top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

LinkedIn’in yeni "Hikayeler" özelliği nasıl Kullanılır?

LinkedIn, ilk olarak Avustralya'da 'Hikayeler' özelliğini yeni başlatmasından bir süre sonra aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülkede aktif hâle gelmeye başladı

LinkedIn, ilk olarak Avustralya'da 'Hikayeler' özelliğini yeni başlatmasından bir süre sonra aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülkede aktif hâle gelmeye başladı

Bu yeni özellik Snapchat, Instagram ve Facebook'un zaten orada olmasından bu yana partiye birkaç yıl geç kalmış olsa da, kullanıcıların profesyonel profillerini Instagram benzeri bir profil ile değiştirmekten kaçınmasında daima fayda var.


LinkedIn’in "Hikayeler" özelliği nasıl kullanılır?

Sosyal ağlar, görgü kuralları kurallarını biraz karmaşık hale getirdi, bu nedenle çizgiyi ne zaman aştığınızı değerlendirmek bazen zor olabilir. Görgü kuralları kılavuzumuza LinkedIn’in en son özelliğiyle ilgili kurallarla başlayacağız, çünkü birçoğunuz bir şansınız olduğu anda meraklı hevesli fasulye onu kullanıyor olacaksınız.


Ancak, özelliğin henüz tüm Avustralyalılar tarafından kullanılamadığını belirtmekte fayda var. Lansman kademeli olarak gerçekleşti ve önümüzdeki birkaç hafta içinde tümü için hazır olacak.


Instagram hikayelerine çok benzer şekilde, içeriğiniz kaybolmadan önce 24 saat boyunca profilinizde kalacak. 20 saniyelik videolar veya bir fotoğraf gönderebilir ve yayınınızı süslemek için çıkartmalar ve metin ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, LinkedIn kişiliği gösterirken işleri profesyonel tutmayı öneriyor.


Neler hakkında gönderi hikaye paylaşabilirsiniz?

  • Perde arkası gibi işte yaptığınız şeyler veya üretkenlik ipuçları

  • İş-yaşam dengesini sağlamanıza yardımcı olan iş çevresinde yaptığınız şeyler. Örneğin, sabah rutininiz hakkında konuşabilirsiniz.

  • Sektördeki son dakika haberleri ve trendler gibi çevrenizde olup biten işinizle ilgili şeyler

LinkedIn profilinizi nasıl kurarsınız?

Yine de herhangi bir şeye girmeden önce, LinkedIn profilinizin mükemmel göründüğünden emin olun.


İşe alım görevlisinin veya İK görevlisinin, bir işe başvurduktan sonra profilinizi görüntülediğini ancak kimse size geri dönmediğini hissettiğinin farkında olabilirsiniz. Bunun nedenlerinden biri profilinizin sizi veya becerilerinizi doğru şekilde gösterememesi olabilir.


LinkedIn'den platformunda bir profil oluşturmaya ilişkin ipuçlarını neler olabilir?


Her zaman yeni bir profil fotoğrafı ekleyin: Görünüşe göre profilinize bir yüz eklemek size 21 kata kadar daha fazla profil görünümü ve dokuz kat daha fazla bağlantı isteği sağlayabilir.


Bir etki yaratmak için bir iş tanımından daha fazlasına ihtiyacınız var: Popüler (ve biraz sinir bozucu) dediği gibi, "İlk izlenimi yaratmak için asla ikinci bir şansınız olmaz". Başlığınız okuyucuların bakacağı ilk şeylerden biridir, bu nedenle "eyleme dönüştürülebilir" hale getirin. Sizi profesyonel olarak tanıtan o "Özet" bölümünü tamamlamak önemlidir. “Kariyerinizin önemli noktalarını dahil edebilirsiniz; bir profesyonel olarak beklentileriniz neler; ve özetinizde ilgi alanlarınız nelerdir?"


Arkadaşlardan ve aileden fikir almak faydalı olabilir. Özellikle alanımdaki insanlara sormaktan hoşlandığım bir soru, "Beni profilime göre işe alır mısın?" Bunu özgeçmişiniz ve kapak mektubunuzla yapmak güzel bir not. Geri bildirim her şeydir.


Doğru anahtar kelimeleri kullanın: Görünüşe göre, profilinizi görüntüleyen birini etkilemek için beş saniyeniz var, bu yüzden benzersiz olmak için elinizden geleni yapın ve "istenen iş tanımlarında yer alan anahtar kelimeleri" kullanın. Bu, profilinizin aramalarda görünmesini ve LinkedIn topluluğunun ilgili üyeleri tarafından fark edilmesini sağlayacaktır. Örneğin, mobil uzmanlar mobil geliştirici, Android ve iOS gibi anahtar kelimeler kullanabilir.


Sektörünüzü listeleyin: LinkedIn'e göre, her hafta platformda 300.000'den fazla kişi sektöre göre arama yapıyor. Sektörünüzü listelemek, ilgili işlere, etkinliklere ve trend makalelere bağlanmayı kolaylaştırır. Kariyerinizi değiştirmek istiyorsanız, LinkedIn'in size ilgi alanınızla ilgili işleri, bilgileri ve gelişmeleri otomatik olarak verebilmesi için profilinize sektörü ekleyin.


LinkedIn iş aramak için nasıl kullanılır?

İş arama işlevi

LinkedIn'de bir iş aramaya başlamak için en iyi yer, "iş arama" işlevini kullanmaktır. Bunu size "ilginizi çekebilecek işleri" ve "ağınızdaki işleri" gösterecek şekilde ayarlayabilirsiniz.


Hatta ağınızdaki herhangi birinin başvurmak istediğiniz şirkette çalışıp çalışmadığını bile görebilirsiniz. Bu, daha fazla bilgi için ilgili kişilerle sohbet etmenize veya hatta bir tavsiye istemenize yardımcı olabilir. İş listesinin üst kısmında "Bir tavsiye isteyin" düğmesini bulabilirsiniz.


LinkedIn'e göre, "iş arayanların bir işi ilk keşfettiklerini bildirmelerinin bir numaralı yolu tanıdıkları bir kişiydi ve işe alım yapanların yaklaşık %50'si yönlendirmelerin kaliteli işe alımların önde gelen kaynağı olduğunu söylüyor."


İstatistikten gizlice nefret edebiliriz ama bu mantıklı çünkü rekabet zorlu ve tek bir rol için gelen çok fazla uygulama var.


İş uyarısı bildirimleri

Yeni bir işin peşindeyseniz, ilgilendiğiniz roller için iş uyarısı bildirimleri ayarlayın. Peşinde olduğunuz unvana sahip yeni bir rol platforma her eklendiğinde, LinkedIn size bir uyarı gönderir, böylece asla kaçırmazsınız potansiyel bir fırsatın peşinden.


LinkedIn'de ne tür içerik yayınlamalısınız?

"Hikayeler" özelliği için aynı kural burada da geçerlidir. Ek olarak, uzun form gönderileri yazmak ve yayınlamak, görünürlük kazanmanın ve bir etki yaratmanın iyi bir yoludur.


Gönderinizin erişimini artırmak ve bahsettiğiniz konuyla ilgilenen kişileri çekmek için hashtag kullanmayı düşünün.


Bu tür gönderiler, kendinizi oluşturmanıza ve size bir endüstri uzmanı onayı vermenize yardımcı olacaktır.


LinkedIn'de ne zaman bağlanılmalı ve ne zaman izlenmeli?

LinkedIn harika bir ağ platformudur, ancak güçlü bir profesyonel ağ oluşturmak zaman alır.


Hem geçmiş hem de şimdiki meslektaşlarınızı, üniversiteye gittiğiniz kişileri veya sizinkine benzer ilgi alanları olan kişileri ekleyerek başlamalısınız.


Kaliteli bağlantıların sahip olduğunuz bağlantı sayısından daha önemli olduğunu unutmayın. Benzer düşünen insanlara ve size alanınızda yeni fırsatlar sunabilecek kişilere odaklanın.


Herkesle bağlantı kurmak yerine birini takip etmeyi seçebilirsiniz. Bu, kişinin yayınlarını ve makalelerini ana sayfanızda görmenize olanak tanır, ancak sizinkini göremez.


Biriyle bağlantı kurduğunuzda hiçbir sınırı geçmediğinizden emin olun. Mesajlarınızı profesyonel tutun ve spam yapmayın.


Güçlü bir dijital varlık oluşturmanın kısayolları yoktur, bu nedenle fark edilmek için zaman ve çaba harcamaya hazır olun.

0 yorum

Коментари


bottom of page