Instagram algoritmasını kendi avantajınıza nasıl kullanabileceğinizi öğrenmek ister misiniz?
Instagram, ilki kötü şöhretli besleme algoritmasına ve uygulamada içerik erişimini gerçekte nasıl belirlediğine odaklanan bir dizi açıklayıcı aracılığıyla dahili süreçlerine dair bazı ekstra bilgiler sağlıyor.
Instagram tarafından açıklamaya göre:
"Instagram'ın nasıl çalıştığını açıklamak için daha iyi bir iş çıkarmak istiyoruz. Ortalıkta pek çok yanlış anlama var ve insanların ne yaptığımızı anlamalarına yardımcı olmak için daha fazlasını yapabileceğimizin farkındayız. Bugün bir serinin ilkini paylaşıyoruz. Instagram teknolojisinin nasıl çalıştığına ve insanların uygulama genelindeki deneyimlerini nasıl etkilediğine daha fazla ışık tutacak gönderiler."
Gönderi, uygulamadaki planlamanızı daha iyi anlamanıza ve iyileştirmenize yardımcı olabilecek bir dizi temel unsuru kapsar. İşte kilit noktalara bir bakış.
Her şeyi kapsayan bir algoritma yok
Instagram önce süreçlerinin tek bir algoritma tarafından tanımlanmadığını, bu nedenle 'algoritma' fikrinin biraz kusurlu olduğunu belirtiyor.
"Instagram, insanların uygulamada ne yapıp ne görmediğini denetleyen tek bir algoritmaya sahip değil. Her biri kendi amacı olan çeşitli algoritmalar, sınıflandırıcılar ve süreçler kullanıyoruz. Zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz, ve deneyiminizi kişiselleştirmek için teknolojiyi kullanmanın bunu yapmanın en iyi yolu olduğuna inanıyoruz."
Instagram, Facebook gibi bir algoritma uyguladığını, çünkü içerik akışının her kullanıcının gezinmesi için çok fazla olduğunu açıklıyor.
"2016'ya kadar insanlar, yakın bağlantılarından gelen gönderilerin neredeyse yarısı da dahil olmak üzere, Feed'deki tüm gönderilerinin yüzde 70'ini kaçırıyordu. Bu nedenle, gönderileri en çok önemsediğiniz şeylere göre sıralayan bir Akış geliştirdik ve kullanıma sunduk."
Bu nedenle, feed'inin ve Hikayeler algoritmalarının odak noktası genellikle arkadaşlardır, Keşfet ve Reels ise eğilimler, ilgi alanları vb.
Anahtar detaylar
Instagram, algoritmalarının hepsinin anahtar sinyalleri kullandığını ve bu sinyallerin her bir öğeye bağlı olarak değiştiğini söylüyor.
Instagram, sistemlerinin alabileceği "binlerce" sinyal olduğunu, ancak çoğunlukla Feed ve Stories'deki ana göstergelerin önem sırasına göre şöyle olduğunu belirtiyor:
Gönderi hakkında bilgi: Bunlar, hem bir gönderinin ne kadar popüler olduğuna dair sinyallerdir – kaç kişinin beğendiğini düşünün – ve içeriğin kendisi hakkında daha sıradan bilgiler, örneğin ne zaman yayınlandığı, bir video ise ne kadar sürdüğü ve ne kadar sürdüğü gibi. varsa yeri eklenmiştir.
Gönderen kişiyle ilgili bilgiler: Bu, kişinin sizin için ne kadar ilginç olabileceğine dair bir fikir edinmemize yardımcı olur ve son birkaç hafta içinde o kişiyle kaç kez etkileşime girdiği gibi sinyalleri içerir.
Etkinliğiniz: Bu, neyle ilgilenebileceğinizi anlamamıza yardımcı olur ve kaç gönderiyi beğendiğiniz gibi sinyalleri içerir.
Etkileşim geçmişiniz: Bu bize, belirli bir kişiden gelen gönderileri görmekle genel olarak ne kadar ilgilendiğinize dair bir fikir verir. Bir örnek, birbirinizin gönderilerine yorum yapıp yapmadığınızdır.
Bunlar, Facebook'un Haber Kaynağına benzer genel algoritma tanımlayıcılarıdır ve temel unsurlar ne tür gönderilerle etkileşimde bulunduğunuz ve her birinin yaratıcısıyla olan ilişkinizdir.
Videoyla daha sık etkileşim kurarsanız, daha fazla video görürsünüz, gönderi çok etkileşim alıyorsa, görme olasılığınız daha yüksektir, belirli bir gönderide Beğen'e dokunursanız, bu güçlü bir ilgi göstergesidir. vb.
Bu öğelerin hem ana feed hem de Hikayeleriniz için geçerli olduğunu burada belirtmekte fayda var, bu nedenle bu yüzeylerde erişimi en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, odaklanmanız gereken temel öğeler bunlardır.
Bunu daha da geliştiren Instagram, özet akışı sıralamasının da her kullanıcının etkileşim geçmişine dayanacağını belirtiyor:
"Feed'de en yakından baktığımız beş etkileşim, bir gönderiye birkaç saniye ayırma, yorum yapma, beğenme, kaydetme ve profil fotoğrafına dokunma olasılığınızdır. bir eylem ve bu eylemi ne kadar ağırlaştırırsak, gönderiyi o kadar yüksekte görürsünüz."
Yine, eylemi teşvik etmeye geliyor - bu tür yanıtları istemek için içeriğinizin çekiciliğini nasıl en üst düzeye çıkarabilirsiniz? Bu, daha fazla yayınınızın her kullanıcı için öncelik almasını sağlamaya yardımcı olacaktır.
Sıralama Keşfi
Instagram'ın keşif sekmesi, kimi takip ettiğinize ve etkileşim geçmişinize bağlı olarak beğenebileceğiniz diğer içerikleri size göstermeye odaklanan Keşfet algoritmasıyla biraz farklıdır.
"İlginizi çekebilecek fotoğrafları ve videoları bulmak için geçmişte beğendiğiniz, kaydettiğiniz ve yorum yaptığınız gönderiler gibi sinyallere bakarız. Diyelim ki yakın zamanda San Francisco'nun hamur tatlısı şefi Cathay'ın birkaç fotoğrafını beğendiniz. Bi. Daha sonra Cathay'in fotoğraflarını başka kimlerin beğendiğine ve sonra bu kişilerin başka hangi hesaplarla ilgilendiğine bakarız. Belki Cathay'den hoşlanan insanlar da SF dim sum spot Dragon Beaux'u sever. Bu durumda, Keşfet'i bir sonraki açışınızda, size Dragon Beaux'tan bir fotoğraf veya video gösterebiliriz. Pratikte bu, köftelerle ilgileniyorsanız, gyoza ve dim sum gibi ilgili konular hakkında gönderiler görebileceğiniz ve her bir gönderinin ne hakkında olduğunu anlamamıza gerek olmadığı anlamına gelir."
Dolayısıyla buradaki fikir, algoritmanın kümelere dayalı olarak ilgili insan gruplarına içerik sergilemeye çalışmasıdır.
Hashtag'lerin, hesabınızı belirli konuları arayan kişilerin önüne çıkararak keşfin iyileştirilmesine yardımcı olabileceği yer burasıdır. Daha sonra gönderilerinizle etkileşime girerlerse, bu onların bağlantılarına gösterilme şansınızı artırır vb.
Akış ve Hikayeler gibi Instagram, Keşfet listesini her kullanıcının her gönderiyle etkileşim kurma olasılığına göre sıralar.
"İlginizi çekebilecek bir grup fotoğraf ve video bulduktan sonra, onları, Feed ve Stories'i nasıl sıraladığımız gibi, her biriyle ne kadar ilgilendiğinizi düşündüğümüze göre sıralarız. Ne kadar ilgilendiğinizi tahmin etmenin en iyi yolu Bir şeyin içinde olmak, gönderiyle bir şeyler yapma olasılığının ne kadar olduğunu tahmin etmektir. Keşfet'te tahmin ettiğimiz en önemli eylemler beğeniler, kaydetmeler ve paylaşımlardır."
Kaydet, son zamanlarda daha önemli bir husus haline geldi; bazıları, Kaydet seçeneğinin algoritma dağılımında daha fazla ağırlığa sahip olduğunu ve bunun doğru olabileceği veya olmayabileceğini belirtti. Ancak kesinlikle, Instagram'ın şu anda özellikle dikkat çektiği bir unsurdur, bu nedenle, Keşfetme maruziyetini iyileştirmede bir rol oynayabileceğinden, gönderilerinizin kaydedilmesini nasıl teşvik edebileceğinizi düşünmeye değer.
Şunu da belirtmekte fayda var ki, Keşfet özet akışı aynı zamanda kişisel etkileşim öğelerine (bir kullanıcının etkileşimde bulunduğu gönderi türleri, bir hesapla olan ilişki vb.) göre sıralanırken, daha geniş etkileşim sinyallerine dayalı olarak bir gönderi ne kadar popüler , Keşfet'te çok daha büyük bir husustur ve içeriğin Keşfet özet akışında daha fazla gösterim aldığını görecektir.
Reels sıralamaları
Instagram'ın en son algoritma tanımlı öğesi, algoritmanın "özellikle sizi eğlendirebilecek şeylere odaklandığını" söylediği TikTok benzeri Reels uygulamasıdır.
"İnsanları araştırıyoruz ve belirli bir Reels eğlenceli mi yoksa komik mi bulduklarını soruyoruz ve daha küçük içerik oluşturucuları göz önünde bulundurarak insanları neyin eğlendireceğini daha iyi öğrenmek için geri bildirimlerden öğreniyoruz. Yaptığımız en önemli tahminler, ne kadar olası olduğunuzdur. bir Reels baştan sona izlemek, beğenin, eğlenceli veya komik olduğunu söyleyin ve ses sayfasına gidin (kendi Reels yapmak için ilham alıp almayacağınızı gösteren bir proxy)"
TikTok, kısa video algoritmasının en ilgi çekici sürümünü neredeyse mükemmelleştirdi; sistemi, trendlere, yaratıcılara, içeriğe dayalı olarak size yardım edemediğiniz ancak kaydırmaya devam ettiğiniz sürekli bir içerik akışını göstermek için tam olarak doğru sinyalleri alıyor. her klibin vb.
Instagram şimdi yetişmek için çalışıyor ve anekdot olarak, Reels beslemesine dokunan kullanıcılar için daha yapışkan ve ilgi çekici bir teklif yapmak için Reels ekranının benzer öğelere takılmasıyla gelişiyor.
Reels için Instagram, algoritmasında odaklanmanın dört temel unsurunun bunlar olduğunu söylüyor:
— Etkinliğiniz: Yakın zamanda beğendiğiniz, yorum yaptığınız ve etkileşimde bulunduğunuz Reels gibi şeylere bakarız. Bu sinyaller, hangi içeriğin sizinle alakalı olabileceğini anlamamıza yardımcı olur.
— Gönderen kişiyle etkileşim geçmişiniz: Keşfet'teki gibi, video muhtemelen daha önce hiç duymadığınız biri tarafından çekilmiştir, ancak onlarla etkileşime girdiyseniz, bize neyle ilgilendiğiniz konusunda bir fikir verir.
— Reels hakkında bilgiler: Bunlar, ses parçası, piksellere ve tam karelere dayalı video anlayışı ve popülerlik gibi video içindeki içerikle ilgili sinyallerdir.
— Gönderen kişi hakkında bilgi: Çok çeşitli insanlardan ilgi çekici içerik bulmaya yardımcı olmak için popülerliği dikkate alıyoruz ve herkese hedef kitlesini bulma şansı veriyoruz.
Dolayısıyla içerik ve içerik oluşturucu popülaritesi genel olarak Reels için daha büyük bir faktörken, Instagram'ın kullanıcı deneyimini iyileştirmek için tasarlandığını söylediği TikTok filigranı veya benzerini içeren Reels erişimini kısıtlayacağını da belirtmekte fayda var (yani eleştirilen kişiler) Sadece TikTok kliplerinin yeniden karma bir beslemesi olarak Reels, bu yüzden şimdi bu tür yeniden paylaşımı durduruyor gibi görünüyor).
Bunlar, Instagram'ın çeşitli algoritmalarının nasıl çalıştığına ve belirli içerikleri kullanıcılara nasıl sergilemek için göründüğüne ve her içerik oluşturucunun erişimlerini iyileştirmek için neye odaklanması gerektiğine ilişkin bazı yararlı işaretlerdir.
Esasen, bu kilit unsurları en üst düzeye çıkarmak ve önce takipçilerinizle, ardından daha geniş kitlelerle etkileşimi artırmak için neyin işe yaradığını ikiye katlamak anlayışına gelir.
Comments