top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Daha iyi bir LinkedIn profili için 19 adım

LinkedIn'de kişisel markalaşmaya biraz zaman ayırmaya ne dersiniz?

Daha iyi bir LinkedIn profili için 20 adım

Pazarlamacılar için, marka oluşturmak için çok fazla zaman ve kaynak ayırıyor. Ancak bu becerileri kendi kişisel markalarınızı oluşturmak için ne sıklıkla uyguluyorsunuz? Birçoğunuz için, olması gerektiği kadar sık ​​değil.


Günlük iş yoğunluğundan dolayı fazla meşgul olduğunuz için ve bazen kendinizi pazarlamaya zaman ayırmak bencil veya bencilce hissettirebiliyor. Bununla birlikte, kişisel markalaşmayı ihmal ettiğinizde, kendinizi sadece yeteri kadar tanıtamamakla kalmıyoruz, aynı zamanda pazarlama açısından büyük bir fırsatı da kaçırıyorsunuz ve bir konu çok net; en etkili çalışan paylaşımcıları, kişisel markalarını LinkedIn'de inşa edenlerdir.


LinkedIn profil sayfası, kişisel markanızın temelidir. Kişisel bir pazarlama platformu olarak yeteneklerini artırmak için düzenli olarak özellikler ekleniyor ve size becerilerinizi ve motivasyonları ortaya çıkarmak için farklı çözümler sunulmaya başlandı.


Etkili bir LinkedIn profilini ve kişisel markayı vermenize yardımcı olacak bazı öneriler;


1. LinkedIn için doğru profil resmini seçin

Profil resminiz LinkedIn'deki arama kartınızdır - bu, insanların size nasıl tanıtıldığıdır ve (bizim görsel varlıklarız) başlangıçtan itibaren izlenimlerini yönetir. LinkedIn'de doğru profil resmini nasıl seçeceğinizi açıklayan bazı harika gönderiler var.


Ancak başlamak için bazı hızlı ipuçları: resmin yeni olduğundan ve size benzediğinden emin olun, çalışmak için giymek istediğiniz şeyi giyin ve gözlerinizle gülümseyin!


2. Bir arka plan fotoğrafı ekleyin

Arka plan fotoğrafınız, profil sayfanızın üst kısmındaki ikinci görsel öğedir. İnsanların dikkatini çeker, bağlamı belirler ve sizin için neyin önemli olduğunu biraz daha gösterir. Her şeyden çok, doğru arka plan fotoğrafı sayfanızın öne çıkmasına, dikkat çekmesine ve akılda kalmasına yardımcı olur.


3. Başlığınızı bir iş unvanından daha fazlası yapın

Profil sayfanızın üst kısmındaki açıklamanın sadece bir iş unvanı olması gerektiğini söyleyen bir kural yoktur. Rolünüzü nasıl gördüğünüz, neyi neden yaptığınız ve sizi neyin harekete geçirdiği hakkında biraz daha fazla şey söylemek için başlık alanını kullanın. Şirketinizde sosyal satışla ilgilenen satış temsilcileriniz varsa, ilham almak için profil sayfalarının başlıklarına hızlıca göz atın. Orada neredeyse kesinlikle iş unvanlarından daha fazlasına sahip olacaklar.


4. Özetinizi eşsiz bir hikayeye dönüştürün

LinkedIn özetin hakkında söylenecek ilk şey, bir tane olduğundan emin olun. LinkedIn profilini oluştururken kaç kişinin hala bu alanı boş bırakması şaşırtıcı. Özetiniz, kendi hikayenizi anlatma şansınızdır. Bu yüzden onu sadece becerilerinizi veya sahip olduğunuz iş unvanlarını listelemek için kullanmayın. Bu becerilerin neden önemli olduğunu ve birlikte çalıştığınız insanlar için yaratabilecekleri farkı hayata geçirmeye çalışın. Biraz zaman harcamaktan korkmayın, birkaç taslak deneyin ve tanıdığınız insanları geçmişe götürün. Bu sizin en kişisel içerik pazarlamanızdır ve bu çabaya değer.


5. Klişe kelimelerden uzak durun

Buzzwords, LinkedIn başlıklarında ve özetlerinde o kadar sık ​​kullanılan ve neredeyse tamamen anlamsız hale gelen sıfatlardır. En çok kullanılan moda sözcükleri düzenli olarak sıralamamız 'uzmanlık', 'liderlik', 'odaklanmış', 'stratejik', 'deneyimli', 'tutkulu', 'uzman', 'yaratıcı', 'yenilikçi' ve 'gibi terimleri içerir. sertifikalı'. Şimdi, kendinizi bu şeyler olarak tanımlayamayacağınızı veya bunların önemli olmadığını söylemiyorum. Ancak, sadece bu kelimeleri kullanmak, insanları bu niteliklere sahip olduğunuza ikna etmeyecektir. Bunları hem kendinizi tanımlama biçiminiz hem de ne hakkında olduğunuzu göstermek için LinkedIn profil özelliklerini kullanma biçiminiz açısından da göstermeniz gerekir.


6. Ağınızı büyütün

LinkedIn ağınızı büyütmenin en kolay ve en alakalı yollarından biri, profilinizi e-posta adres defterinizle senkronize etmektir. Bu, LinkedIn'in bağlantı kurabileceğiniz kişileri önermesini sağlar. Bunun, size ulaşmanız için ilgili kişileri ortaya çıkarmada ne kadar etkili olabileceği şaşırtıcıdır - ve izniniz olmadan hiçbir bağlantı isteği gönderilmez, böylece tüm olası bağlantıları gözden geçirebilirsiniz. Bunun ötesinde, LinkedIn bağlantı istekleriyle toplantıları ve konuşmaları takip etme alışkanlığı edinin – bu, ağınızı canlı ve güncel tutmanın harika bir yoludur.


7. İlgili becerilerinizi listeleyin

LinkedIn'deki en hızlı kazançlardan biridir - beceriler listesinde gezinin ve sizinle alakalı olanları belirleyin. Bunu yapmak, Başlığınızdaki ve Özetinizdeki açıklamayı doğrulamaya yardımcı olur ve başkalarının sizi desteklemesi için bir platform sağlar. Ancak, burada anahtar alakalı kalmaktır. Kim olduğun ve ne yaptığın konusunda gerçekten temel olmayan uzun bir beceri listesi hantal hissetmeye başlayabilir. Ara sıra beceri listenizdeki bahar temizliği için zaman ayırın.


8. Sunduğunuz hizmetleri öne çıkarın

Hizmetler, danışmanların, serbest çalışanların ve küçük işletmeler için çalışanların sundukları hizmet yelpazesini sergilemelerine yardımcı olan yeni bir LinkedIn özelliğidir. Profilinizin Hizmetler bölümünü doldurmak, arama sonuçlarında görünürlüğünüzü artırabilir.


9. Onay sevgisini yayın

Diğer üyelerden gelen onaylar, becerilerinizi doğrular ve güvenilirliğinizi artırır. LinkedIn'de nasıl onaylanırsınız? Yeni başlayanlar için, ağınızı gözden geçirin ve sizden onay almayı gerçekten hak ettiğini düşündüğünüz bağlantıları belirleyin - bu genellikle insanların iyiliğe karşılık vermelerinin tetikleyicisidir. Birkaç önemli beceri için de onay isteyen kibar bir mesajla ulaşmaktan korkmayın. Yine de unutmayın - alaka düzeyi önemlidir. Desteğine gerçekten değer vereceğiniz kişilere ulaşın.


10. Onaylarınızı daha proaktif bir şekilde yönetin

Onaylar gelmeye başladığında, kim olduğunuzu yansıtmayan şekillerde LinkedIn profilinizin vurgusunu çarpıttıklarını görebilirsiniz. Örneğin, temel uzmanlık alanınız içerik pazarlaması olabilir, ancak sizinle etkinliklerde çalışan insanlar daha hevesli destekçilerdir. Profilinizin Beceriler bölümündeki düzenleme özelliklerini kullanarak onay listenizi yönetirken proaktif olun - hangisinin gösterileceğini ve hangilerinin gizleneceğini seçebilirsiniz.


11. Yetenek değerlendirmesi yapın

Beceri değerlendirmesi, becerilerinizin düzeyini göstermenize ve profilinizde Doğrulanmış Beceriler rozeti göstermenize olanak tanıyan çevrimiçi bir testtir. Veriler, doğrulanmış becerilere sahip adayların başvurdukları roller için işe alınma olasılıklarının yaklaşık yüzde 30 daha fazla olduğunu gösteriyor ve yeteneklerinizin kanıtını göstermek, kişisel markanızı daha genel olarak da güçlendiriyor. Beceri değerlendirmelerinizin sonuçlarını görüntülemek tamamen isteğe bağlıdır ve geçtiğinizi göstermeden önce testleri istediğiniz sıklıkta tekrar alabilirsiniz.


12. Referans isteyin

Onaylar, profilinizi görüntüleyen kişilere neye değer verildiğine dair hızlı ve görsel bir fikir verir. Öneriler, işleri bir adım daha ileri götürür. Sizinle çalışma deneyimini göstermek için yazılmış kişisel referanslardır. Profilinizin Öneriler bölümünde, belirli kişilere ulaşmanızı ve öneri istemenizi kolaylaştıran kullanışlı bir açılır menü vardır. En çok kimden tavsiye alacağınızı düşünmek için zaman ayırın ve talebinizi kişiselleştirin. Ekstra çabaya değer.


13. Öğrenme tutkunuzu sergileyin

LinkedIn Learning'de bir kursu tamamladığınızda, LinkedIn profilinize bir kurs sertifikası ekleme fırsatınız olacak. Bunu, LinkedIn Öğrenim hesabınızın Öğrenim Geçmişi bölümünden yaparsınız; burada öğreniminizle ilgili güncellemeleri isterseniz ağınıza da gönderebilirsiniz.


14. Medya ve pazarlama materyallerini paylaşın

İşletmeniz için ürettiğiniz pazarlama malzemeleri, kendi profilinize de ekstra bir boyut katabilir. Vaka çalışmaları, teknik incelemeler ve diğer marka içeriklerini paylaşmak, çalıştığınız işletmenin neyle ilgili olduğunu göstermeye yardımcı olur ve insanların sizi neyin harekete geçirdiğini anlamalarına yardımcı olur. Aynı zamanda tutku ve bağlılığı da gösterir.


15. Makaleler yayınlayın

Yayınlar bölümü, LinkedIn profillerinde en az kullanılan öğelerden biridir ve bu, mevcut düşünce liderliği içeriğine dikkat çekmek için bu özelliği kullandığınızda gerçekten kalabalığın arasından sıyrılabileceğiniz anlamına gelir. Bir e-Kitap veya Beyaz Kitap yazmaya yardım ettiniz mi? Veya şirketinizin bloguna bir gönderi mi yazdınız? Yayınlar bölümü, profilinizi bu varlıklara bağlar.


16. LinkedIn akışınızdan ilgili içeriği paylaşın

LinkedIn'de bir bağlantı ağına sahip olmak bir şeydir - bu ağda aktif bir role sahip olmak, bağlantılarınızın LinkedIn beslemelerinde onlara değer katacak şekilde görünmek çok daha iyidir. Alakalı içeriği ağınızla paylaşmak, bunu yapmanın en erişilebilir yollarından biridir. LinkedIn özet akışınızı yakından takip ederek ve gerçekten ilginç bulduğunuz ve bakış açınızla uyumlu olan içeriği paylaşarak bir başlangıç ​​yapabilirsiniz.


17. Yorum yapın

Paylaşmak harikadır – ancak bu sadece başlangıç ​​noktasıdır. Paylaşımlarınıza yorum eklediğinizde, yayında kendinize daha fazla önem verirsiniz ve belirli bir içeriğin neden önemli olduğunu düşündüğünüzü ifade etmeye başlarsınız. İyi ifade edilmiş yorumlar, daha geniş bir içerik yelpazesini paylaşmanıza da olanak tanır. Örneğin, bir bakış açısına katılmıyor ama yine de onu ilginç buluyor olabilirsiniz. O bakış açısını ifade edebilen bir yorum sizin fikir ve düşünce liderliğinizi oluşturmaya başlar. Ayrıca, profilinizi LinkedIn genelinde yükseltecek ek yorumlar çekmeniz de daha olasıdır. Yorumunuzu yazarken bunu aklınızda bulundurun ve insanların sizinle ilişki kurmasını mutlu edeceğiniz bir şey söylediğinizden emin olun.


18. Sektörünüz için ilgili influencerları takip edin

LinkedIn'deki ilgili influencerları takip etmek, feed'inize bir dizi ilginç içerik koymanıza yardımcı olur ve daha sonra değer kattığını düşündüğünüzde başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca, yaptığınız işe olan tutkunuzu göstererek LinkedIn profilinize bağlam kazandırmaya yardımcı olur.


19. Uzun biçimli içerik yayınlayın ve bunu sohbet başlatmak için kullanın

İçerik hakkında ne kadar çok paylaşım ve yorum yaparsanız, LinkedIn'de uzmanlık ve düşünce liderliği referanslarınızı o kadar fazla oluşturursunuz. Uzun biçimli gönderiler yayınlamak, atılacak doğal bir sonraki adımdır. Harika bir başlangıç ​​noktası, yorumlarınıza ve paylaşımlarınıza aldığınız yanıtı izlemektir. Ağınızla rezonansa giren belirli konular ve bakış açıları var mı? Bir gönderide genişletebileceğinizi düşündüğünüz paylaştığınız yorumlar var mı? Düşünce liderliğinizi bu şekilde geliştirmek, onu gerçek tutar ve bağlantılarınızın bahsettiği konulara bağlı kalmanızı sağlar. Yeni sohbetler başlatmak için uzun süreli gönderilerinize de hazır olun. Yorumlara bir göz atın ve yanıt vermeye hazır olun.


LinkedIn profilinizin sizin için daha çok çalışmasını sağlamak, zamanınızın çoğunu almak zorunda değildir. Birinden diğerine inşa ederek bu fikirler üzerinde çalışmayı deneyin - ve bir öğle yemeği molasında veya akşamları birkaç dakika ayırabilseniz bile hızlı bir şekilde ilerleme kaydedebileceğinizi göreceksiniz. LinkedIn profilinizin tüm avantajlarını esnettiğinizde, hem sizin hem de işiniz için ne kadar fark yaratabileceğine şaşıracaksınız. 2020'yi gerçekleştiği yıl yapın!

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page