top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Pandemi sonrası işyerinde çalışanların ihtiyaç duyacağı 6 beceri

Kuruluşlar pandemi yoluyla yollarını buldukça iş yeri değişiyor. İşte çalışanların gelecekte başarılı olmalarına yardımcı olacak beceriler

Pandemi sonrası işyerinde çalışanların ihtiyaç duyacağı 6 beceri

Pandemi, işyerinde büyük değişiklikler yarattı. İşlerinden bağımsız olarak, çalışanların uzaktan çalışmaktan operasyonlardaki ve yerine getirmedeki değişikliklere kadar uzanan büyük değişikliklere hızla uyum sağlaması gerekiyordu ancak iş becerileri pandemiden önce bile değişiyordu.


Gartner verileri, tek bir iş için gereken beceri sayısının her yıl yüzde 10 arttığını buldu. Ortalama bir 2017 iş ilanında listelenen becerilerin üçte biri 2021 yılına kadar alakalı olmayacaktı. Gartner ayrıca rol tabanlı beceri planlamasının kuruluşların doğru çalışan beceri setlerini geliştirmesine yardımcı olmadığını da buldu. İlişkisiz becerileri gruplamak, rekabet avantajı yaratacak becerileri oluşturmaz.

Ancak birçok uzmanın, geleceğin bu gerekli becerilerinin neler olacağı konusunda fikirleri var. Kuruluşlar bir salgında faaliyet göstermeye ve gelecek için plan yapmaya devam ederken, çalışanların ihtiyaç duyacağı temel becerilerden bazıları şunlardır:


Öz yön

Bir iş ve değişim yönetimi danışmanlığı olan Rethinkery Foresight'ın kurucusu ve CEO'su Devin Fidler, bu kadar çok değişimin ortasında, çalışanların, kuruluşlarındaki girişimciler gibi, rollerini sahiplenmeleri ve kendi kendilerini yönetmeleri gerekeceğini söylüyor. firma. Fidler, özellikle giriş seviyesindeki çalışanların giderek daha fazla "kendi kariyerlerini yönetmeye ve bir tür kendin yap bilgisayar korsanlığı zihniyetine sahip olmaya" ihtiyaç duyacağını söylüyor.


Roller ve organizasyonlar hızla geliştikçe, gerekli becerileri geliştirmeye yönelik geleneksel eğitim yöntemleri aynı şekilde mevcut değildir. Çalışanlar, işlerini yapmak için ihtiyaç duydukları becerileri, kaynakları ve desteği belirlemede aktif katılımcılar olmak ve bunları elde etmek için şirketleriyle işbirliği yapmak zorunda kalacaklar.


Dijital Yetenekler

McKinsey tarafından yakın zamanda ankete katılan şirketlerin yüzde seksen beşi, dijitalleşmeyi hızlandırdıklarını söyledi. PwC'nin işgücü strateji ortağı Julia Lamm, çalışanların dijital teknolojiler konusunda rahat olmaları gerektiğini söylüyor. Çalışanların yalnızca işbirliği yazılımından video konferansa kadar dijital teknolojileri kullanma konusunda rahat olmaları gerekmeyecek, aynı zamanda ölçümleri değerlendirmedeki rolünü de kabul etmeleri gerekecek. Analytics, yakın tarihli bir PwC anketinde İK yöneticileri için 1 numaralı dijital yatırım alanıydı.


Çalışanlar uzaktan çalıştıkça ve iş gücü yönetimi daha zorlayıcı olabileceğinden bu daha önemli hale gelir. İK liderleri ve yöneticileri, üretkenliği ölçmek için araçlar kullanacak. Lamm "Dağıtımla ilgilenen veya metriklere bakan dijital araçlardan nasıl daha iyi yararlanırsınız?" diye soruyor. Ancak, bu tür araçlarda kullanıcı deneyiminin genellikle bir öncelik olduğunu hatırlamak da önemlidir. Daha yaygın hale geldikçe, muhtemelen daha sorunsuz ve iş akışlarına kolayca entegre olacaklardır.


Empati

PeopleScout'un işe alım süreci başkanı Brannon Lacey, diğer çalışanların ve kuruluşların karşı karşıya olduğu zorlukları anlama ve yönetime yardımcı olma yeteneğinin - başka bir deyişle empatinin - aynı zamanda işverenlerin aradığı ve ihtiyaç duyduğu bir beceri olduğunu söylüyor. “Bu, sadece kaostan kurtulmaya çalışan insanlar için değil, herkes için faydalı” diyor.


İletişim yönetimi

İletişim becerileri her zaman kritik ve talep gören çalışan becerileri olmuştur. Ancak Lacey, bu becerilerin artık platformlar arasında yaygınlaşması gerektiğini söylüyor. Video konferans ve işbirliği platformlarının yükselişi yeni beceriler gerektirir. “Kelimelerinizde daha iyi olmalısınız, düşünceleri ve kavramları etkili ve verimli bir şekilde iletmeyi başarmak için kısalık ve hafiflik kullanmalısınız” diyor. Ayrıca, hangi platformu ne zaman kullanacağınızı ve video, ses ve dijital iletişimi daha olumsuz sonuçlar yaratmayacak şekilde ( Yakınlaştırma yorgunluğu veya etkileşim eksikliği gibi) nasıl kullanacağınızı da bilmeniz gerekir.


Uyarlanabilirlik

Lamm, birçok işyerinin hibrit modellere dönüşmesi veya işleyişlerinde başka önemli değişiklikler olması nedeniyle uyarlanabilirliğin giderek daha gerekli bir beceri olduğunu söylüyor. Biraz rahatsız olsanız bile çalışmaya devam edebilmek, pek çok şeyin değişmekte olduğu bir zamanda önemlidir. Gergin roller üstlenmek veya yeni zorluklar üstlenmek “uyumluluk kaslarını oluşturmaya” yardımcı olabilir.


Lacey kabul ediyor. “Yine de bu inovasyon kıvılcımını çimlendirebilmeniz, sonuçlar üretebilmeniz ve kuruluş için üretken olmanız gerekiyor” diyor. Ancak, yolunuzda belirsizlik veya engeller olduğunda sanal olarak işbirliği yapmanın veya sonuçlara ulaşmanın yeni yollarını bulmanız gerekebilir.


Motivasyon becerileri

Deloitte'nin araştırması, işyeri başarısı için giderek daha önemli hale gelen bir dizi boyutu ortaya çıkardı. Küresel İK dönüşüm lideri Art Mazor, entelektüel iş yapma yeteneği, değişime uyum sağlama yeteneği ve iletişim becerilerinin yanı sıra motivasyon ve ikna da büyük bir rol oynuyor, diyor.

"En büyük risk alan kişi olabilirim - değişim yeteneklerinin bu boyutu içinde yaşayan yeteneklerden çok önemli bir tanesi - ancak belirsizlik karşısında cesur olmaya gerçekten hazır olmayan bir organizasyonun parçasıysam, o zaman Kendi başıma biraz adamda olacağım ”diyor.


Hem kendi kendini motive edebilmek hem de başkalarına vizyonunuzu görmeleri için ilham vermek, belirsizlik karşısında ataletin panzehiri olabilir. Yeni çalışma normları ortaya çıksa bile, değişime uyum sağlayabilmek, çözümler bulabilmek, iletişim kurabilmek ve ikna edebilmek, eskimesi muhtemel olmayan becerilerdir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page