top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Yeni başlayanlar için Başarılı bir SEO stratejisi oluşturma kılavuzu

Ticari web siteleri, şirketinizin çevrimiçi varlığının hayati bir bileşenidir. Web sitelerinin yaşayan sistemler olduğu düşünüldüğünde, kolay aranabilir, işlevsel ve kullanıcı dostu olması gerekir

Yeni başlayanlar için Başarılı bir SEO stratejisi oluşturma kılavuzu

İster SEO kullanarak web sitenizi aranabilir hale getirmeye çalışıyor olun, ister nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz.


SEO, özellikle yeni başlayanlar için ilk başta karmaşık görünebilir. Ancak, site sahiplerinin arama motorlarından yararlanmak için şimdi yapabilecekleri birkaç şey var. Etkili bir SEO stratejisi oluşturmak için atacağımız adımlar şunlardır:


1. Bir SEO eklentisi kurun

Her şey sırayla! Siz istemediğiniz sürece web siteniz Google tarafından dizine eklenmez. Başlangıç ​​olarak, web siteniz için bir SEO eklentisi yüklemelisiniz. Bu eklentiler Yoast, Rank Math ve WordPress için Hepsi Bir Arada SEO olabilir. Tüm bu SEO eklentilerinin kullanabileceğiniz ücretsiz sürümleri vardır.


2. Uzun kuyruklu anahtar kelimelerle taze içerik oluşturun

Anahtar kelimeler, sayfa içi SEO'nun önemli bir parçasıdır. Anahtar kelimeler (kelimeler ve kelime öbekleri) içeriğinizin ne hakkında olduğunu açıklar ve içeriğinize dahil etmeyi seçtikleriniz ne tür bir trafik alacağınızı belirler. Bu anahtar kelimeler hem kısa kuyruklu hem de uzun kuyruklu olabilir.

Kısa kuyruklu anahtar kelimeler, üçten fazla kelime içermeyen arama terimleridir, uzun kuyruklu anahtar kelimeler ise üçten fazla kelime içerir. Kısa kuyruklu anahtar kelimeler ve uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanmanın her ikisinin de faydaları vardır, ancak içerik oluştururken uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanmak harika bir SEO taktiğidir. Daha az arama trafiği alırlar, ancak daha spesifik oldukları için genellikle daha yüksek bir dönüşüm değerine sahip olurlar.


Her bir web sayfası için hangi anahtar kelimeleri hedefleyeceğinize karar verdikten sonra, bunları sayfa başlıklarına, meta açıklamalara, alt başlıklara, içeriğe, URL'ye ve resimlere eklemeyi unutmayın. Arama motorları yeni içeriği sevdiğinden, kopyanızı düzenli olarak güncellediğinizden emin olun.


3. Geri bağlantılar oluşturmaya odaklanın

Geri bağlantılar, bir web sitesinden başka bir web sitesindeki bir sayfaya verilen bağlantılardır. Çok önemlidir çünkü organik arama motoru sıralamaları, yüksek sayıda geri bağlantıya sahip web sayfaları için daha yüksek olma eğilimindedir.


Geri bağlantı oluşturmaya gelince, “Alan Adı Otoritesi” diye bir şey olduğu için asla diğer web sitelerinden bağlantı satın almayı düşünmemelisiniz. Esasen, her zaman yüksek alan otoritesine sahip web sitelerinden bağlantı almaya odaklanmalısınız. Bir site ne kadar fazla yetkiye sahipse, sitenize o kadar fazla yetki verebilir.


Ama nasıl geri bağlantılar oluştururuz? Çoğu durumda, bağlantı kurulabilir varlığınız, başkalarının bağlantı vermek istediği harika bir içerik parçası olacaktır. İkinci bir seçenek, hala güncel olmayan veya bozuk sayfalara bağlantı veren web sitelerini bulmak ve bunun yerine bağlantılarınızı eklemek için onları yönlendirmek olacaktır. Geri bağlantı kazanmanın son yöntemi misafir blog yazmaktır. Web sitelerinde blog yazıları yazarak veya Quora ve Haro gibi web sitelerini kullanarak web sitenize kolayca geri bağlantılar oluşturabilirsiniz.


4. Diğer arama motorlarını küçümsemeyin

Google'ın arama ve diğer birçok alandaki hakimiyetine rağmen, özellikle küresel olarak iş yapıyorsanız, başka arama motorlarının da olduğu gerçeğini göz ardı edemezsiniz.

Statcounter istatistiklerine göre , Google arama motoru pazarına %92,47 ile hakim olurken, Bing %2,31 ile Yahoo ve Baidu takip ediyor.


5. Kullanıcı deneyimini bir öncelik haline getirin

Kullanıcı deneyimi giderek daha önemli hale geliyor. Ayrıca, SEO üzerinde bir etkisi vardır. Site sahipleri, özellikle de Google'ın bunu ciddiye aldığı ve bir sıralama faktörü olarak gördüğü şu anda web sitelerinin kullanıcı deneyimi konusunda endişe duymalıdır.


Harika bir kullanıcı deneyimi istiyorsanız, sitenizin görsel yönlerinden daha fazlasına odaklanmalısınız. Ayrıca işlevselliğini ve performansını da göz önünde bulundurmalısınız. Görüntüleri optimize edin, önbelleğe alma ve performans eklentileri ekleyin ve tüm kullanıcılar için tasarım yapın. Web erişilebilirliğinin arama motoru optimizasyonu (SEO) çabalarınızı artırdığını ve web sitenizin organik arama sıralamalarını iyileştirdiğini biliyor muydunuz?


6. Google Search Console ve Google Analytics hesapları oluşturun

Ücretsiz Google Arama Konsolu aracı, Google web sitenizdeki sayfaları tarayamadığında ve dizine ekleyemediğinde sizi uyarır. Ek olarak, tarama hatalarının nasıl düzeltileceğine ilişkin yararlı ipuçları alırsınız.


Google Analytics ise web sitenizin trafik kaynakları, en iyi içeriğiniz ve ziyaretçilerinizin sitenizde neler yaptığı hakkında bilgi sağlar. Bir Google Analytics hesabı oluşturmayı zor buluyorsanız, Monsterinsights eklentisini yükleyerek bazı önemli verilere erişmeniz mümkün.


Bu iki ücretsiz araçla web sitenizin trafiğini izleyebilir, web sitenizin Google'da nasıl sıralandığını öğrenebilir ve URL'lerinizi inceleyebilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page