Twitter CEO'su Jack Dorsey Salı günü gönderdiği bir e-postada çalışanlara, COVID-19 karantina süreci sona erdikten sonra bile süresiz olarak evden çalışmalarına izin verileceğini söyledi.
Dorsey ayrıca, BuzzFeed News'in haberine göre Twitter'ın ofislerinin en erken Eylül ayına kadar yeniden açılmayacağını söyledi. Twitter, çalışanların Mart ayında evden çalışmaya başladıklarını, ancak bu teklif, işleri sunucu bakımı gibi ofise dönmelerini zorunlu görevde çalışanları kapsamıyor. Bir Twitter temsilcisi Business Insider'a verdiği demeçte, şirketin her yerden çalışan çalışanları destekleme konusundaki daha geniş misyonu ile hareket ettiğini belirterek, "son birkaç ayda yaptıklarımız bize bu işi yapabileceğimizi kanıtladı." Temsilci ayrıca, "Ofisler açmak, çalışanlarımızın ne zaman ve ne zaman geri dönecekleri bizim kararımız olacak" dedi ve şöyle devam etti: "Ofis açmaya karar verdiğimizde, daha önce olduğu gibi bir geri dönüş olmayacak. Dikkatli, ve geri dönüşler kademeli olacak." Dorsey, yeni politikanın Twitter'daki açık rollerin çoğunun uzaktan isteğe bağlı olacağı anlamına da geldiğini söyledi. Temsilci, Twitter'ın iş seyahatini askıya almaya devam edeceğini ve 2020'nin geri kalanında şahsen herhangi bir etkinlik düzenlenmeyeceğini söyledi. Şirket, bu yılın 2021 etkinliklerini de ilerleyen süreçte değerlendirecek. Diğer büyük teknoloji şirketleri, evden çalışma konusunda gevşetme planları duyurdular, ancak çok azı Twitter'a nazaran katı gidiyor. Google, Microsoft, Facebook ve Amazon, çalışanlarına ofisleri daha erken açılsa bile sonbaharda evden çalışmaya devam edebileceklerini açıkladılar. COVID-19 salgını öncesinde bile Dorsey, şirketin merkezi San Francisco dışında yaşayan daha uzak çalışanlarla "eşit şartlarda dağıtılmış işgücünü" teşvik etme planlarını dile getirmişti. Dorsey, Şubat ayında yaptığı çağrısı sırasında, şu anda iş gücümüzü dağıtmak için çalışırken herhangi bir iş yavaşlamalarından korkmuyorum ve sanırım tamamen San Francisco'ya bağımlı olmayan küresel bir düzen kurmamız gerektiğini düşünüyorum. "İleriye baktığımızda, çok daha uzak bir çalışma bekleyen bir yetenek havuzuna ulaşıyoruz ... Şirketimizi bunun etrafında inşa etmeliyiz. Bu yıl için henüz bir plan yapmadım, zaman içinde ne tür kararlar almamız gerektiğini göreceğiz" dedi.
Twitter'ın bu hamlesi karşısında diğer küresel şirketlerin ne tür kararlar alacağı merak ediledursun, Dorsey bu hamlesiyle uzun vadede şirketin sahip olduğu güçlü kültürü ve çalışan sadakatini yukarı seviyelere çıkardıklarını gösterme fırsatını iyi değerlendirmişe benziyor.
Bu ve bunun gibi kriz anlarında yöneticilerin alacağı kararlar, şirketin içinde bulunulan dönemde belki de, çok fazla bir getirisi olmasa da uzun vadede sağlayacağı katma değer düşünüldüğünde, uzun vadeli hamleler gerçekleştirmek şirketlerin geleceği için oldukça önem taşıdığı aşikar.
Opmerkingen