Facebook, Perşembe günü, çalışanların koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yazına kadar evden çalışmasına izin veren en son şirket oldu.
Büyük teknoloji şirketlerinin başını çektiği ABD’deki en büyük şirketlerin çoğu, çalışanlarına en azından yıl sonuna kadar evden çalışmaya devam etmelerini söylediler, ancak bazıları politikalarını bir sonrakine kadar genişletmeye başlıyor. yaz. Pandeminin ötesinde, Twitter dahil bazı şirketler kalıcı olarak uzaktan çalışmaya izin verme kararı alması.
Büyük şirketler çalışanlarının ofise döneceğini söylüyorlar:
Kalıcı olarak evden çalışma koşulları sağlayan şirketler
Twitter: Twitter tüm çalışanların salgın hastalıktan sonra sonsuza dek evden çalışmaya devam etmek isteyip istemediklerini seçmelerine izin verecek ve Eylül ayına kadar ofis açmayacak.
Square: Aynı zamanda Twitter'ın genel müdürü olan CEO Jack Dorsey, çalışanların kalıcı olarak tele-çalışma seçeneğine sahip olacağını söyledi.
Shopify: Shopify 2021 yılına kadar ofislerini açmayacak ve bundan sonra çalışanlarının çoğu uzaktan kalıcı olarak çalışacak. CEO Tobi Lutke, "Ofis merkezlilik sona erdi" dedi.
Coinbase: Coinbase çalışanları, bir ofiste mi yoksa pandemiden sonra sonsuza kadar uzaktan mı çalışacaklarını seçecekler.
Upwork: Upwork CEO'su Hayden Brown, tüm çalışanların varsayılan olarak uzaktan çalışacağını söyledi ve ekiplerin "ofisler yeniden açıldıktan sonra" kasıtlı işbirliği ve sosyalleşme için bir araya gelebileceklerini sözlerine ekledi. "
Lambda Okulu: Çevrimiçi kodlama okulu artık çalışanların kalıcı olarak evden çalışmayı seçmesine izin verecek ve Ağustos ayına kadar ofis açmayacak.
Slack: Haziran ayında San Francisco merkezli Slack, çoğu çalışanın evden sürekli çalışma seçeneğine sahip olacağını söyledi. Şirket ayrıca, önceki uzaktan çalışma politikasını Eylül 2020'den sonra uzatacağını, ancak geri dönmek isteyen çalışanlar için ofislerin ne zaman yeniden açılacağına dair kesin bir tarih olmadığını söyledi.
2020 sonbaharına kadar uzaktan çalışma koşulları sağlayan şirketler
Capital One: CEO Richard Fairbank, ABD, Kanada ve İngiltere'deki ofislerin en azından 7 Eylül İşçi Bayramı boyunca gerekli olmayan tüm personele kapalı kalacağını söyledi.
2020'nin sonuna kadar uzaktan çalışma koşulları sağlayan şirketler
Amazon: 15 Temmuz'da Amazon, evden politikasını 2 Ekim'den 2 Ocak'a kadar uzattı.
Microsoft: Microsoft, Temmuz ayı sonlarında, işçilerin işleri için ofise gelmeleri gerekmedikçe Ocak 2021'e kadar tele-çalışmaya devam edebileceklerini duyurdu.
Box: San Francisco merkezli Box, çalışanların 31 Ocak 2021'e kadar evden çalışmalarına izin verecek ve ofislerin yeniden açıldığı zaman daha esnek çalışma düzenleri ve saatler vaat etti.
Mastercard: Şirketin Baş Halk Sorumlusu Michael Fraccaro Reuters'e verdiği demeçte, ödeme şirketi Mastercard, çalışanların koronavirüsün aşılarla veya diğer önlemlerle kontrol altına alınmasında rahat olana kadar evde kalmasına izin verecek.
Salesforce: Çalışanlar 2020'nin sonuna kadar evden çalışma seçeneğine sahip olacak.
Qualtrics: Qualtrics, çalışanlara 2020 yılı sonuna kadar evden çalışma seçeneği sunacaktır.
Discover: Finansal hizmetler şirketi, çalışanların 2020'nin geri kalanında evden çalışmayı seçmelerine veya devletlerinin izin verdiği ölçüde ofise geri dönmelerine izin verecek.
2021 yazına kadar uzaktan çalışma koşulları sağlayan şirketler
Google: Google, çalışanların en az Temmuz 2021'e kadar evden çalışmasına izin verecek ve önceki işlerini evden itibaren genişletecek ve çalışanların yıl sonuna kadar bunu yapmalarına izin verecek.
Uber: Uber, kurumsal çalışanların Haziran 2021'e kadar evden çalışmasına izin verecek, ancak işçiler kendilerini rahat hissederlerse yeniden açtıklarında ofise gitme seçeneğine sahipler.
Facebook: Facebook, çalışanların Temmuz 2021'e kadar evden çalışmasına izin verecek ve ardından yavaş yavaş çalışanların kalıcı uzaktan çalışma için başvurmasına izin verecek. CEO Mark Zuckerberg, Facebook’un 48.000 kişilik işgücünün yarısının 2030 yılına kadar uzak olacağını tahmin ediyor.
Güncelleniyor...
Comments