Tasarım, deri kullanımına kıyasla karbon salımı yüzde 90 ve su kullanımını yüzde 65 azaltıyor
Her markanın “sürdürülebilir” ve “çevre dostu” olduğunu iddia ettiği bir zamanda, orijinali yeşille yıkanmış olandan ayırmak zor olabilir. Ancak Golden Goose, dikkatli olunması gereken biri değil.
İtalyan lüks markası, misyonunu yerine getirmek için, bitki bazlı ve geri dönüştürülmüş malzemelerde öncü olan Coronet ile ortaklık kurarak, gelişmekte olan yeşil teknolojiyi Golden Goose'un aranan vuruşlarıyla birleştirecek bir yan marka olan Yatay'ı yarattı.
İlginç bir şekilde, "jöle palmiye" olarak da bilinen Butia Yatay palmiyesinden türetilen Yatay, "dairesellik ilkesini" simgeleyen bir palindrom olduğu için seçildi.
Geçen hafta Dünya Günü için etiket, çevreye duyarlı spor ayakkabılarından ilki olan ve hayvanlardan arındırılmış malzemelerden üretilen ve sebzelerden, geri dönüştürülmüş polyesterden ve biyolojik olarak parçalanabilen kauçuktan yapılmış biyolojik bazlı bir malzeme kullanan Yatay Model 1B'yi piyasaya sürdü.
Deri ile karşılaştırıldığında, yenilikçi malzeme %90 daha az karbon salımı ve %65 oranında daha az su kullanılarak üretiliyor.
Minimalist, monokrom kirli beyaz cephesi, hayvan derilerinden yapılanlardan daha az moda değil ve Robb Report'a göre, özel olarak elle oyulmuş taban, markayla eşanlamlı "canlı" görünüme katkıda bulunuyor.
Daha da iyisi, her bir spor ayakkabının sol topuk sekmesinde, alışveriş yapanların eşleşen QR koduyla eşleştirildiğinde ağaç dikmesine olanak tanıyan bir kabartma numarası bulunur. Hatta yeni fidenize göz kulak olabilecek, büyümesini ve ne kadar karbondioksit emdiğini izleyebileceksiniz.
Kendinizi iyi hissettiren bir savurganlık arıyorsanız, 350 ABD Doları karşılığında unisex ayakkabılara sahip olmak için buraya gidin.
Comments