top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

P&G, Hollanda merkezli süpermarketlerde sıvı kumaş yumuşatıcı için kağıt bazlı şişeyi deneyecek

Procter & Gamble temizlik markası Lenor sıvı kumaş yumuşatıcı markası için Hollanda'da "birinci nesil" kağıt bazlı şişelerde bir deneme yapmak üzere Paboco ile ortaklık kurdu

P&G, Hollanda süpermarketlerinde sıvı kumaş yumuşatıcı için kağıt bazlı şişeyi deneyecek

Hollanda'da denemeye başlanan uygulama kapsamında P&G, gelecek yılın başında 120.000 kağıt şişeyi ülkedeki süpermarket raflarına getirmeyi hedefliyor.


Yenilenen kağıt şişeler, FSC* sertifikalı kaynaklardan elde edilen kağıt liflerden yapılıyor ancak şirketler, sızıntıları önlemeye yardımcı olacağını ve ürünün kokusunun korunmasını sağlayacağını söyledikleri, geri dönüştürülmüş plastikten bir iç katman kullanmayı uygun buluyor.


Ayrıca, şirketler tasarımın gelecekteki yinelemelerini su geçirmez hale getirme ve tam geri dönüştürülebilirlik için çalışma niyetlerini açıkladılar. P&G, Kumaş ve Ev Bakım bölümünün hedeflerinin 2025 yılına kadar plastik kullanımını %30 ve 2030 yılına kadar petrol bazlı plastik kullanımını yarıya indirmek olduğunu açıklamıştı.


Bu deneme ilk olarak geçen yıl Unilever'in orijinal olarak OMO çamaşırhane markası için geliştirilen kağıt bazlı çamaşır deterjanı şişesinin ardından duyuruldu.


*FSC Belgesi, orman ürünleri ile ilgili üretim/satış yapan firmaların ürünlerinin, Orman Yönetim Konseyi’nin belirlediği standartlara uygun olarak üretildiğini gösteren bir belgedir. Orman Yönetim Konseyi 1993 yılında kurulmuş dünya çapında bir organizasyonudur. Bu organizasyon dünya çapında, orman ürünlerinin belirli standartlarla üretilmesi/satışı ile ilgilenen ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. Orman Yönetim Konseyinin kuruluş yeri Almanya’nın Bonn şehridir. Aynı zamanda kurumun yönetim merkezi de, kurulduğu şehirde bulunmaktadır. Fsc belgesi adını, Forest Stwardship Council’in baş harflerinden almıştır. Bu konseyin kuruluş amacı, Birleşmiş Milletler ve Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün sunduğu FAO raporlarının sonucunda dünya ormanlarının yarısının tahrip edildiğinin ortaya çıkmasıyla başlamıştır.


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page