top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Mattel, geri dönüşüm konusunda "sürdürebilirlik" hamlesi

Ebeveynlerinin bodrumlarında çamaşır sepetlerini Barbie'lerle dolduran 90'lı yılların çocukları için müjdeli haber Mattel'den geldi

Köklü geçmişe sahip oyuncak şirketi, gelecekteki Mattel ürünleri için eski oyuncaklardaki malzemeleri geri kazanmak ve yeniden kullanmak üzere tasarlanmış "Mattel PlayBack" adlı bir pilot program başlatıyor.


Bu girişim, şirketin sürdürülebilirlik odaklı bir geleceğe doğru attığı son adımdır. Mattel daha önce 2030 yılına kadar tüm ürünlerinde ve ambalajlarında yüzde 100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyo bazlı plastik malzemeler kullanmayı hedefliyor.


Tüketiciler, Mattel'in web sitesi üzerinden kayıt oluşturarak oyuncakları geri dönüşüme gönderebilecekler. Oyuncaklar daha sonra şirkete göre sınıflandırılacak ve malzeme türüne göre ayrılacak ve işlenecek ve geri dönüştürülecektir. Yeni oyuncaklarda geri dönüştürülmüş içerik olarak yeniden kullanılamayan malzemeler ya başka plastik ürünlere dönüştürülecek ya da atıktan enerjiye dönüştürülecek.


Mattel'in küresel sürdürülebilirlik başkanı Pamela Gill-Alabaster, CNN Business'a verdiği demeçte, "Bu değerli malzemeleri çöp sahasının dışında tutacağız ve dairesel modelden öğrenme fırsatına sahibiz" dedi.


Mattel'in bir sözcüsü verdiği demeçte, program başlangıçta yalnızca Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da mevcut olacak, ancak şirket Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık'ta üçüncü taraf bir ortakla benzer PlayBack programları başlatmayı hedefliyor.


Oyuncak şirketi bu programı üç markayla (Barbie, Matchbox ve MEGA oyuncaklar) başlatıyor ve gelecekte başka markalar da eklemeyi planlıyor.


Mattel, New Jersey merkezli bir geri dönüşüm şirketi olan TerraCycle ile ortaklaşa 2020'de Kanada'da MEGA oyuncaklarıyla benzer bir program denemişti.


Pandemi ile evde geçirilen vaktin artmasıyla çocukların oyuncak talebinde beklenmedik bir artış yaşandı. Bunun akabinde Mattel ile birlikte birçok büyük oyuncak şirketi, onlarca yıldır ürünlerinde ve ambalajlarında çevreye zarar veren plastiğe güvenerek daha çevre dostu olmaya çalışmalarını hızlandırdı.


Plastiğe alternatifler bulmak iklim değişikliğiyle mücadelede çok önemli ve tüketiciler seçimlerinin gezegeni nasıl etkilediği konusunda giderek daha bilinçli hale geldiklerinden "çevre dostu" pazarlamayı benimsemek de şirketlerin sürdürebilirliği açısından oldukça önemli.


Plastiğin hem üretimi hem de atılması, iklim değişikliğini körükleyen sera gazı emisyonlarından okyanuslarda biriken su yollarına ve plastiğin tıkanmasına kadar gezegende yıkıcı etkilere neden oldu.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page