top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

YouTube, video 'dislike' sayılarını gizleyecek

Popüler video platformu YouTube, 11 Kasım 2021 tarihinden itiberen ‘dislike (beğenmeme)' sayılarını kullanıcılara gizlemeye başlıyor

YouTube, video 'dislike' sayılarını gizleyecek

YouTube, özellikle son dönemlerde içerik üreticilerine yönelik hamleleri ile gündemde. Şirket, içerik üreticilerinin işlerini kolaylaştırmak adına bazı yenilikler üzerinde bir süredir çalıştığı biliniyordu. Geçtiğimiz günlerde YouTube’un oyuncu YouTuber’lara yeni araçlar ve finansal destek çözümlerini duyurmuştu.

Bu yenilklerin yanında YouTube ayrıca, bazı kullanıcılar tarafından beğenilmeyecek bir yeniliğe daha imza atıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, YouTube bundan sonra dislike (beğenmeme) sayılarını gizleyeceğini belirtti. İçerik üreticileri ise kendi videolarıne gelen dislike sayılarını görüntüleyebilecekler.

Beğenmeme sayılarının gizlenme sebebi

YouTube’un en temel özelliklerinden olan beğenme ve beğenmeme butonları hem içerik üreticileri hem de izleyiciler için içeriklerin izlenme ve dikkat çekme oranını ölçmek adına anlamlı veriler sunuyordu. Ancak YouTube'un şirket sözcüsü bugün yaptıkları açıklamada bugünden itibaren hiçbir videoda beğenmeme sayılarının gösterilmeyeceğini açıkladı. Sözcü bu duruma sebep olan şeyin küçük çaplı içerik üreticilerine yapılan nefret baskınları olduğunu açıkladı. Mart ayında beğenmeme sayıları kaldırmayı düşündüğünü açıklayan YouTube, genellikle diğer YouTuber'lara sataştığı için izlenen YouTuber'lar tarafından eleştirilmiş ve şirketin kendi platformundaki videoları dislike yağmuruna tutulmuştu.


Geçtiğimiz Mart ayında beğeni sayıları gösterimini kaldırmayı düşündüğünü açıklayan YouTube hakkında birçok kullanıcı değişimin sebebinin YouTube’un geçmişte başına gelen bazı olaylar ile ilgili olduğu görüşünde. YouTube’un resmi hesabında paylaştığı YouTube Rewind 2018 videosu, hâlâ YouTube tarihinin en beğenilmeyen videosu konumunda.


Şirketin bu kararı çok tartışılsa da, şirket küçük çaplı takipçi kitlesine sahip olan içerik üreticilerini korumak adına böyle bir karar almanın en etkili yol olduğu görüşünde kararlı görünüyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page