top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Siemens: Koronavirüs nedeniyle kimsenin işine son verilmeyecek

Siemens CEO'su Jo Kaeser, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama neticesinde, koronavirüs nedeniyle kimsenin işine son vermeyeceklerini ve, yapısal değişikliklere uyum sağlama yoluna gitmeye çalıştıklarını söyledi.

Siemens CEO, Jo Kaeser

Siemens CEO'su Joe Kaeser, bir Alman gazetesine dünya çapındaki COVID-19 salgını nedeniyle ekonomik gerilemeye rağmen şirketin işgücünü azaltmayacağını söyledi. Kaeser, 11 Nisan'da yayınlanan bir röportajda, şirketin bazı çalışanların Almanya'daki bazı tesislerinde daha az saat çalışmasına devam edeceğini ve bu emri daha fazla çalışana genişletebileceğini söyledi. Kaeser, Passauer Neue Presse'ye “Siemens'te hiç kimse etkinlikte geçici bir dalgalanma nedeniyle gidemeyeceğini” söyledi. Alman merkezli şirketin enerji üretimi için kömür ve doğal gaz kullanımındaki düşüşler ve güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımındaki artış da dahil olmak üzere enerji peyzajındaki değişikliklere uyum sağlamaya devam ettiğini söyledi. Ancak bunların koronavirüse bağlı olmayan yapısal değişiklikler olduğunu söyledi. Siemens, bir imalat ve mühendislik şirketinden gelişmiştir ve enerji sektörü dışındaki birçok alanda faaliyet göstermektedir. Şirket genel merkezini Almanya'nın Münih kentinde sürdürüyor, ancak ABD'deki en büyük pazarı Şirketin Amerikan yan kuruluşu Siemens USA, şirkete göre yaklaşık 50.000 kişilik bir iş gücüne sahip.


Siemens'in Türkiye planları ne olacak şimdilik merak konusu.


Pandemi Tedbirleri

Kamu hizmetleri ve imalat şirketleri pandemiye çeşitli tedbirler aldı. Çoğu, mümkün olduğunca çok sayıda işçinin uzaktan çalışmasına izin verdi; diğerleri ise gerekli operasyonları gerçekleştirmek için işçileri yerinde tuttu. Enerji şirketleri pandemi sırasında toplum desteği sağlamada ön plana çıktı. Siemens, COVID-19'un etkisini sürekli olarak izlemek için küresel ve ABD'ye özgü bir görev gücüne sahip. Şirketin sağlık birimi, sanal eğitim ve görüntüleme sistemlerinin uzaktan yönetimine ek olarak hasta testi ve bakımı için ekipman sağlıyor. Şirketin 2 Nisan'daki Siemens Healthineers birimi, COVID-19'a neden olan virüsün enfeksiyon teşhisine yardımcı olmak için kullanılan moleküler Hızlı İzleme Teşhisi (FTD) SARS-CoV-2 Test test kitinin kullanılabilirliğini duyurdu. Kaeser üç hafta önce şirketin Çin'deki fabrikalarındaki operasyonların çoğunlukla normal faaliyete döndüğünü söyledi. Çin, koronavirüs için orijinal sıcak nokta idi. Kaeser, şirketin ikinci çeyrek rakamları üzerinde koronavirüs salgınından bir etki beklediğini kabul etti. Siemens, Çin'deki satışlarının yaklaşık %10'unu üretiyor. 20 Mart'ta Kaeser, şirketin fabrikalarının salgın öncesi seviyelerinin %95'inde çalıştığını söyledi. Cumartesi günü yayınlanan röportajda Kaesar, yaklaşık 1.600 Siemens'in Almanya'daki 120.000 çalışanının “sözleşmeli çalışan olduğunu” söyledi. Ama daha fazlası olacağını göz ardı edemiyorum” dedi. “Ama geçici bir krizde, hiçbir soru yok: bunu birlikte ele alacağız. Kriz bittiğinde ve işler tekrar toparlandığında, bununla birlikte mücadele edeceğiz ”dedi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page