İşe büyük bir hamle yapma cesaretine sahip olarak başlayın
Girişimciler olarak her zaman büyümek için can atıyoruz. Başardığımız her şeye geriye dönüp bakmayı sevsek de, bizi gerçekten heyecanlandıran, ilerideki dönüm noktalarıdır.
Sorun, iş büyümesinin sabit olmamasıdır. Yol boyunca aralar var ve daha büyük resmi görmezsek, yoldaki gölgeli ve kıvrımlı yamalarda kaybolabiliriz. Dahası, başarı hayallerimiz için savaşmaya devam etmenin gerçekten değerli olup olmadığını sorgulamamıza neden olan zorluklarla da yüzleşebiliriz.
Doğru kapıyı bulmak ve doğru anahtar ile kapıyı açmak mümkündür. Doğru anahtar, cephaneliğimizde doğru zihniyet ve büyüme stratejileri ile odaklanmaktır. İşte o doğru kapıları açmaya yadımcı olacak dört anahtar:
1. "10 katı büyütmek > yüzde 10 büyütmek" büyüme kararlılığını benimseyin
Pek çok insan hayatın destesinden birkaç kart alır, onları karıştırır ve "en güvenli" olanları oynar. Sonuç, arzuladıkları güvenliği elde etmeleridir, ama hepsi bu. En çılgın başarı hayallerini yaşamanın nasıl bir şey olduğunu asla deneyimlemeyecekler.
10x> yüzde 10 zihniyet tam tersidir. Yaptığınız her şeyden alabileceğiniz en büyük sonucu düşünüyor. Konfor bölgenizin dışına çıkıyor ve korkusuzca istediğiniz şeye ulaşıyor.
Örneğin, hedefiniz işletmenizin gelecek yıl gelirini artırmaktır. Yüzde 10 büyüme hedefiyle, bunu ayda 50.000 Türk Lirasından ayda 55.000 Türk Lirasına çıkarmayı planlayacaksınız. Öte yandan, 10 kat büyüme zihniyeti sizi ayda 50.000 Liradan 500.000 Liraya çıkarmaya zorluyor.
Örneğin, Serbest yazarlar blogunuzun içerik stratejisi hizmetlerimizi yeniden düzenlerken 10 katı büyüme >%10 zihniyetini uygulayın. "Güvenli oynayabilirdim" ve bir yazım hatasını düzeltebilir veya küçük bir ekstra özellik ekleyebilirsiniz. Ama bunu yapmayın. Bunun yerine, 10 kat büyümeyi hedefleyin, tüm ürünü yeniden düzenleyin, ekipleriniz için tüm dahili eğitimleri yeniden yazın ve eskiden beş sayfalık bir analizi 25 slaytlık bir desteye dönüştürün.
Eski içerik stratejisi planı asgari bir içerik önerileri listesi sunuyor olabilir; yeni hamleniz, tam bir SEMrush site denetimi, web sitesi sağlık puanı, mevcut etki alanınızın analizi, sektörünüz için Google Trendler'de %5000 oranında trend olanların derinlemesine incelenmesi ve haritalamak için kullanabileceğiniz tam teşekküllü bir bütçe ile birlikte gelir trafik sağlayan içerik planlaması yapmayı deneyin.
Olası sonuç? Yeni plan hakkında meraklı bir müşteriye sahip olmanız olası.
2. Asıldığınız her günün bir kazanç olduğunu unutmayın
Her günün 10 katı büyüme hedeflerinin ulaşılır olamayacağını unutmamak önemlidir. Yaptığınız şeyin mücadeleye değer olup olmadığını merak edeceğiniz zor günler ve günler olacaktır.
Bu günlerde pes etmeyin. Instagram büyüme uzmanı Derik Zimmerman'ın takılma hakkında söylediklerini kişisel olarak seviyorum. "Dışarıdaki biri bugün pes edecek" diyor. "Ama sen değil."
İşler son derece sertleştiğinde, oturun ve nefes almak için bir dakikanızı ayırın. Kendinize yarın pes edeceğinizi söyleyin, sadece bugün değil. Ertesi gün geldiğinde, takılıp kaldığınız rutinden uçmaya hazır olana kadar işlemi tekrarlayın ve hedeflerinizi bir kez daha fethetmeye başlayın.
3. Her şeyi aynı anda yapamayacağınızı kendinize hatırlatın
Başarı, aynı anda değil, küçük adımlarla gerçekleşir. Bir işi büyütme sürecinde, işlerin bunaltıcı hale geldiği zamanlar olacaktır. Zirveye giden çok fazla adım var ve ona ulaşıp ulaşamayacağımızdan emin olamayız.
Böyle hissettiğinizde kendinize zaman vermeyi unutmayın. Uzun vadeli hedefler belirleyin, ardından tüm çabanızı onlara doğru tek bir adım atmaya odaklayın. Zanaatınızı uygulamaya ve büyümeye devam edin, oraya beklediğinizden daha erken varacaksınız.
4. Sağlıklı bağlantılara öncelik verin
Hepimizin zirveye çıkma hayalleri var, ancak yalnız kalırsak başaramayacağımızı da unutmamalıyız. Michelangelo'nun arkadaşı Vittoria Colonna ile yaptığı gibi, en büyük tarihi figürlerin bile dayanabileceği birileri vardı.
İş dünyasında da farklı değil. Uzağa gitmek istiyorsak, düştüğümüzde bizi yukarı kaldıracak ve zor günlerde devam etmemizi sağlayacak bir destek sistemine ihtiyacımız var. Bizi önemseyen insanlara sahip olmak öder.
Ne yaptığımızı önemseyen insanlarla çalışırken, kendimizi başarıya hazırlarız.
Comentarios