IDC Türkiye ve IFS Türkiye iş birliğiyle değişen dünyada daha akıllı Kurumsal Varlık Yönetimi'nin şirketlere sağladığı avantajlara dikkat çekmek için düzenlenen "Yeni Dünyada Daha Akıllı Kurumsal Varlık Yönetimi İle Güçlü ve Kesintisiz Organizasyonlar" konulu dijital etkinlik 7 Ekim’de gerçekleştirildi
Kurumsal Varlık Yönetimi (EAM), gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte evrimleşmeye devam ediyor ve bu değişim kurumsal hayatta, özellikle de varlık yönetiminde yeni eğilimlerin benimsenmesine neden oluyor. IDC’nin inovasyon hızlandırıcıları olarak tanımladığı yapay zeka, nesnelerin interneti, dijital ikiz, otomasyon, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve konum tabanlı hizmetler gibi teknolojiler inovasyonlara hız verirken bir yandan varlık yönetiminde yeni ihtiyaçların doğmasına neden oluyor.
Gelişen ve değişen dünyada yeni ortaya çıkan ihtiyaçların neler olduğu ve daha akıllı Kurumsal Varlık Yönetimi (EAM)’nin şirketlere sağladığı avantajlara dikkat çekmek isteyen IDC Türkiye ve IFS Türkiye, 7 Ekim tarihinde “Yeni Dünyada Daha Akıllı Kurumsal Varlık Yönetimi (EAM) ile Güçlü ve Kesintisiz Organizasyonlar” başlıklı dijital etkinliğiyle farklı sektörlerden önde gelen isimleri bir araya getirdi. IDC Türkiye Araştırma Müdürü Ayşe Kaptanoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte IFS Türkiye CEO'su Ergin Öztürk, IFS Endüstri Mimarı Simon Orchard, Digiturk Teknik Servis Direktörü Cantürk Baysal, Enerjisa Bilgi Sistemleri ve İş Uygulamaları Müdürü Esra Olmuşçelik, İSKİ CIO'su Tayfun İşbilen, Türk Telekom BT Otomasyon ve Yönetim Sistemleri Müdürü Necdet Türkay ve Anadolu Efes Altyapı ve Teknoloji Müdürü Okan Delicanlı panelist olarak katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren IFS Türkiye CEO’su Ergin Öztürk, “Kurumsal Varlık Yönetimi alanında son dönemde çok ciddi değişiklikler meydana geliyor. Daha önceleri şirketlerin klasik bir bakım yönetim sistemi olarak kullandıkları varlık yönetim çözümleri zaman içerisinde ve özellikle pandemi sonrasında özellikle nesnelerin interneti, bulut teknolojileri, coğrafi sistemlerdeki teknolojik gelişmeler nedeniyle büyük bir değişim yaşadı. Kısacası kökeninde nesnelerin interneti olan, bulut tabanlı teknolojilerle beslenen ve yapay zekâ ile verileri daha anlamlı hale getirebilen kurumsal varlık yazılımları ile karşı karşıyayız. IFS olarak bu yaşanan değişiklikler doğrultusunda yazılımlarımızı geliştiriyor ve günümüz ihtiyaçlarıyla uyumlu bir hale getiriyoruz. Dünyanın önde gelen kurumsal varlık yönetimi yazılım tedarikçisi olarak dünyada ve ülkemizde önde gelen kurumlara çözümler sunuyoruz. IDC’nin bir araştırmasına göre çözümlerimizle işletmelerin verimliliklerinde yüzde 18 artış sağlıyoruz. Çözümlerimize yatırım yapan şirketler beş yıl içinde yüzde 413 yatırım getirisi elde ediyor. Başka bir deyişle ortalama beş yıl içerisinde yatırım geri dönüşünü sağlayabiliyorlar.” dedi.
Öztürk’ün ardından söz alan IFS Endüstri Mimarı Simon Orchard, “Günümüzün gerektirdiği karmaşık, çevik ve uzaktan varlık yönetimi ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve ayrıca bunları geleceğe taşıyabilecek bir teknoloji ortağı ile çalışmak Kurumsal Varlık Yönetimi çözümleri açısından çok büyük önem taşıyor. Yeni dünyada daha güçlü ve kesintisiz çalışan organizasyon olabilmenin yolu daha akıllı kurumsal varlık yönetimine sahip olmaktan geçiyor” dedi.
IDC’nin, 2020 yılı pazar payı sonuçlarına göre, SaaS tabanlı varlık yoğun Kurumsal Varlık Yönetimi (EAM) uygulamalarında liderler kategorisinde konumlandırdığı IFS, mühendislik, satın alma, devreye alma, operasyonlar ve bakıma kadar eksiksiz bir varlık yaşam döngüsü yönetimini desteklemek için esnek ve entegre bir EAM uygulaması sunuyor. Ayrıca, sadece bulut ortamlarında değil, şirket içi (yerinde/on-premise) seçenekleri ile de müşterilerin farklı ihtiyaçlarına cevap veren farklı hizmet modelleri sunuyor. EAM uygulaması, entegre ERP, finans, tedarik zinciri, insan kaynakları ve saha hizmeti yönetiminden oluşan bir kurumsal paket olan IFS Uygulamaları içinde yer alıyor.
“Yeni Dünyada Daha Akıllı Kurumsal Varlık Yönetimi İle Güçlü ve Kesintisiz Organizasyonlar” konulu dijital etkinliği http://ifs.biz/kt7 adresinden IDC2021! parolasıyla izleyebilirsiniz.
IFS hakkında
IFS, 1983 yılında İsveç’te kurulmuştur ve dünya genelinde 60 ülkede 80 ofiste faaliyet göstermektedir. 2004 yılında girdiği Türkiye pazarında ise bugün itibarıyla yaklaşık 750 şirkete ve 25 binden fazla kullanıcıya hizmet vermektedir. IFS, dünya genelinde üretim, dağıtım, servis ve bakım-onarım yapan şirketler için entegre Kurumsal İş Uygulamaları (ERP/EAM/FSM) sunar. Uzman olduğu sektörlerde hizmet verdiği şirketlerin, uçtan uca tüm ihtiyaçlarını yıllar içinde geliştirdiği uzman çözümler ile karşılamayı amaçlayan IFS, 4000’den fazla çalışanı ve büyüyen ekosistemi ile 10.000’den fazla müşteriye hizmet vermektedir. IFS, hizmet verilen şirketlerin dijital dönüşümün avantajlarından faydalanarak kaynaklarını en iyi şekilde kullanabilmesini ve sürdürülebilir başarılar kazanmasını hedefler.
Comments