top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Müşteri projesi zaman çizelgesi nasıl oluşturulur?

Hala müşterilerinize hangi zaman çizelgelerini sunabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Başlangıçta, tasarımcılarınıza, SEO uzmanlarınıza, yazarlarınıza ve geliştiricilerinize son teslim tarihine uymak için yeterli zaman tanımayan aşırı iddialı bir zaman çizelgesine park etmek kolaydır. Özellikle ekibiniz hala en verimli iş akışını buluyorken.

Gerçekçi bir proje zaman çizelgesi oluşturmak, müşteri ilişkilerinizi oluşturmanıza ve bu iyi değerlendirmeleri tamamlamanıza yardımcı olur. İş akışınızı standartlaştırmaktan, ekibinizi güçlendirmek ve enerjiyi pozitif tutmaktan bahsetmiyoruz bile. Bu nedenle, müşteriniz topu yuvarlamak için istekli olsa bile, ekibiniz için çalışan bir proje zaman çizelgesi ayarlamak, projenizin sağ ayak üzerinde başlayıp bitmesini sağlayacaktır.


Peki, doğru ve tutarlı bir zaman çizelgesini nasıl tahmin edebilirsiniz? Bu 7 adımı düşünün ve her bir ekiple konuşarak her ajansın benzersiz ajansınızda ne kadar zaman aldığını daha iyi anlayın.


Gerçekçi bir istemci proje zaman çizelgesi oluştururken dikkat edilmesi gereken 7 adım

1. Planlama ve pazar araştırması

2. Mockup oluşturulması

3. İçerik ve SEO

4. Nihai tasarım ve geliştirme

5. Beta testi ve QA (Soru ve Cevap)

6. Sürekli bakım, düzenlemeler ve güncellemeler


Adım 1: Planlama ve pazar araştırması

Zaman çizelgenizi oluştururken, planlama ve pazar araştırmasında faktör, böylece müşteriniz ve rakipleri hakkında bilgi sahibi olursunuz. Projenizin erken aşamalarında dikkate almanız gereken temel görevler şunlardır:


Arka plan araştırmanızı yapın

Bir müşteriyle görüştükten sonra pazar araştırmanızı yaptığınızdan emin olun, böylece işletmelerini, içeriklerini, tasarımlarını, pazarlama yaklaşımlarını ve rakiplerini bilirsiniz. Bu bilinçli görüşler oluşturmanıza ve gerçekten anlamlı çözümler sunmanıza yardımcı olacaktır.


Şimdi çok sayıda yanıt alın, böylece ekibiniz sorularınızla geri döndüğünde daha sonra zamandan kazanacaksınız. Başvurmak için daha önemli ayrıntılar toplayabilmeniz için müşterinizin önceden doldurması için bir web tasarım anketi geliştirmeyi düşünün.

Harika bir tasarım özeti oluşturun

Doğru yapıldığında, harika bir tasarım özeti, müşterilerinize, SEO uzmanlarına, yazarlara ve tasarımcılara aynı sayfada ulaşacak, böylece her bir çıktı için ayrı ayrı zaman çizelgelerini planlamaya başlayabilirler.


Etkili bir tasarım özeti oluşturmak aşağıdakileri içermelidir:

  • Müşterinizin iş geçmişi, hedefleri ve KPI'ları

  • Hedef kitleleri ve kilit rakipleri

  • İçerik sesleri ve tasarımları görünüm ve his

  • İlhamları ve medyaları

  • Teslimatların / varlıkların listesi

  • Bakım ve yükseltmeler dahil proje bütçesi

  • Proje zaman çizelgesi

2. Adım: Mockup oluşturulması

Tasarımcınıza web tasarımı ilhamı toplamak ve müşterilerinizin beklentilerine uygun birkaç model oluşturmak ve hatta sınırları zorlamak için yeterli zaman tanıyın.


Kullanıcı yolculuğu ve içerik öğeleri içeren hassas maketler üreterek müşterinizi etkilemeye çalışın. Örnekleri aldıktan sonra, geri bildirim ve onay için müşterinizle paylaşabilirsiniz.


Müşteri geri bildirim sürecinde, nihai sonuca yakın gerçekten etkileyici maketler oluşturmak için yeterli zamanınız olduğundan emin olmak özellikle önemlidir. Wix, WordPress, Elementor gibi bir web sitesi oluşturucu kullanmak, canlı geri bildirimler için devam eden çalışmaları paylaşmanıza ve doğrudan yerinde yorum almanıza olanak tanır, böylece onay sürecini hızlandırabilirsiniz.


Hem masaüstü hem de mobil cihazlar için model oluşturmak için ne kadar zamana ihtiyaç duydukları konusunda tasarımcınızla görüştüğünüzden emin olun. Bu Google çalışmasında, negatif mobil deneyimi olan kullanıcıların gelecekte bu markadan satın alma olasılıkları %62 daha azdır. Dolayısıyla, mobil sitenin nasıl davranacağını tam olarak bilmek masaüstü görünümü kadar önemlidir.


3. Adım: İçerik ve SEO

Tasarım sadece içeriği kadar iyidir. “Neden”, “Nasıl” ve “Ne” ile konuşan SEO için optimize edilmiş içerik, doğru ziyaretçileri getirmeye ve tıklamaya ikna etmeye yardımcı olacaktır. Kullanıcıların, bir sitenin arama sıralamasını artırabilecek kaliteli içerik paylaşma olasılığı daha yüksektir; bu da yazarlarınıza ilgi çekici metin yazmak için yeterli zaman tanımak için daha fazla neden olur.


Yazarınızın anahtar mesajlaşmayı, harekete geçirici mesajları, SEO'yu ve markayı kapsaması için zamana ihtiyacı olacaktır. Bununla birlikte, içerik oluşturma zaman çizelgesi, projenin ne kadar büyük olduğuna ve müşterinizin neye ihtiyacı olduğuna bağlı olarak büyük ölçüde değişecektir; örneğin, bir blog içerik stratejisi tek bir açılış sayfasından çok daha uzun sürecektir. Bu nedenle, içerik ekibinizin bu görevi yerine getirmesinin ne kadar zaman alacağını anlamaya çalışın.


Adım 4: Son tasarım ve geliştirme

Proje için gereken tasarıma ve geliştirmeye bağlı olarak, özellikle özel uygulamalar planın bir parçasıysa, bu adım da büyük ölçüde değişecektir. Wix, WordPress, Elementor gibi bir web sitesi oluşturucu kullanmak, doğrudan web sayfasında tasarlayıp kod uygulamalarını hemen önizleyerek ekibinizin zaman kazanmasına yardımcı olur.


5. Adım: Beta testi ve QA (Soru ve Cevap)

Beta testi ve QA, özellikle daha karmaşık bir site oluşturuyorsanız, tahmin edilenden daha uzun sürebilir. Geride hiçbir ayrıntı kalmadığından emin olmak için ekibinize KG'ye tam bir hafta verin. Onaylandıktan sonra geriye kalan tek şey, nihai ürünü inceleme ve geri bildirim için müşterinizle paylaşmaktır. İnşallah, bu adım sürece fazladan bir hafta eklemez.


Müşterilerinizin web sitesini QA yaparken aklınızda bulundurmanız gereken 3 ipucu:

  1. Eski sitenin yeni siteye yönlendirdiğinden emin olun. Müşterinizin yeni sitesi yayına girdikten sonra, ziyaretçilerin 301 yönlendirmesini kullanarak doğrudan siteye gitmelerine yardımcı olun. Bildiğiniz gibi, bu, ziyaretçilerin ve arama motorlarının otomatik olarak doğru siteye yönlendirilmesini sağlar. Bunlar olmadan ziyaretçiler yeni siteyi asla bulamayabilirler.

  2. Tüm SEO kutularını işaretleyin. Lansmanın tüm heyecanının ortasında müşterinizin sitesini Google Arama Konsolu'na bağlamayı unutmayın. Unutmayın, SEO sonuçları zaman alır, bu nedenle şimdi temelleri hazırlayın, böylece müşterilerinizin sitesi, aktarımdan çok sonra trafik çekmeye devam eder.

  3. Sitenin sosyal ağda nasıl göründüğünü kontrol etme. QA süreciniz sırasında, paylaşıldığında nasıl göründüğünü görmek için siteyi sosyal ağda önizleyin.

6. Adım: Devam eden bakım, düzenleme ve güncellemelere devam edin

Başarılı bir lansman, işinizin yapıldığı anlamına gelmez. Müşterilerinizin siteleri tıpkı Google’ın sürekli değişen algoritmaları gibi gelişmelidir. Rekabet gücünü korumak ve en yeni mikro anları karşılamak için yeni içerik düzenli olarak güncellenmelidir.


Kullanıcı geri bildirimleri ve istekleri, sitelerinizi daha iyi bir YG için nasıl optimize edeceğiniz konusunda fikir verebilir. Wix, WordPress, Elementor gibi bir web sitesi oluşturucu kullanmak, site bakımını azaltırken düzenlemelerinizi ve güncellemelerinizi hızlı bir şekilde yapabilmenizi sağlar; böylece müşterileriniz odak değiştirdikten çok sonra ölçeklendirmeye devam edebilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page