Geçtiğimiz haftalarda radikal bir karar alarak logosunun ardından tüm platformlarının arayüzünde de kapsamlı bir değişikliğe giden Yemeksepeti hakkında kullanıcılar ne düşünüyor?
Türkiye’nin en büyük girişimlerinden biri olan ve fiziksel bir dükkana ihtiyaç duymaksızın binlerce restoranı kullanıcıların elinin altına getiren Yemeksepeti, geçtiğimiz haftalarda radikal bir karar alarak logosunun ardından tüm platformlarının arayüzünde de kapsamlı bir değişikliğe gitti. Peki bu değişiklik sonrası kullanıcıların tepkisi ne oldu? Siteye olan kullanıcı trafiği ne yönde değişti? Gemius, merak edilen bu sorunun yanıtını veriyor…
Yemeksepeti, Türkiye’nin dört bir yanında kullanılan ve pek çok kullanıcının da severek kullandığı kapsamlı bir çözüm. Kullanıcılar, evlerinden ya da ofislerinden çıkmadan hızlıca sipariş veriyor ve dilediği menüyü belirleyerek ödemeyi kolayca yapıyor. Yemeksepeti girişiminin başarısının görülmesiyle birlikte de bu paralelde pek çok rakip ortaya çıktı ve e-ticaret devleri dahi bu pazarda kendine yer buldu.
Kullanıcıların hayatını kolaylaştıran Yemeksepeti’nin en büyük gücü elbette platformlarından geliyor. Web sitesinden ya da uygulama üzerinden verilen siparişlerin hızlıca sahibine teslim edilmesi hayati bir önem taşıyor. Şirket ise Mayıs ayında önemli bir değişikliğe giderek logosunun ardından platformlarındaki arayüzünü de önemli ölçüde değiştirdi.
Bu değişikliğin ardından pek çok video ve görsel hazırlayan ve yeni arayüzün sunduğu avantajları müşterilerine anlatan Yemeksepeti, kullanıcıların yeni ‘yüzü’nü hızlıca sahiplenmesi için büyük bir efor sarf etti.
Bu büyük değişim sonrası kullanıcıların bir kısmı şirketin yeni yüzünü severken, bazıları da eski tasarımda aradıklarını daha kolay bulabildiklerini savundu. Peki bu değişim sonrası Yemeksepeti’ne uğrayan ziyaretçi trafiği ne yönde değişti?
Yayıncıların web rekabet analizi içgörüleri sunan Gemius Audience’ın 25 Nisan – 19 Haziran 2022 tarih aralığını kapsayan verilerine göre Yemeksepeti, Nisan ayının son haftasında yaklaşık 11 milyon ziyaretçiye ulaşırken, platformların değiştiği 24 Mayıs tarihine kadar da bu trafik artmaya devam etti.
16-22 Mayıs tarihlerinde yani Yemeksepeti’nin eski arayüzüyle hizmet verdiği;son hafta yaklaşık 13.93 milyon ziyaretçiye ulaşan şirket, 24 Mayıs’ta yeni arayüz için düğmeye bastı ve bir önceki hafta 13.93 milyon ziyaretçiye erişen şirket, 23-29 Mayıs haftasında ise 13.77 milyon kullanıcıyı ağırladı. Değişimin olduğu hafta kayda değer bir trafik kaybı yaşanmazken, 30 Mayıs – 5 Haziran haftasında ise kayda değer bir kayıp yaşandı ve bu sayının 12.47 milyona gerilediği görüldü.
Ancak bu düşüş trendi çok kısa sürdü ve 6 – 12 Haziran haftasında Yemeksepeti’nin ziyaretçi sayısı yeniden artışa geçti. İlgili hafta 13.58 milyon erişime ulaşan şirket, bir sonraki hafta da 13.55 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.
Yemeksepeti’nin bu kapsamlı arayüz değişikliği sonrası ilk haftasında sınırlı sayıda kullanıcı kaybedilirken, birkaç hafta içinde platformların hızlıca toparlandığı ve arayüz değişikliğinin hemen öncesindeki rakamları yakaladığı görüldü.
コメント