top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

İşletmenizi büyütmek için Google Trendler hakkında bilmeniz gereken her şey

Güncelleme tarihi: 9 Eyl 2021

Arama trendlerini belirlememize ve değerli web konumlandırma kampanyaları tasarlamamıza yardımcı olmak için sürekli olarak yeni ve geliştirilmiş çevrimiçi SEO araçlarının görünmesi şaşırtıcı değil

İşletmenizi büyütmek için Google Trendler hakkında bilmeniz gereken her şey

SEO konumlandırma, etkili dijital pazarlamanın çok önemli bir yönüdür. Bu nedenle, arama trendlerini ve değerli web konumlandırma kampanyalarını belirlememize yardımcı olmak için sürekli olarak yeni ve geliştirilmiş çevrimiçi SEO araçlarının görünmesi şaşırtıcı değildir. Bu alandaki en kullanışlı araçlardan biri Google Trends'tir.


Google Trends nedir?

Google Trends, kullanıcı aramalarına dayalı olarak web'deki en son trendleri bulmak için kullanılan ücretsiz bir uygulamadır.


Bu, stratejik anahtar kelimelerinizin en çok arandığı belirli dönemi belirleyebileceğiniz için aramaların daha ayrıntılı bir analizine sahip olmanızı sağlar. Bu, iş stratejinizi etkileyebilecek olası anahtar kelime mevsimselliğini tespit ederken olduğu gibi farklı şekillerde kullanılabilir.


Dikkat etmemiz gereken bir faktör, Google Trends'in aramaların seviyesini gösterme şeklidir. Her bir anahtar kelime için gösterdiği değer, gerçek bir değer değil, bir tahmindir. Değer skalası 0'dan 100'e kadar gider ve orantılı olarak kurulur, 100 en yüksek değer ve 0 en düşük değerdir.


Örneğin, Google Trends'in 0 ile işaretlediği bir anahtar kelimemiz olabilir; bu, araması olmadığı anlamına gelmez, ancak aramalarının çok az olduğu anlamına gelir.


Bu araçla ilgili gerçek fayda, yalnızca arama hacmini elde etmek değil, bir şeyin büyüyen bir trend mi yoksa tam tersine geçici bir heves mi olduğunu daha iyi görmek için bu bilgileri grafiklerle tamamlamasıdır.


Google Trends size neler sunuyor?

Bu araçtan performans açısından en iyi şekilde yararlanmak için nasıl çalıştığını ve size neler sunabileceğini bilmek önemlidir.


Google Trends'in bileşenleri şu 8 unsurda özetlenebilir:

  1. Arama hacmi: Her bir anahtar kelime veya konu için arama sayısını gösteren göreceli değerlerdir.

  2. Arama trendi: Google Trends, bir anahtar kelimenin aramalarda yukarı mı aşağı mı hareket ettiğini görmemizi sağlar.

  3. İlgili aramalar: Bunlar, uzun kuyruklu anahtar kelimeler oluşturmak için bir anahtar kelimeyi tamamlayabilen ve aynı aramayla ilgili kelimelerdir. Örneğin, "yıldönümü" anahtar kelimesi ve "hediye" kelimesi birlikte uzun kuyruklu bir "yıldönümü hediyesi" anahtar kelimesini oluşturur.

  4. Arama filtreleri: Bu, belirli bir coğrafi bölge veya belirli bir tarih için yapılan aramaları görmek istediğimizde çok kullanışlıdır. Bu filtreler özellikle işletmeler stratejilerini daha da geliştirmek ve bölümlere ayırmak istediğinde faydalıdır.

  5. Tahmin: Araç, belirli bir anahtar kelimenin gelecekte sahip olacağı eğilimi tahmin etmeye çalışır. Bu kesin bir bilim olmasa da, tahmin yol gösterici olabilir.

  6. Terimlerin karşılaştırılması: Bu seçenekle, bir anahtar kelimenin farklı coğrafi alanlarda yaptığı aramaları karşılaştırmak ve zaman içindeki gelişimini izlemek mümkündür.

  7. Dışa Aktarma: Google Trends, elde edilen tüm verileri bir Excel sayfasına kaydetmemize ve bunlara kendi bilgisayarlarımızda rahatça erişmemize olanak tanır.

  8. Trendler: Bu, Twitter'daki trend konu listesine en yakın şeydir. Google Trends, trend olan en çok aranan konuları gösterir ve alaka düzeyine göre listeler. YouTube gibi belirli sosyal ağların eğilimlerini de görebilirsiniz.

Google Trends nasıl kullanılır?

Artık Google Trends'in olanaklarını belirlediğimize göre, bu araçtan çıkarılan tüm bilgileri nasıl kullanabileceğimizi ve uygulamaya nasıl geçebileceğimizi görmenin zamanı geldi.

  1. Arama segmentasyonu: Yerel bir SEO stratejisi uygulamak istiyorsak, bir aramanın coğrafi segmentasyonu çok yardımcı olabilir. Bu, özellikle gerçek mekanda faaliyet gösteren işletmeler için kullanışlıdır.

  2. Mevsimsel aramalar: Her zamanki gibi, bazı aramalar yalnızca yılın belirli tarihlerinde yapılır. Onları ne zaman kullanacaklarını bilmek için onları tespit etmek çok önemlidir.

  3. İçerik planı: İçerik pazarlama stratejileri yaparken uygun bir plana ihtiyacımız olacak. Arama trendlerini ve işimizle ilgili terimleri bilmek, daha iyi sonuçlarla bir plan yapmamıza yardımcı olabilir.

  4. Rakip analizi: Aynı sektördeki rakiplerinizin, trende katılıp katılmama veya kendinizi farklılaştırmaya çalışma konusunda bilinçli bir karar vermek için sıralamaya çalıştığı anahtar kelimeleri tam olarak tespit edebileceksiniz.

  5. Doğru anahtar kelimeleri bulun: Google Trends, pazar sektörünüzle ilgili içeriğiniz için en uygun anahtar kelimeleri bulmanızı sağlar.

  6. Farklı terimleri arayın: Uygulama, her durumda hangisinin en iyi olduğunu görmek için çeşitli terimler için farklı arama düzeylerini karşılaştırmanıza olanak tanır. Bu şekilde, sayfalarınızın her biri için mükemmel anahtar kelimeleri tanımlayabilirsiniz.

  7. Kullanıcı davranışı: Hangi kullanıcıların potansiyel müşteri olabileceğini veya hangi müşteri profillerinin hedef kitlenize uygun olduğunu fark etmek mümkündür. Örneğin, "çevre dostu spor giyim" satıyorsanız ve bu arama büyük şehirlerde trend oluyor, ancak küçük kasabalarda neredeyse hiç ilgi görmüyorsa, alıcı kişiliğinizi tanımlamak için zaten bir ipucunuz var demektir.

  8. Çevrimdışı eylemlerin aramalar üzerindeki etkisi: Google Trends, çevrimdışı kampanyaların dijital pazarlama üzerindeki etkisini ölçmeyi mümkün kılar ve bunun tersi de geçerlidir. Örneğin, online pazarlama kampanyalarınızın fiziksel işletmenizi nasıl etkilediğini veya offline olarak yaptığınız değişikliklerin şirket satışlarını nasıl etkilediğini online kanallardan takip edebilirsiniz.

Sonuç

Google Trends'in dijital pazarlama stratejinizi tamamen yeni bir düzeye taşıyabilecek çekici bir uygulama olduğuna şüphe yok. Bu, pazarlama ve SEO konumlandırmanızı iyileştirmek söz konusu olduğunda araç cephanenize dahil etmek için akıllıca bir seçim olmakla kalmaz, aynı zamanda tamamen ücretsizdir.

0 yorum

Комментарии


bottom of page