim olacağını düşündüğüm şeyin sadece başlangıcı" dedi.


PepsiCo ve California merkezli Beyond Meat, bitki bazlı proteinlerden yapılan gıda ürünleri geliştirmek için Ocak ayında The Planet Partnership adlı girişimlerini kurdu. Beyond Meat, kıyma yerine geçen Beyond Beef gibi et gibi tadı olan bitki bazlı proteinler üretmesiyle tanınan şirket. Ortaklık, gıda dünyasına nispeten yeni gelen Beyond Meat’e, Pepsi’nin yeni ürünler için üretim ve pazarlama uzmanlığından yararlanma şansına sahip olacak.


Pepsi bu hamle ile, et sektöründe önemli şirketlerden birisiyle iş birliğine giderek kalabalıklaşan bitki bazlı kategorilere yaptığı yatırımını güçlendirmeyi hedefliyor. Ayrıca, Pepsi’nin portföyü için sürdürülebilirlik ve sağlık hedeflerine doğru çalışmasına yardımcı olacağı tahminler arasında.

Sürdürülebilirlik, Pepsi’nin ofise dönüş planlarını da etkiliyor. Laguarta, şirketin daha esnek bir model izlediğini ve kurumsal çalışanların haftada veya ayda sadece birkaç gün ofis binalarına geri döndüğünü söyledi.


Ortaklık kapsamında, Pepsi'nin emisyonları azaltmak, daha sürdürülebilir ambalajlar kullanmak ve çevre için daha iyi gıda ürünleri sunmak gibi iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olmak için operasyonlarında değişiklikler yapma yönündeki daha büyük hedefinin bir parçası.


Çarşamba günü erken saatlerde Pepsi, sürdürülebilirliği şirketin büyüme ve değer yaratma planının merkezine yerleştirmeyi amaçlayan "Pep+" (Pep Positive) adlı yeni bir girişimi duyurdu. Şirket, girişimin, malzemeleri tedarik etmekten ve ürünlerini daha sürdürülebilir bir şekilde yapıp satmaktan, müşterilerini kendileri ve gezegen için daha iyi seçimler yapmaya teşvik etmeye kadar operasyonlarına rehberlik edeceğini ifade etti.


Laguarta yaptığı açıklamada, "Pep+, şirketimizin geleceğidir - merkezde sürdürülebilirlik ve insan sermayesi ile büyüme ve ortak değer yaratmak için yaptıklarımızın ve nasıl yaptığımızın temel bir dönüşümüdür. Tüketicilerin gezegenin ve toplumun geleceğiyle daha fazla ilgilenmeye başladığı yeni bir iş gerçekliğini yansıtıyor.” dedi.


Girişim, 2030 yılına kadar yiyecek ve içecek portföyünde işlenmemiş plastik kullanımını %50 oranında azaltmayı, ambalajlarda geri dönüştürülmüş içerik kullanmayı ve daha az ambalaj kullanan SodaStream işini büyütmeyi içerecek.


Şirket ayrıca ürünlerinde ilave şeker ve sodyumu azaltmayı, gıdalarını daha sağlıklı yağlarla pişirmeyi ve nohut, bitki bazlı proteinler ve kepekli tahıllar gibi daha çeşitli içerikler eklemeyi planlıyor.


Bu yılın başlarında Beyond Meat, McDonald's'a vegan hamburger köftesi tedarik etmek için bir anlaşma imzaladı. Ayrıca Yum! yapılan anlaşma sonrasında önümüzdeki birkaç yıl içinde KFC, Pizza Hut ve Taco Bell restoranlarında bitki bazlı menü öğeleri sunacağı belirtildi.


Veganlara yönelik pazarlama faaliyetleri öngörüleri ve analiz

Vegan Gıda pazar büyüklüğü 2018'de 14.2 milyar dolar değerindeydi ve 2019'dan 2026'ya kadar %10,5'lik bir Yıllık bileşik büyüme oranı kaydederek 2026'ya kadar 31,4 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Vegan beslenmenin faydaları hakkında artan farkındalık, bu pazarın büyümesinden sorumlu olan temel faktördür. Özellikle Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik, vegan nüfusun büyük bir yüzdesine sahiptir.


Tüm dünyada obezite oranlarının artması, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet, astım ve diğerleri gibi sağlık sorunlarının artması, tüketiciler arasında genel sağlık bilincinin artmasında büyük role sahip. Bu, vegan gıda ürünleri de dahil olmak üzere farklı türdeki sağlıklı gıda ürünlerine olan talebin artmasına neden oldu. Ayrıca, son birkaç yılda, dünya genelinde özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa gibi gelişmiş bölgelerde vegan nüfusun sayısında bir artış oldu. Bu popülasyon grubu ya laktoz intoleransıdır ya da gıda alımı konusunda oldukça bilinçlidir. Bu nedenle, vegan nüfusundaki artış ve sağlık bilincine sahip tüketicilerin sayısındaki artış, vegan gıda ürünlerine olan talebi artırmaktadır.


Gıda endüstrisinde hayvan sağlığı ve hayvan sevgisi hakkında artan farkındalık , insanları hayvan bazlı gıdalardan bitki bazlı gıda ürünlerine geçmeye teşvik ediyor. The Vegan Society'ye göre, 2012'den 2017'ye kadar etsiz gıda talebi %987 arttı. Ürün, glütensiz ve vejetaryen ürünlerden üç kat daha fazla Google'da aratılıyor.


Dağıtım kanalı öngörüleri

Konvansiyonel segment en büyük dağıtım kanalıydı ve tahmin dönemi boyunca hakimiyetini sürdürmesi bekleniyor. Bu segment, marketleri, özel mağazaları, hipermarketleri ve süpermarketleri içerir. Artan sayıda süpermarket ve hipermarket, toplam ürün satışlarını artırdı. Ayrıca tüketiciler, kolay erişim ve bulunabilirlik nedeniyle geleneksel bakkallar yerine online sipariş sağlayıcı şirketlerden alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Küresel tüketicilerin yaklaşık %48'i gıdalarının en azından ihtiyaçlarının bir kısmını çevrimiçi perakende yoluyla satın alıyor ve bu oranın yakın gelecekte artması bekleniyor. Bununla birlikte, akıllı telefonların ve diğer bu tür cihazların yaygın olarak kullanılması sonucunda artan internet penetrasyonu nedeniyle çevrimiçi kanalın 2019'dan 205'e kadar en yüksek Yıllık bileşik büyüme oranına tanık olacağı tahminler arasında.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page