top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Y ve Z kuşağına hitap etmek istiyorsanız, en son trendlerin ötesine geçin

Markalar, kategoriler oluşturarak genç nesilleri yakalayabilir

Y ve Z kuşağına hitap etmek istiyorsanız, en son trendlerin ötesine geçin

Millennial veya Gen Z pazarı için başarılı bir tüketici markası oluşturmak kuşkusuz bir zorluktur. Her ikisi de ünlü bir şekilde kararsızdır ve çoğu zaman sabit alışkanlıklardan veya bir markaya körü körüne bağlılıktan çok ilkeler ve kendi kendine eğitim tarafından yönlendirilir, ünlüler onu onaylamaz.


Bunun, bu kitleye yönelik ürünler yaratan markalar için önemli etkileri vardır. Aslında, birçok şirketin markalama stratejilerini baştan sona benimsemesi mümkündür. En son trendleri takip etmek yerine, bu pazarlarda değer yaratma tutkusu olan girişimler onları yönlendirmeyi düşünmelidir.


Markalar neden trendin önüne kategori koymalı?

Şirketler, yeni bir marka başlatırken genellikle kendilerini rakiplerinden farklı kılmayı hedefler. Ancak, satıldığı kategori veya pazar büyümezse, bu markanın çok az değeri olacaktır. Bu, Millennial ve Gen Z tüketicileri söz konusu olduğunda özellikle önemlidir - tekil bir markaya kesinlikle daha az sadık olduklarından, tüm marka kategorilerinden daha büyük ipuçları alırlar.


Millennials ve Gen Z'nin alışkanlıkları ve çıkarları sürekli değişiyor çünkü sosyal medya ve diğer kanallar aracılığıyla onlara atılan çok daha fazla bilgi var. Bir şirketin, bir sonraki büyük marka stratejisini bırakın, altı ay sonra bir sonraki büyük şeyin ne olacağını tahmin etmesi neredeyse imkansız.


Bu bağlılık değiştiren tüketicileri tavşan deliğinden takip etmeyi tercih eden şirketler, kendilerini sürekli olarak kimliklerini yeniden keşfetmek zorunda bulacaklar ve bu da onların pazar payının kanamasına neden olabilir. Bu kitleye yaklaşmanın daha iyi bir yolu, yalnızca pazarı zamanlamaya çalışmak yerine, bu kategorilerdeki ürün kategorileri ve markaların alt kümeleri aracılığıyla yeni tüketici alışkanlıkları icat etmektir.


Yeni neslin değişen alışkanlıkları

Şu anda, büyük şirketler en son trendlerden yararlanacak ürünleri hızla ortaya çıkarmak için altyapı ve kaynaklara sahip. Ancak, Y kuşağının bunu beğendiğini ve Gen Z'nin bundan hoşlandığını söyleyen markalar, hedef kitlelerini ve yaptıklarını neden satın almayı seçtiklerini ciddi şekilde yanlış anlama tehlikesiyle karşı karşıya olabilir.


Bütün bir neslin alışkanlıkları her zamankinden daha hızlı değişiyor. Örneğin 22 yaşındakiler, arkadaşlarıyla telefonda konuşmanın, önce ebeveynlerini aramalarını nasıl gerektirdiğini en son hatırlayanlar arasındadır. Öte yandan 12 yaşındaki çocuklar, muhtemelen sabit hattın ne olduğunu bile bilmiyorlar.


Millennial ve Gen Z tüketicilerinin markalarla etkileşim şekli ve onların dikkatlerini çeken uyarıcılar, benzeri görülmemiş bir hızla değişiyor. Artı tarafta, bu onları etkili bir şekilde markaların trendlerini üst üste getirebilecekleri bir tuval haline getiriyor.


Tüketici ilgisi azaldıkça, firmaların müşterileri elde tutma kabiliyeti daha zor hale gelir ve markaların yaşam döngüsü kısalır ve kısalır. Kategori oluşturmanın devreye girdiği yer burasıdır. Kategori, endüstrilere, değişen eğilimlere karşı daha az savunmasız olan marka kurallarını kodlama fırsatı sunar. Doğru yapıldığında, uzun vadede firmalar için daha fazla değer yaratabilirler.


Kategorileri pratiğe dönüştürmek

Kategori oluşturmanın güzel bir örneği, Scotch viski içindedir. Bir içeceğin viski olması için sıvı %40 ABV'den az olamaz. Ancak viski yaşlandıkça alkol içeriğini kaybeder. Viski ne kadar eski olursa, usta damıtıcının ne zaman satabileceğini o kadar kesin olarak tahmin etmesi gerekiyordu. Kategorideki damıtıcıların, belirli bir viskinin 30. yılda %40 ABV'de şişelenip satılabileceğini ve 28. yılda değersiz hale gelemeyeceğini - çoğu zaman on yıllar önceden - tahmin etme yeteneği, birinci sınıf Scotch viskisinin diğerlerinden daha iyi performans göstermesinin nedenlerinden biridir. son yirmi yılda varlık sınıfı.


Bu kategori kuralı, satış hacminin düşmesine rağmen alkollü içecek endüstrisinin büyümesine de katkıda bulunmuştur. Y Kuşağı ve Z Kuşağı daha az içiyor, ancak içtiklerinde daha fazla harcıyorlar. Onlar için mesele sarhoş olmak değil - deneyimle ilgili. Millennials ve Gen Z tüketicileri için markalar, yalnızca kategorisi bağlamında bir markayı gördüklerinde tam anlamıyla takdir görürler.

0 yorum

Commentaires


bottom of page