top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Web site taşıma sorunları: Ziyaret düşüşlerinin 11 olası nedeni

Site geçişi sitenize fayda sağlayabilir, ancak bu süreçte birçok şey ters gidebilir. Bir site taşımanın trafiğini etkileyebilir

Site taşıma sorunları: Ziyaret düşüşlerinin 11 olası nedeni

Web sitesi geçişi, sitenize uzun vadede fayda sağlayabilecek sıkıcı süreçlerden biridir - ancak bu süreçte birçok şey ters gidebilir.


Yanlış yönlendirmeler, robots.txt dosyalarıyla ilgili sorunlar, site haritası sorunları ve hatta bozuk dahili bağlantılar, yanlışlıkla site geçişinizin organik arama trafiğinde düşüşe neden olmasına neden olabilir. Bir site geçişinden sonra trafiğinizin neden önemli ölçüde düştüğünü veya düştüğünü belirlemek bir deneme yanılma meselesi olabilir.


Bu sütunu, bir site geçişinden sonra sitelerin trafiğini kaybetmesinin bu yaygın nedenlerini tekrar kontrol etmek için kontrol listesi olarak kullanın.


Sık karşılaşılan sorunların listesini oluşturmak için bir tarayıcı çalıştırın


Öncelikle, sitenizi rahatsız eden sorunların tam bir listesinin elinizin altında olduğundan emin olun, böylece ortaya çıkabilecek sorunları doğrulayabilir ve düzeltebilirsiniz. ScreamingFrog, sitenizi taramak ve sahip olduğunuz sayfaya özgü tüm sorunları görmek için kullanabileceğiniz bir araçtır.


Hangi sorunların ortaya çıktığını görmek için sitenizde bir tarama yapın. Tarama, daha büyük siteler için biraz zaman alabilir, ancak aşağıdakilerle ilgili sorunları bulmaya değer:


— Yönlendirmeler

— Bozuk bağlantılar

— Yinelenen içerik

— Meta veri sorunları

— .txt engellenen URL'ler


Tarama verilerinizi hazır tutun, çünkü aşağıdaki sorunların çoğunu hızlı bir şekilde belirlemenize olanak tanır. Herhangi bir büyük web sitesi geçişinden veya yeniden tasarlamadan önce büyük bir tarama yapmalı ve verilerinizi yedeklemelisiniz. Bu size karşılaştırma için veri verir, böylece nelerin değiştiğini görebilirsiniz.


Yeniden tasarlamadan önce sitenizin HTML'sinin / düzeninin bir kopyasını kaydettiğinizden emin olun, böylece gerekirse gözden geçirebilir ve yeniden ziyaret edebilirsiniz.


Bir web sitesi taşımasından sonra sitelerin trafik kaybetmesinin en yaygın 11 nedeni


Bunlardan herhangi birinin (veya bunların bir kombinasyonunun) geçiş sonrası trafik kayıplarınıza neden olup olmadığını veya katkıda bulunup bulunmadığını görün.


1. Kanonikleştirilmiş etiket değişiklikleri

Sitenizdeki hangi sayfa trafik veya sıralama kaybetti? Trafiğinizi etkileyecek şekilde değiştirilip değiştirilmediklerini görmek için bu sayfaları ziyaret edin ve kanonik etiketleri analiz edin.

Etiketlerle ilgili birkaç yaygın sorun:


— Alakalı olmayan sayfalara işaret etme

— Programlama sorunları (örnek: eğik çizgi eksik)

— Artık var olmayan eski URL'lere işaret ediyor


2. Robots.txt ve / veya dizine eklenemeyen içerik

Sayfaların hala dizine eklenebilir olup olmadığını görmek için robots.txt dosyanızı veya trafik kaybına uğrayan sayfaları açın. Endekslemeyle ilgili bir sorun, trafik kaybınızın nedeni olabilir.

Google'ın, dosyanızla ilgili yaşadığınız sorunları tanımlamanıza ve düzeltmenize yardımcı olabilecek kendi robots.txt test aracı vardır.


3. Kayıp meta veriler

Geçişiniz, web sitenizin işlem sırasında meta verilerini kaybetmesine neden olmuş olabilir. Bir veritabanı transferinde tek bir sütunun kaybolması nedeniyle başlık etiketleri ve meta açıklamaları kaybolabilir.


ScreamingFrog taramanızdaki verileri kullanarak sitenizin meta başlığının ve açıklamasının hala doğru ve sağlam olduğundan emin olun.


Bu verileri kaybettiyseniz, bu önemli metaları sitenize geri eklemeniz gerekir. Meta verilerin geçişten önce ne olduğuna bir göz atmak için “site: URL.com” u kullanarak sitenizde hızlı bir Google araması yapabilirsiniz.


Veya geçişten önce oluşturduğunuz yedeği kullanın.


Aksi takdirde, anahtar kelime açısından zengin başlıklarınızı ve açıklamalarınızı tekrar manuel olarak eklemeniz gerekir. Bu, sitenizin boyutuna bağlı olarak zaman alıcıdan neredeyse imkansız olabilir.


Not: Bir veritabanı uzmanı tanıyorsanız veya biraz araştırma yapmaktan çekinmiyorsanız, eski meta verilerinizi yeni sitenize aktarabilirsiniz.


4. Sayfa hızı kaybı

Tam bir web sitesi geçişi yaptıysanız veya sunucuları değiştirdiyseniz, işlem sırasında bazı sayfa hızlarını kaybetmiş olabilirsiniz.


Hızınızın nasıl performans gösterdiğini görmek için trafik kaybettiğiniz birkaç sayfayı kontrol ettiğinizden emin olun. Şunları yapmanız gerekebilir:


— CDN'nizin geçişin bir parçası olduğunu ve düzgün çalıştığını doğrulayın

— Önbelleğe alma sisteminizin yerinde olduğunu ve düzgün çalıştığını doğrulayın

— Sitenizin hızını artırabilecek kolay düzeltmeleri bulmak için PageSpeed ​​Insights'ı kontrol edin


Sunucu sorunları da sitenizi rahatsız ediyor ve yeterince hızlı yüklenmesine izin vermiyor olabilir.


5. Dahili bağlantılarınızı kontrol edin

Dahili bağlantılar, insanları sitenizde tutmanın harika ve doğal bir yoludur ve ayrıca arama motorlarının sitenizin bir sayfasından diğerine gitmesine yardımcı olur.


Blog yayınlarınızdaki ve sayfalarınızdaki dahili bağlantıların eski sitenize değil, mevcut sitenize bağlantı verdiğinden emin olun.


6. İçerik erişilebilirlik sorunları

Google Arama Konsolu, sitenizdeki tüm dizine eklenmiş sayfaları listeler. Google Search Console üzerinden oturum açın ve Dizin> Kapsam'a gidin.


Hataya tıklayın, uyarı ile geçerli, geçerli veya hariç tutuldu.


Burada, bir URL'de herhangi bir sorun olup olmadığını göreceksiniz ve daha fazla bilgi edinmek için URL'yi İncele'yi tıklayabilirsiniz.


İnceleme sayfasında, "canlı URL'yi test edebilir" ve Google'ın sayfaya erişmeye çalışırken yaşayabileceği sorunları tanımlayabilirsiniz.


7. Bozuk yönlendirmeler

Site yönlendirmeleri, herhangi bir web sitesi geçişinin ayrılmaz bir parçasıdır. Sitenizi taşırken bir 301 yönlendirme planınız yoksa, geçiş sonrası birçok sorununuz olacaktır.


Arama motorlarına sitenizin nereye taşındığı söylenmediği için trafik kaybedersiniz.


Ziyaretçiler de bu süreçte kaybolabilir. Yönlendirme sorunları bir kabusa dönüşebilir; bu, SEO uzmanlarının korktuğu bir şey.


Sorunlu yönlendirme döngülerini veya zincirlerini bulmak için ScreamingFrog'da raporlar oluşturun.

Şunları isteyeceksiniz:


— Yönlendirme döngülerini temizleyin

— Yönlendirmenin doğru olduğundan emin olmak için yönlendirme zincirlerini takip edin.

— Eski URL'lerin yeni URL'lerinize doğru bir şekilde yeniden yönlendirildiğinden, 301 doğrudan kullanarak sayfaların bağlantılarını güncellediğinden ve bunun yerine yeni sayfaya bağlandığından emin olmak için kontrol edin.


Eski URL'lerin tam bir listesini ScreamingFrog'a yükleyin, bu URL'leri tarayın ve başlangıç ​​URL'sinin ve hedef URL'nin doğru olduğundan emin olmak için raporu analiz edin.


Hem son durumu hem de son durum kodunu da doğrulayın.


Siz oradayken, tüm eski sayfaların kalıcı olmayan 302 yönlendirmeleri yerine 301 yönlendirmeleri kullanılarak yeniden yönlendirildiğinden emin olun.


8. Dış bağlantıların kopması

Dış bağlantılar, arama motorları için güçlü bir sinyal olmaya devam ediyor. Çok sayıda organik bağlantı içeren harika bir site kurduysanız, yüksek sıralamalar görmeyi beklersiniz.


Bir taşıma işleminden sonra, bu site sahiplerine ulaşarak yeni sitenize olan bağlantılarını güncellemelerini istemek faydalı olabilir.


Eski bağlantıları bozuksa veya eski sitenizde yönlendirmenizin parçası olmayan bir sayfaya giderse, bu, arama sıralamalarında sorunlara neden olabilir.


Hatta bu bozuk bağlantıları yeni sitenizin benzer veya aynı sayfasına yeniden yönlendirmek isteyebilirsiniz.


Örneğin, bağlantı site1.com/dogs ise, bozuk bağlantıyı tekrar site2.com/dogs adresine yeniden yönlendirmek isteyebilirsiniz. Bozuk bağlantıyı doğası gereği benzer olan bir sayfaya da yönlendirebilirsiniz.


9. Platform / Barındırma sorunları

Sunucuları yeniden platform mu oluşturuyorsunuz yoksa taşıyor musunuz? Değişim iyi bir şeydir, ancak sitenizin trafiğinin düşmesine neden olan küçük sorunlara da neden olabilir:


— Arama motoru botlarını engelleyen güvenlik duvarları

— Botların taraması daha zor olan JS kullanan platformlar

— Yavaş hızlar ve düşük performans

— Ülke kısıtlamaları


Yeniden platform yapıyorsanız ve / veya sunucuları değiştiriyorsanız veya zaten sahipseniz, trafiğinizin dikkatlice düştüğü tüm sayfalara gidin.


Küçük bir hazırlık, trafiğinizin düşmesine neden olabilecek platform veya barındırma sorunlarından kaçınmanıza yardımcı olabilir.


10. Resimler

Siteniz çok fazla resim trafiği alıyor mu? Öyleyse, resim URL'lerinizin taşıma sırasında doğru bir şekilde yeniden yönlendirilmemiş olması mümkündür. Görsel URL'lerinizin aşağıdaki özelliklere sahip olduğundan emin olun:


— Doğru görüntülere bağlantı

— Yeni etki alanınıza bağlanmak


Bir CDN'niz varsa, tüm resimlerinizi yeni sitenize geçirmek için CDN'nizde hızlı bir değişiklik yapabilirsiniz.


Kendi resim URL'lerinizi oluşturmak için bir CNAME kullanmanız durumunda, CNAME'in yeni sitenizi ve / veya sunucunuzu işaret ettiğinden emin olun.


11. Google güncellemeleri

Sitenizin değişikliklerinin bir Google güncellemesine denk gelmesi de mümkündür. Google'ın güncellemeleri, arama algoritmalarını değiştirmekten fazlasını yapar - ekibinizi çılgına çevirebilir.

Bazen, geçişe yakın bir yerde güncelleme gerçekleşir ve sitenizin sıralamasında dalgalanmalara neden olabilir.


Google'ın önemli güncellemeleri iletip iletmediğini kontrol edin . Sizin ve ekibinizin yaşadığı sorunlar, geçişinizle ilgili olmayabilir.


Trafik kayıplarından kurtarma ve yeniden inşa etme

Web sitesi geçişi gerçekleşmeden önce verilerin toplanması ve karşılaştırılması hayati önem taşır; önceki / sonraki tüm değişiklikleri takip etmek.


SEO ile ilgili değişiklikleri takip etmek için Google Analytics Ek Açıklamalarını kullanmayı seviyorum.

Ayrıca programcıları, değişikliklerini benzer bir şekilde takip etmeleri için teşvik ediyorum, böylece SEO uzmanları yeniden ziyaret edebilir ve trafik düşüşlerine neden olanları görebilir.


Sitenizin tüm sorunlarını düzeltmek zaman ve sabır gerektirir. Şanslıysanız, sitenizin trafik sorunlarından sorumlu kişiyi dakikalar içinde bulabilirsiniz, ancak SEO her zaman uzun vadeli bir yaklaşım gerektirir.


Sitenize gidin, bu sorunları kontrol edin ve gerekli düzeltmeleri yapın. Değişikliklerinizden memnun olduğunuzda, trafiğinizin taşıma öncesi düzeylere dönüp dönmediğini görmek için birkaç gün veya hafta bekleyin.


Trafiğiniz hâlâ geçiş öncesine göre önemli ölçüde düşükse, bu liste üzerinde çalışmaya devam edin ve tanımlayamadığınız sorunlu sorunlarda yardım isteyebilirsiniz. Ardından, öğrendiklerinizi alın ve trafiğinizi oluşturmak ve sitenizi her zamankinden daha güçlü hale getirmek için ileriye doğru uygulayabilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page