top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Samsung, stratejik hamlelerine devam ediyor: 205 milyar dolarlık yatırım planı gündemde

Samsung Electronics yaptığı açıklamada, önümüzdeki üç yıl içinde yaklaşık 205 milyar $ yatırım yapmayı planladığını açıkladı

Samsung, stratejik hamlelerine devam ediyor:205 milyar dolarlık yatırım planı gündemde

Samsung Electronics yaptığı açıklamada, "stratejik açıdan önemli endüstriler" olarak adlandırdığı sektörlerde küresel bir lider olma çabasının bir parçası olarak önümüzdeki üç yıl içinde işletmelerine (yaklaşık 205 milyar $) yatırım yapmayı planladığını açıkladı.


Şirket, bu endüstrilerin, dünyayı sarsan bu yılki kıtlıkların yanı sıra telekomünikasyon, biyofarmasötikler ve yapay zeka ve robotik gibi gelişmekte olan alanlar ile önemi çok açık olan yarı iletkenleri içerdiğini söyledi.


Şirket, paranın yaklaşık 40.000 yeni iş yaratmak için kullanılacağını ve toplamın 180 trilyonunun Güney Kore'de harcanacağını ve şüphesiz kendi ülkesinin ekonomisine büyük bir destek sağlayacağını söyledi.


Görünüşe göre Samsung böyle büyük yatırımlara yabancı değil. 2018'den 2020'ye kadar sermaye harcaması ve araştırma ve geliştirme için yaklaşık 180 trilyon won harcadığını söyledi.


Şirket bugün yaptığı açıklamada, artan yatırımın Samsung'u belirlediği stratejik açıdan önemli endüstrilerde lider yapacağını ve "COVID sonrası endüstride, uluslararası düzende ve sosyal yapıda büyük değişiklikler" olacağını söylediği şeyler için dönmesini sağlayacağını söyledi.


Yarı iletkenlerle ilgili olarak, Samsung, bellek yongaları endüstrisindeki liderliğini sürdürmesine ve mantık yongalarında lider olmasına yardımcı olacak gelişmiş süreçlere yatırım yapmak istiyor. Sektördeki mevcut küresel iklim nedeniyle yonga üretimi işi için “agresif yatırım” gerekli.


Pandemi ile başlayan küresel çip kıtlığı, Başkan Joe Biden'in yönetiminin çip üretimini artırmak için 50 milyar dolar yatırım yapmayı planladığı ABD'de dikkat çeken yarı iletken endüstrisinde bir yatırım dalgası başlattı. Bu arada, Avrupa Birliği, kısmen diğer ülkelere olan bağımlılığını azaltmak için 2030 yılına kadar çip endüstrisinde %20'lik bir küresel pazar payı istediğini belirtti ve Çin'in de çipler dahil olmak üzere 2035 yılına kadar Ar-Ge bütçesini her gün %7 oranında artırdığı belirtiliyor.


Samsung'un çip alanındaki en büyük rakibi olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. da yatırımlarına hız veriyor.


Samsung, Güney Kore ekonomisinin "güvenlik ağı" olarak hareket ettiğini ve 2020'de ülke ihracatının %19,3'ünü oluşturduğunu söyleyerek, yarı iletken endüstrisinin belirli segmentlerinde lider konumda olmasının önemini vurguladı. Bu nedenle Samsung, devasa ulus için pandemi sonrası bir “hayatta kalma stratejisi” olarak yatırımlar.


Telekomünikasyonda, Samsung'un oradaki harcamaları, ağları daha akıllı hale getirmeyi amaçlayan yazılımlara odaklanacak. Ar-Ge yatırımlarını artırmayı ve sanallaştırılmış ağlarda ve açık baz istasyonlarında deneyime sahip daha fazla çalışanı işe almayı planladığını söyledi. Şirket, 5G ağlarını güçlendirmeye devam edeceğini ve bunların yerini alacak 6G çağına hazırlanacağını da sözlerine ekledi.


Samsung'un biyofarmasötik emelleri de cesur. Şirketin bağlı kuruluşları Samsung Biologics ve Samsung Bioepis, iki yeni fabrika kurarak fason üretim işlerini genişletmeyi planlıyor. Sonuç olarak, Samsung, 2023 yılına kadar küresel biyofarmasötik fason üretim pazarında %30'luk bir paya sahip olmayı planlıyor. Şirket, planlarda ayrıca Samsung'un bağlı kuruluşlarının aşı sözleşmeli üretimin yanı sıra hücresel ve gen tedavisi ürünleri gibi alanlara da girmesi gerektiğini söyledi.


Şirket, AI ve robotik alanındaki çalışmalarına gelince, yeni ekran uygulamalarının, katı hal pillerin ve yüksek enerji yoğunluklu pillerin geliştirilmesini kapsayacağını söyledi.


Constellation Research Inc.'den Analist Holger Mueller, SiliconANGLE'a, Samsung'un bu zorlu pandemi sonrası zamanlarda böylesine büyük bir yatırım yapmayı hak ettiğini söyledi.


"Bu iyi bir strateji, özellikle de ilk yeni fabrikaları kimin yeterince yüksek kalite standartlarında çalıştırabileceği arasındaki bir yarışa neden olan mevcut talaş kıtlığı söz konusu olduğunda," dedi. "Samsung'un biyofarma hırslarının nasıl sonuçlandığını görmek ilginç olacak, bu izlenecek bir şey."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page