Yazılım devi, San Francisco şirketi için 500 milyon dolardan fazla tutarı gözden çıkardı
Microsoft, teknoloji devi ürün gamını genişletmeye ve artan küresel siber saldırı dalgasında müşterilerini daha iyi korumak için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda, bir güvenlik yazılımı üreticisi olan RiskIQ'yu satın almayı tamamlıyor.
Şirket Pazartesi günü anlaşmayı web sitesinde duyurdu ve finansal detayları açıklamadı. Resmî olmayan kaynaklara göre Microsoft'un şirket için 500 milyon dolardan fazla nakit ödediğini söyledi.
San Francisco merkezli RiskIQ, güvenlik tehditlerini tespit etmek için bulut yazılımı geliştirerek müşterilerin karmaşık kurumsal ağlar ve aygıt ağlarında nerede ve nasıl saldırıya uğrayabileceklerini anlamalarına yardımcı oluyor. Şirketin web sitesine göre, müşterileri arasında Facebook, BMW AG, American Express ve ABD Posta Servisi yer almakta.
Crunchbase'e göre, “Evil Internet Minute” adlı yıllık güvenlik raporuyla tanınan RiskIQ, Summit Partners ve Battery Ventures gibi firmalardan 83 milyon dolar topladı. Şirket 2009 yılında kuruldu.
Microsoft, tek tek makineleri korumak ve ağlara yönelik saldırıları tespit etmek için Windows ve Azure bulut hizmetleri de dahil olmak üzere ürünlere güvenlik özellikleri kazandırıyor. Şirket ayrıca Microsoft'un kendi ürünlerini güvenlik açıkları için araştıran, müşterilerin bir siber saldırıdan sonra temizlemesine yardımcı olan ve ulus devlet bilgisayar korsanlarını yakından izleyen Microsoft Tehdit İstihbarat Merkezi adlı bir laboratuvarında görev alan kişiler istihdam etti.
Yazılım üreticisi ayrıca güvenlik yeteneklerini genişletmek için birkaç şirket satın aldı. Geçen ay Microsoft, Nesnelerin İnterneti cihazlarını güvenli hale getirmek için bir teknoloji üreticisi olan ReFirm Labs'ı açıklanmayan bir miktar karşılığında satın aldı. Anlaşmayı açıklayan bir blog gönderisinde şirket, Microsoft'ta güvenlik üzerinde çalışan 3.500 çalışanı olduğunu ve müşterilerin "uçtan uca koruma" yardımcı olma misyonu olduğunu söyledi.
Microsoft ve ABD teknoloji endüstrisinin geri kalanının yanı sıra şirketler ve devlet kurumları da son sekiz ayı bir dizi zarar verici ve yaygın siber saldırıyla boğuşmakla geçirdi.
Bu ay, bilgisayar korsanları Kaseya tarafından yapılan BT yönetim yazılımındaki önceden bilinmeyen birden çok güvenlik açığından yararlanan toplu bir fidye yazılımı saldırısı başlattı. Mart ayında, Çin bağlantılı saldırganlar on binlerce kuruluşa girmek için Microsoft Exchange kodundaki yazılım kusurlarından faydalandılar ve Aralık ayında açıklanan bir ihlal, şüpheli Rus bilgisayar korsanlarının Teksas merkezli SolarWinds'in popüler yazılımını tehlikeye atarak SolarWinds yazılımının güncellemelerine kötü amaçlı kodlar ekleyerek erişim sağlamaya çalışmıştı.
Comments