Şirket, ofise gelip gelmeyeceklerini seçebilen personel ile ultra esnek çalışmayı benimsİYOR
Londra Deloitte, 20.000 İngiliz çalışanının pandemiden sonra ofise ne sıklıkta geleceğini seçmesine izin verecek ve bu da onu kural kitabını atıp ultra esnek çalışmayı benimseyen öncü bir firma haline getirecek.
Dünyaca ünlü muhasebe sistemleri firması, Covid krizi sırasında uzaktan çalışmanın başarısının ardından personelin “ne zaman, nerede ve nasıl çalışacaklarına” karar vermesine izin vereceğini söyledi. Şirket 2014'ten bu yana daha esnek bir çalışma sunarken, son duyuru, önümüzdeki ay karantina kısıtlamalarının son aşaması kaldırıldığında ofis odaklı yaklaşımından vazgeçmek anlamına gelecek.
Deloitte CEO'su Richard Houston, "Çalışanlarımızın, mesleki ve kişisel sorumluluklarıyla denge içinde, en iyi işi yapmak için nerede olmaları gerektiğini seçmelerine izin vereceğiz" dedi.
“İnsanların ofiste veya belirli yerlerde bulunmaları için belirli bir gün sayısını duyurmayacağım. Bu, çalışanlarımızın, eğer isterlerse, ofise ne sıklıkta geleceklerini seçebilecekleri ve müşterilerimize en iyi şekilde nasıl hizmet edebileceğimize odaklanabilecekleri anlamına geliyor.”
Bu , Covid kuralları izin verdiğinde personelin zamanının en az yüzde 40'ını ister ofise gelerek, ister ofiste ister müşteri ziyaretinde geçirmesini arzu eden şirket, PwC gibi bazı rakiplerle karşılaştırılıyor.
Bununla birlikte, 19 Temmuz'da İngiltere'de karantina kısıtlamalarının geri kalanı kaldırıldıktan sonra hükümetin konuyla ilgili tarafsız bir tavır alması bekleniyor. Kaynaklar, işçilere ofislerine dönmelerinin söylenmediğini ve şirketlerin kendi kararlarını vermelerine bırakılacağını söyledi.
Ancak, “işçilerin güvenli olmayan işyerlerine geri gönderilmeleri için baskı veya şantaj yapılmaması için” personel için daha güçlü haklar talep eden Labour'a göre, hükümetin müdahaleci yaklaşımı işçiler için kafa karışıklığına neden olabilir ve işverenlerin şartları dikte etmesine izin verebilir.
İşçi Partisi'nin yaklaşımı, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi büyük bankalardaki personelin katı ofise dönüş planlarını geri çekme hakkına sahip olacağı anlamına gelebilir. Goldman Sachs patronu David Solomon, uzaktan çalışmayı "merkezden sapma" olarak nitelendirdi ve çoğu personel uzaktan çalışıyorsa yeni nesil bankacıların nasıl eğitileceği konusunda endişeli olduğunu iddia etti.
Morgan Stanley'in CEO'su James Gorman, işçilerin şehir merkezlerinden uzakta çalışmaları halinde daha yüksek ücretleri bekleyemeyeceklerini öne sürdü.
Ancak, FTSE listesindeki fon yöneticisi Schroders gibi diğerleri farklı bir yol izleyerek çalışanlara ofise tam zamanlı olarak dönmeleri gerekmeyeceklerini söylerken, tüketim ürünleri grubu Unilever, personelin asla beş günlük bir süreye geri dönmeyeceğini söyledi.
Şirket, Deloitte'un kararının, ofis alanının çoğunu ekip işbirliği, eğitim ve müşteri toplantıları için ayırması anlamına geleceğini, ancak her ekibin kendi düzenlemelerinin müşterilere ve personele uygun olmasını sağlaması gerektiğini söyledi. Yakın zamanda yapılan bir personel anketi, Deloitte çalışanlarının yüzde 81'inin gelecekte haftada iki güne kadar evden çalışmayı beklediğini, yüzde 96'sının ise gelecekte ne kadar esnek çalışacaklarını seçme özgürlüğü istediğini ortaya koydu.
Comments