top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Spam içerik gönderen mail aboneliklerinden çıkmanın 5 yolu

Mail kutunuzda istenmeyen postalar görmekten bıktınız mı? İşte birkaç çözüm önerisi

Spam veya önemsiz posta, e-postanın kendisiyle hemen hemen aynı anda doğmuştur. Bu hizmetin tüm kullanıcıları, e-posta adresinizi masum bir şekilde vermenin ve ardından promosyonlar, teklifler, bildirimler ve bildirimler içeren tonlarca mesaj almanın ne olduğunu bilir. Gelen kutunuzu boşaltmak için, burada bir spam listesinden çıkmanın üç yolu vardır.


Aslında spam'den kurtulmak sandığınızdan çok daha kolay. Ana uygulamalar ve iş web platformları, birkaç tıklamayla posta listelerinden çıkma seçenekleri sunuyor.


1. Mail içinde yer alan seçenekler

Hemen hemen tüm spam e-postalar, 'mail almayı durdurmak istiyorsanız burayı tıklayın', 'abonelikten çık', 'abonelikten çık' veya benzeri bir açıklama içerir. Bunlar, gönderenin yanında, e-postanın başında veya küçük harflerle altta olabilir.


Tarayıcıda bir sayfa açmak için bağlantıya tıklamanız yeterlidir, burada abonelikten çıkma talebinin doğru şekilde tamamlandığından emin olursunuz. Bazıları sizden e-posta adresinizi onaylamanızı, neden mesajlarını almak istemediğinizi açıklamanızı veya ne tür e-postaları almak istemediğinizi (haberler, promosyonlar vb.) Belirtmenizi isteyecektir.


2. Gmail

Gmail, biraz gizli olmasına rağmen, posta listelerinden bir tıklamayla kolayca çıkmak için bir işlev içerir. Mesajı açmanız gerekir ve Gmail sizi listeden kendi başına çıkarabileceğini tespit ederse, size gönderenin e-posta adresinin yanında 'Aboneliği İptal Et' metnini gösterir.


Basıldığında, niyetinizi onaylamak için bir açılır pencere görünecektir. Ardından platform, Gönderilmiş klasörünüzde görebileceğiniz abonelikten çıkmak için e-posta adresine otomatik olarak bir e-posta gönderir.


İsteğin işe yaramaması durumunda, Gmail o andan itibaren aynı gönderenden aldığınız iletileri otomatik olarak spam olarak işaretleyecektir.


3. Bunları spam olarak sınıflandırın veya engelleyin

Yukarıdakilerin hiçbiri işe yaramazsa, mesajı girebilirsiniz ve en üstte gösterilen seçenekler arasında 'Spam olarak işaretle', 'Spam' veya benzeri bir düğme bulacaksınız. Böylece, o göndericiden gelen tüm e-postalar doğrudan ayrı bir klasöre gidecek ve bunları gelen kutunuzda görmeyeceksiniz.


Aynı çubukta veya hemen hemen her zaman sağ üst kısımda bulunan üç küçük noktada, 'Engelle' seçeneği de görünür. Bunu tercih ederseniz, bu gönderenden gelecek e-postalar size ulaşmayacaktır.


İletiler, önemsiz veya istenmeyen posta klasörünüzde 30 gün boyunca kalır, böylece onları gözden geçirebilirsiniz ve ardından otomatik olarak silinir.


4. Uygulamalardan bildirimleri silin

Facebook, Twitter, Spotify, Pinterest ve diğerleri gibi uygulamalardan gelen sürekli bildirimlerden sıkılırsanız, uygulama ayarlarına gidin. Hemen hemen hepsi size e-posta alma veya almama seçeneği sunar.


Profilinizden Ayarlar, Yapılandırma veya Gizlilik bölümüne (uygulamaya bağlı olarak) girin ve e-posta göndermeyi devre dışı bırakın.


5. Harici seçenekler

Mevcut aboneliklerimizin neler olduğuna dair eksiksiz bir rapor hazırlamak ve onları silmemizi kolaylaştırmak için e-posta hesaplarımıza bağlanabilen bazı araçlar vardır. Bunlardan bazıları ise Delete me, Unroll.me, Unsubscriber, Leave Me Alone ve Unlistr (yalnızca Outlook için).


Son bir öneri

E-postanızı spam ve önemsiz iletilerden temizledikten sonra, birincil e-postanızı yalnızca bir veya iki kez kullanacağınız sitelere veya uygulamalara vermemeye çalışın. Bu amaçla alternatif bir hesabınızın olması tavsiye edilir, böylece kişisel veya iş hesabınızda bu e-postalarla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Etiketler:

0 yorum

Opmerkingen


bottom of page