Samsung, One UI 3'te neredeyse 4 dakikalık bir resmi tanıtım filmi yayınladı
Samsung, One UI 3'te neredeyse 4 dakikalık bir Resmi Tanıtım Filmi yayınladı. Bilindiği üzere, One UI 3 tamamen yeni değil, ancak Galaxy S21 serisinin gelişi, One UI sürüm 3.1'in çıkışını işaret ediyor. şirketi şimdi Galaxy S21 ve Android 11 çalıştıran diğer Galaxy cihazları için kaçınılmaz olarak iki katına çıkan yeni bir videoda en iyi One UI 3 özelliklerinden bazılarını vurguluyor.
Samsung’un One UI 3 ile en önemli öncelikleri konfor ve verimlilikti, bu da iyileştirmeler, yeni UI öğeleri ve daha zengin animasyonlara yol açtı.
One UI 3, yeni bir kilit ekranından yeniden tasarlanmış uygulamalara kadar bir sürü görsel değişiklik getiriyor ve en son tanıtım videosuyla Samsung, One UI deneyimini hiç yaşamamış müşterilerin ve insanların neyi anlamasını çok daha kolay hale getiriyor.
Samsung Galaxy cihazlarının Android 11 ve One UI 3 yenilikleri neler?
Aylarca süren beta testi döneminden sonra, Samsung sonunda Galaxy telefonlarını seçmek için One UI 3.0'ı kullanıma sunmaya başladı. Android 11'i temel alan Samsung’un Android dış görünümünün en son sürümü bazı yeni özellikler ve tasarım ince ayarları getiriyor.
Maalesef, One UI 2.5'teyseniz ve bu yükseltmeyle çılgınca farklı bir deneyim umuyorsanız, hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Kuşkusuz, burada çok güzel yeni şeyler oluyor. Ancak genel olarak, işletim sisteminin görünümü ve verdiği his oldukça benzer.
Samsung One UI 3.0: Bildirimler yenilendi
Google'ın Android 11 ile odaklandığı en büyük alanlardan biri bildirimlerdi. Bildirim gölgesi, arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim halinde kalmanın ayrılmaz bir parçası olduğundan, Google bunu daha düzenli ve akıcı hale getirmeye büyük önem verdi.
Google'ın ipucunu kullanan Samsung, One UI 3.0'daki bildirim gölgesine de çok odaklandı. Şirket, gölgenin tüm görünümünü güncelledi, yeni bir açık gri renk (karanlık mod kullanılmadığında) ve yeni solma animasyonu ekledi. Hepsi çok pürüzsüz ve şık görünüyor.
Samsung, gölgeyi daha az karmaşık hale getirmek için bazı şeyleri de kaldırdı. Örneğin, güç düğmesi sağ üst köşeden gitmiş. Samsung'un burada "az daha çoktur" yaklaşımını benimsediğini görmek canlandırıcı.
Nihayetinde, yine de, en dikkate değer değişiklikler Android 11 tarafından oluşturulanlardır. Müzik çalar, bildirim alanından çıkıp Hızlı Döşemeler bölümüne taşınıyor ve her bildirim, önemine göre farklı başlıklar altında düzenleniyor. Her zaman olduğu gibi, işletim sisteminin onlara nasıl davranması gerektiğini değiştirmek için herhangi bir bildirime uzun süre basabilirsiniz.
Yeni uyarılar ve balon desteği
Bildirimlerden bahsetmişken Samsung, siz telefonu aktif olarak kullanırken ekranınızda uyarıların nasıl görüneceğini değiştirdi. Android 10 ile bir bildirim geldiğinde, ekranın üst çeyreğinde büyük bir uyarı alırsınız. Bu, uygulama özelliklerine (yanıtlama, silme, yok sayma vb.) Ve / veya varsa hazır yanıtlara kısayollara sahip olacaktır.
Artık uyarı çok daha küçük ve daha basit. Yukarıdaki fotoğrafta, herhangi bir ekran alanını zar zor kaplayan bir Slack bildirimi görebilirsiniz. Bildirime dokunduğunuzda, uygulamanın içinde sohbeti açar. Bu biraz daha az kullanışlıdır ama daha az rahatsız edicidir. Bunun bir yükseltme mi yoksa düşürme mi olduğuna kendiniz karar vermeniz gerekecek.
Uyarıyı görmezden gelirseniz, bildirim gölgesine gider. Doğrudan uygulamanın kendisine gitmek istemiyorsanız, normal kısayolları ve diğer etkileşimleri burada bulacaksınız. Bu değişikliği beğenmezseniz Ayarlar> Bildirimler bölümüne giderek daha büyük bildirimleri geri getirebilirsiniz.
Ek olarak, bu Android 11 olduğundan, Samsung telefonunuz artık sohbet balonlarını destekleyecektir. Facebook Messenger'ın nasıl yaptığına benziyorlar. Hangi uygulamaların içinde balon uyarısı göreceğini seçebilirsiniz. Tersine, Ayarlar> Bildirimler> Gelişmiş Ayarlar> Kayan Bildirimler'e giderek bunları tamamen kapatabilirsiniz.
Widget'lara hızlı erişim
Android uzun süredir widget'lara sahipti, ancak widget kullanımı son on yılda pek değişmedi. Samsung nihayet widget'lara One UI 3.0 ile biraz sevgi gösterdi.
Artık bir uygulamaya uzun süre basabilir (uygulama çekmecesinde, yuvada veya ana ekranda) ve o uygulamanın ilgili widget'larını görüntüleme seçeneğini görebilirsiniz. Burada Widget'lar düğmesine dokunursanız, uygulanabilir widget'lar arasında gezinmenize izin veren bir menü açılır penceresi görüntülenir. Beğendiğiniz birini bulabilir ve anında ana ekrana ekleyebilirsiniz.
Sürekli açık ekran (Always on Display - AOD) ve kilit ekranı ince ayarları
Samsung, yıllarca her zaman açık olan ekranı çiviledi. Renkler, tasarımlar ve hatta animasyonlu GIF'ler dahil olmak üzere birçok özelleştirme ekledi. Ekranınızda hangi uyarıların görüneceğini de ayarlayabilirsiniz.
One UI 3.0 ile Samsung, resmi değişiklik günlüğüne göre tüm Ekran widget'larının "iyileştirildiğini" iddia ediyor. Ancak, bu iyileştirmelerin ne olduğu belirsizdir ve belirgin bir değişiklik yok. Güç açısından daha verimli olmaları olabilir.
Samsung ayrıca, kilit ekranı widget'larını geliştirdi ve bu değişiklikler çok daha belirgin. Örneğin, telefonunuzun kilidini açmanıza gerek kalmadan telefon kullanımınızla ilgili sekmeleri tutmanıza olanak tanıyan yeni bir Dijital Denge widget'ı var.
Son olarak Samsung, dinamik kilit ekranı seçeneğini de güncelledi. Bu özellik, kilit ekranı duvar kağıtlarınızın görünümünü belirli kategorilere (sanat, hayvanlar, yerler, vb.) Göre otomatik olarak değiştirir. Artık aralarından seçim yapabileceğiniz daha fazla kategori var ve kendinizi tek bir kategoriye kilitlemek yerine birden çok kategori seçebilirsiniz.
One UI 3.0, Samsung Free'yi sunar
Bu, Samsung’un bunu onuncu kez yaptığı gibi görünebilir, ancak işte burada: Ana panelin solunda bulunan ana ekran paneli One UI 3.0'da farklı. Bixby Home veya Google Discover veya Samsung Daily veya daha önce oraya yerleştirilmiş diğer sistemler değil. Şimdi, adı Samsung Free.
Daha önce olduğu gibi, Samsung Free size haberleri ve diğer bilgi türlerini kolayca kaydırılabilir bir beslemede getiren bir bölüm Samsung Daily ve Bixby Home'a benzer, ancak çoğunlukla yalnızca haberlere ve Galaxy Store'dan birkaç uygulama önerisine odaklandığı görülmektedir.
Büyük ses kontrolleri
Samsung, One UI 3.0'daki ses denetimi kaydırıcısının görünümünü yeniledi. Şu anda hangi cihazı kontrol ettiğiniz gibi, kaydırıcının içinde yaşayan tüm bilgilerle artık çok düzgün.
Bunun da ötesinde, kaydırıcının üst kısmındaki üç noktalı genişletme simgesine tıklarsanız, tam ses paneli eskisinden çok farklı görünür. Şimdi ekranın büyük bir bölümünü kaplıyor. Oradan, telefonunuzun çeşitli ses düzeylerini (bildirimler, medya vb.) Değiştirebilirsiniz. Ayrıca, bu panelden Google'ın Canlı Altyazısını hızlı bir şekilde açabilir veya kapatabilirsiniz.
Son olarak, daha büyük panelde, sistem ayarlarında özel Ses bölümünü açan bir ayarlar düğmesi vardır. Burada, otomatik medya ses denetimlerini açıp kapatan fazladan bir öğe var.
Garip bir şekilde, bazı şeyler eksik
Samsung’un One UI 3.0 sürümü Android 11'e dayanıyor. Biri Android 11'in tüm yönlerinin burada olmasını bekleyebilir, ancak bazı şeyler eksik.
En büyük eksiklik, güç menüsünde akıllı kontrollerin olmamasıdır. Android 11'de, güç düğmesini (veya Samsung'un ısrar ettiği için "yan tuşu") basılı tutarsanız, tamamen yeni, tam ekran bir arayüz elde edersiniz. Temassız ödemeler için hızlı bir şekilde kredi kartınızı seçebilir, akıllı ışıklarınızı açıp kapatabilirsiniz, vb. Telefonunuzu kapatmanıza veya yeniden başlatmanıza izin veren beklenen güç düğmeleri de vardır.
Samsung bu güncellemelerin hiçbirini eklemedi. One UI 2.5'teki güç menüsü herhangi bir değişiklik olmaksızın devam eder. Yan tuşu basılı tuttuğunuzda, bir güç düğmesi, bir yeniden başlatma düğmesi ve bir acil durum modu düğmesi göreceksiniz.
One UI 3.0: Diğer yenilikler
En son One UI güncellemesindeki en büyük değişiklikler bu kadar. Ayrıca, minikte olsa birkaç küçük ayar daha var:
— Artık ana ekranın boş bir bölümünde herhangi bir yere çift dokunarak ekranı kapatabilirsiniz. Bu, yıllardır diğer sistemlerde bulunan eski moda bir özellik
— Samsung akıllı telefonunuzu ilk kurduğunuzda, kesinlikle harika ve önemli bir hareket olan daha fazla erişilebilirlik seçeneği mevcut olacak
— Klavye ayarları, Samsung'un işlerin daha kolay bulunmasını sağlayacağını söylediği sistem ayarlarında artık 'genel cihaz yönetim' bölümü altında yer alıyor
— Samsung İnternet uygulaması yeni bir tasarım, daha fazla ayar ayarı ve 99 sekmeye sahip olma özelliği ile güncellendi
— Wireless Dex artık One UI 3.0'ın bir parçasıdır. Bu özellik, One UI 2.5 ile 2020 Galaxy amiral gemilerine de destek sağlanmış olsa da, 3.0 yükseltmesine dahil edilmesi, diğer Samsung telefonlarının bu özelliği almasını sağlıyor
Hangi Samsung Galaxy cihazlarının Android 11 ve One UI 3 güncellemesi alacak?
Açıkçası, kutudan Android 11 ile birlikte gelen çok sayıda Galaxy cihazı yok, ancak eski sürümleri çalıştıran ve Android 11 / One UI 3'e güncellenen telefonların ve tabletlerin listesi uzamaya devam ediyor.
Android 11+One UI 3.0 güncelleme takvimi
Samsung, Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 serisi gibi eski amiral gemileri için zaten One UI 3'ü piyasaya sürdü ve hatta güncellemeyi Galaxy M21 ve Galaxy M31 dahil daha bütçe odaklı telefonlara bile getirdi.
Ocak 2021
— Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 20 Ultra
— Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus
— Galaxy Z Flip 5G
— Galaxy Z Fold 2
— Galaxy S10 serisinin tamamı
Şubat 2021
— Galaxy S20 FE
— Galaxy S20 FE 5G
Mart 2021
— Galaxy A51
— Galaxy Xcover Pro
— Galaxy M31s
Nisan 2021
— Galaxy A40
— Galaxy A71
Mayıs 2021
— Galaxy A42
— Galaxy A52
— Galaxy A70
— Galaxy A80
— Galaxy Tab S6
— Galaxy Tab S6 Lite
Haziran 2021
— Galaxy A21s
— Galaxy A31
— Galaxy A41
— Galaxy Tab Active 3
Temmuz 2021
— Galaxy A20e
— Galaxy Tab S5e
Ağustos 2021
— Galaxy A30s
— Galaxy A20s
— Galaxy Xcover 4s
— Galaxy Tab Active Pro
— Galaxy Tab A 10.1 (2019)
Eylül 2021
— Galaxy A10
— Galaxy Tab A8 (2019)
Komentar