top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

İçerik pazarlamasının değerini saptamak için 8 ölçüm yöntemi

İçerik pazarlaması teoride kulağa hoş geliyor, ancak rekabet avantajı elde etmek yerine, çoğunlukla resim ve kelimeler olan bir şeyin başarısını nasıl ölçülür?

İçerik Pazarlama Enstitüsü'ne göre, B2B pazarlamacıların %33'ü ve B2C pazarlamacılarının %41'i [içerik] 'in önemli bir zorluk olarak ölçülemediğini belirtti. Özellikle diğerleri ile aynı KPI'ları (trafik, sıralama, tıklama oranı (TO) vb.) Kullanırken genellikle hedefler ve hedeflerle hizalamayı ölçen bir bağlantı kesilir. Bunun yerine, daha az bilinen metrikleri izleyerek içerik pazarlama YG'nizi ve katılımınızı artıracak muazzam bir avantaj elde edebilirsiniz:


1. Edinme başına maliyet (CPA)

Büyük sorun şu ki, içerik pazarlaması parasal değere nasıl dönüşüyor? Kavram basittir, potansiyel müşterilerle etkileşimi artıran alakalı içerik oluşturursunuz ve bunlar ürün veya hizmetinizi satın almaya dönüşür. Bunu ölçmenin bir yolu, Edinme Başına Maliyet'e (EBM) veya esasen bir ödeme yapan müşteriyi bir kampanya veya kanal düzeyinde edinme maliyetine bakmaktır. EBM modelinin birincil kullanımı çevrimiçi reklam platformları içindir, ancak içerik bağlamında buna farklı bakmanız gerekir.


Bu metriği bulmak için içerik oluşturma maliyetini alın, tanıtım maliyetini ekleyin ve toplam ilişkilendirilen dönüşüm sayısına bölün. Bunu bilmek, içerik kampanyalarınızın değerini ölçeklenebilirlik, etkinlik açısından doğru bir şekilde değerlendirmenize ve içerik pazarlamasına doğrudan ne kadar yatırım getirisi sağlayabileceğinizi tam olarak öğrenmenize olanak tanır.


2. Sayfada geçirilen süre

Tek bir web sayfasını görüntülemek için en son ne zaman harcadığınızı düşünün. İlgi çekicimiydi? Yeni bir şey öğrendin mi? Satın al? Bunlardan herhangi biri size tanıdık geliyorsa, bunun nedeni, sayfanın beklentilerinizi karşılaması ve alakalı materyal sunmasıdır. Sayfadaki süre, ziyaretçilerinizin içeriğinizi alıp almadığını gösterir. Örneğin, uzun bir blog yayını için sayfadaki ortalama süre 10 saniyenin altındaysa, çoğu ziyaretçinin yayını okumadığını varsayabilirsiniz. Kullanıcıların en çok ve en az zaman harcadıkları belirli sayfaları ayırın, yüksek performanslı konuları ve kavramları belirleyin ve doğru kanalı veya aracı bulmak için içeriği optimize edin. Kullanıcılar sayfalarınızdan oldukça hızlı bir şekilde ayrılıyorsa, içeriğiniz aklındaki şeyler olmayabilir. Sitede Geçirilen Süre gibi düzenli olarak izlenen bir segment kullanmak yerine odağınızı daraltabilir ve içeriğinizi etkili bir şekilde segmentlere ayırabilirsiniz.

3. Kullanıcı başına oturum sayısı

Anlatacak, müşterilerinizin hayatlarını önemli ölçüde artırabilecek hikayeleriniz var, ancak geri gelmelerini sağlamak için bir hikaye yeterli mi? Bir müşteriyi ilk ziyaretlerinde dönüştürmek neredeyse imkansızdır ve Pazarlama Haftasına göre, tüketiciler satın almadan önce ortalama altı temas noktası (yaklaşık% 50'si dörtten fazla düzenli olarak kullanıyor) kullanıyor. Kullanıcı başına oturum sayısı, kaç kullanıcınızın sitenize birden çok kez geri döndüğünü belirler. Bunu, bu metrik için ortalamanın ne kadar yüksek olduğu bir derecelendirme ölçeği olarak düşünün, müşterilerinizin gözlerini sizden uzak tutması daha olasıdır.

4. Çıkış oranı

Hiç izlemeye başlamak ve bitirememek için harika görünen bir filmin fragmanını gördünüz mü? Bu, dijital olmayan bir çıkış oranına bir örnektir. Şimdi müşterilerinizin bir makale için fantastik, heyecan verici bir başlık gördüğünü ve yalnızca üzerine tıklayıp bunun önemsiz olduğunu gösterdiğini düşünün! Cızırtıyı destekleyecek biftek olmadan, potansiyel müşterileriniz size bir şans bile vermeyebilir. Şirketinizin çıkış oranını veya belirli bir sayfadan sonra web sitenizden ayrılan ziyaretçi sayısını izleyerek bu senaryolardan kaçınabilirsiniz. Neden gidiyorlar? Bir dokümanı indirmek için gerekli bir form var mı? Belki kayıttır? Nakliye masrafları? İlgi çekici olmayan içerik ve engeller, kullanıcıların sitenizden ayrılmasına neden olur ve her sayfa arasındaki çıkış oranlarını karşılaştırırsanız, hangi sayfaların yüksek alaka düzeyi, amacı ve etkileşimi olan içeriğe sahip olduğunu görebilirsiniz.

5. E-posta kayıtları

Diyelim ki bir seyahat nerdisiniz, blogları okuyorsunuz, noktalar ve milleri öğreniyorsunuz ve gözlerinizi 2020 Olimpiyatları'nda ayarlıyorsunuz. Bir gün, kayıt formunu doldurduğunuz bir uçuş anlaşması web sitesinden LA'dan Tokyo'ya 500 doların altında bir uçuş sunan bir e-posta alırsınız. Uçuş rezervasyonu yaparsınız, geziye çıkarsınız, sumo'nun Olimpik bir spor olmadığını öğrenin ve tüm arkadaşlarınıza istediğiniz içeriği açıkça sağlayan web sitesinden bahsedin. İlgi çekici içeriğiniz varsa, aynı şey işletmeniz için de olabilir. Bu metriği artırmak için başlık, kenar çubuğu, sonunda veya yerel olarak blog yayınının içine bir e-posta kayıt tercih formu eklemeyi düşünün. Yeni bir şey yayınladığınızda bildirim alabilmeleri için e-postalarını sunan birinden daha iyi bir katılım göstergesi nedir?

6. Sosyal paylaşımlar

İçeriğinizin müşterilerinizle etkileşimi, yalnızca hak talebinde bulunmaktan daha önemlidir; sizi kullanıcılarınızın gözünde doğrular. Bir müşteri sosyal medyanızı ziyaret ettiğinde, ne yaptığınızı ve ne sunduğunuzu aktif olarak anlamaya çalışır. Birisi içeriklerini kişisel profilinden paylaşırsa, markanızı ve içeriğinizi kendi kişileriyle paylaşmaya istekli olduklarını belirtir. Kişisel onaylar ve paylaşımlar, yüksek erişim sayısı ve katılım oranının iyi bir göstergesi olabilir. Birisinin bir gönderiyi sevmesi, içeriğinizi tükettiği anlamına gelmez. Paylaşımlarla, takipçi kazanacak, site ziyaretleri yapacak ve işletmenizin itibarını artıracak içerik türünü yazdığınıza dair güvenilir bir göstergeye sahipsiniz.

7. Arkaplan bağlantıları (Backlinks)

Web sitenizi işaret eden geri bağlantı yetkisine sahip olmak, Google gibi arama motorlarına yönelik en önemli sıralama sinyallerinden biridir. İçeriğiniz kendini satıyorsa, doğal olarak size bağlantı veren (pozlamayı artıran) diğerlerinin yanı sıra arama motorlarının önemini de artıracaktır. Ayrıca, potansiyel müşteriler, başka siteler siteye bağlanırsa web sitenizin yetkisi olduğunu düşünebilir. Ayrıntılı açıklamalar ve müşteriye değer önerileri, ziyaretçilerinizin işletmenizin sorunlarını nasıl çözeceğini görmelerini sağlayacaktır. İçeriğinizin kimlerin ve geri dönüşlerin oluşturduğunu izlemek, hangi içeriğin daha iyi performans gösterdiğini belirlemenize, işletmeniz için daha fazla kanal açmanıza ve etkinizi artırmanıza yardımcı olabilir.


8. Organik trafik

Bu metriği içerik pazarlama stratejinizde zaten izliyor olabilirsiniz, ancak değilse en önemlilerinden biridir. Bu metrik biraz farklı çünkü insanlarla etkileşim kurmak yerine Google ile etkileşime geçmeye çalışıyorsunuz. Arama motorlarının amacı, insanların sorgularını mümkün olan en alakalı içeriğe bağlamaktır. İçeriğiniz iyi bir SEO'ya sahipse, arama sonuçları sıralamasında giderek daha fazla görünmeye başlayacak ve doğrudan sonuç organik trafik artışını göreceksiniz. Organik trafiğiniz her ay büyüyorsa, şimdilik Googlebot'un web sitenizle etkileşime geçtiğini ve hedef anahtar kelimeniz için harika içerik ürettiğinizi varsayabilirsiniz. Peki böyle bir şeyi tam olarak nasıl başarıyorsunuz? Hangi içeriğinizin sayfada en yüksek ortalama süreye sahip olduğunu tam olarak bulun, yüksek çıkış oranlarına sahip sayfaları optimize edin, kullanıcı başına oturum sayısını, sosyal paylaşımları artırın ve müşterileri web sitenize organik olarak yönlendirmek için geri bağlantılar ekleyin. İçerik pazarlama YG'sini ölçmenin birçok yolu vardır. Yine de, daha az izlenen KPI'lar, içerik pazarlaması konusunda sizi sektörünüzün en tepesine yerleştirebilir. Aberdeen'e göre, benzersiz site trafiğindeki yıldan yıla büyüme, içerik pazarlama liderleri için takipçilere göre 7,8 kat daha fazla (%19,7'ye karşı %2,5). Bu metrikleri izlemek işletmenizi olumlu etkileyecek, içerik pazarlama performansınızı artıracak ve başarınızı ölçülebilir bir şekilde ölçecektir.

0 yorum

Comments


bottom of page