top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Huawei: Veri petrol ise 5G teknolojisi ise o petrolü taşıyacak boru hattıdır

Huawei resmi blogunda çarpıcı bir yazı dizisi paylaşıldı. Yazıda şirketin yaptığı 5G yatırımına çarpıcı bir benzetme yaptı

Huawei resmi blogunda çarpıcı bir yazı dizisi paylaşıldı. Yazıda şirketin yaptığı 5G yatırımına çarpıcı bir benzetme yaptı

SAS UK&I için Veri Bilimi Başkanı ve Southampton Üniversitesi'nde Pazarlama Analitiği Yardımcı Profesörü Iain Brown'ın paylaşımında şu ifadelere yer verdi:


Kısa bir süre önce, 5G teknolojisindeki küresel pazar liderlerinin 5 temel teknoloji girişimlerinin (bağlantı, bilgi işlem, bulut, yapay zeka ve uygulamalar) çevremizdeki dünyayı nasıl şekillendireceğini ilk elden dinlemek için Huawei Connect 2020'ye katılma fırsatım oldu. Bu etkinlikten çıkarılacak ana fikir, verilerin yeni nesil teknolojik gelişmelere güç vermede oynayacağı önem ve dijitalleşmenin ve 5G'nin veri oluşturma konusunda itici güçler olacağıydı.


Dijital yolculuklarına başlayan veya bu yolculuk sürecinde olan kuruluşlar için bağlantı, bilgi işlem, bulut, yapay zeka ve uygulamalar arasında büyük bir sinerji olduğu açıktır. Veriler inkar edilemez bir şekilde petrol olsa da, bulut, yapay zeka ve 5G'nin işbirliği, akıllı içgörü sağlayan iş motoru olarak görülebilir. Bu, bir dizi açılış konuşması ve genel kurul oturumlarında doğru bir şekilde ortaya çıktı ve Jinlong Hou’nun (Bulut ve AI BG, Başkan, Huawei) "Her Yerde Bulut ve İstihbaratla Birlikte Akıllı Bir Dünya İnşa Etmek" oturumunda örneklendi.


Bugün yaşayan çok azımız bir yılı bu kadar çalkantılı, tarihi ve evet - bu kelime yine 2020 yılına kadar görülmemiş bir şekilde yaşadı. 1918 İspanyol Gribi'nden bu yana en büyük sağlık salgınını görüyoruz; 1929’daki Büyük Çöküş'ten bu yana dünya ekonomisine yönelik en büyük tehdit; ve ABD 1967'den beri görülen en büyük sivil kargaşayı görüyor - ve bunların hepsi aynı anda oluyor.

2020, teknolojinin parlama zamanı olmalıydı.

2020'nin insanlık için bir uyanma çağrısı olduğuna inanıyorum. Sağlık ekipleri virüsü uzak tutmak için savaşırken, endüstriler için insan işgücünün savunmasızlığı ön plana çıktı. Yine de teknoloji, COVID-19 ile mücadelede güçlü kaynaklar sağlayabilir.


Bir örnek, virüsle ilgili on binlerce araştırma makalesini hızla aramak ve bu bilim insanlarına potansiyel olarak hayat kurtarıcı yanıtlar sunmak için bir yapay zeka türü olan denetimsiz öğrenmenin kullanılmasıdır.


Geçtiğimiz birkaç on yıl içinde, günlük hayatımızı değiştiren yeni teknolojilerin hızı, başımızın üstündeki akıllı telefonlardan başımızın üzerindeki insansız hava araçlarına kadar, hayatımızın neredeyse hiçbir kısmına dokunulmadı. dünyanın en iyi beyinlerinden gelen yenilikler.


Teknolojinin sorunlarımızın çoğunu çözmeye o kadar alıştık ki, COVID-19 sırasında ve sonrasında kuruluşları desteklemede teknolojinin rolüne ağırlık veren beklentiler ağır.


Gerçek şu ki: teknoloji, bu zorlu zamanlarda kuruluşları desteklemeye yardımcı olabilir. Nitekim teknoloji orada: yapay zeka ve makine öğrenimi, analitik araçlar, bilim adamları ve mühendisler. Dünyanın her yerinde bulunabilecek uzmanlık alanları var. En iyi bilim adamları potansiyel çözümler üzerinde çalışıyorlar ve yaptıkları çalışma dikkate değer bir şey değildi.


Bir sorun, bu teknolojinin yeterince iyi konuşlandırılmamış olmasıdır. Alınan bir ders varsa, o da teknoloji topluluğunun küresel olarak daha iyi çalışması gerektiğidir. Parçalı, silolar halinde, bölümlere ayrılmış bir yaklaşım, küresel tehditler karşısında işe yaramayacaktır. Bazı vakalarda gördüğüm ikinci bir konu, doğru zamanda doğru verilerin genellikle mümkün olan en iyi kararı vermek için mevcut olmamasıdır. Yapay zeka gibi uygulamalardan gerçekten değer elde etmek için zamanında ve ilgili verileri ön uç sistemlere aktarmaya daha büyük bir ihtiyaç var. 5G, daha yüksek aktarım hızları ve veri hareketi için daha düşük gecikme avantajı ile bu soruna bir çözüm sunmayı vaat ediyor. Bu da çözümlerde daha fazla birlikte çalışabilirliğe ve gerektiğinde verilere daha fazla erişime izin verecektir.


İhtiyaç duyulan şey, daha fazla uluslararası olarak birlikte çalışmak ve küresel zorlukların küresel çözümlere ihtiyaç duyduğunu kabul etmek için bir çaba.


Bunun gerçekleşmesi için halihazırda mevcut (ve oldukça yetenekli) teknolojinin ulusal ve hatta küresel düzeyde daha iyi konuşlandırılması gerekir. Tüm AI modellerinin yarısından fazlasının onu üretime sokmadığını biliyoruz. Ve kuruluşlar, salgından önce "dijital dönüşüm" ihtiyacının farkına vardılar, böylelikle kurum genelinde her kararı bilgilendirmek için veri ve analitik kullanılır - yani daha iyi kararlar daha hızlı alınır. Pandemi, birçok kuruluşu ve sektörü, olması gerektiği kadar dijital olarak ilerlemedikleri veya belki de düşündükleri gerçeği konusunda uyardı. Aslında kuruluşlar için henüz dijital bir ilk stratejiyi benimsemekten korkuyorum. Büyümeyi sağlamak için artık dijital ekonomilere her zamankinden daha fazla güveniyoruz.


Etkinlik sırasında işbirliğinin, rafinerilerin güvenli ve istikrarlı bir şekilde çalışmasını sağlamak için işbirliğine dayalı optimizasyonun yeni bir uygulamasının akıllıca iyileştirilmesiyle yinelenen bir tema olduğunu görmekten etkilendim.


Bu teknolojik gelişmelerle ilgili diğer faydalar, daha kişiselleştirilmiş hizmet sunumlarından, ihtiyacınız olan her yerde ihtiyaç duyduğunuzda bilginin daha hızlı demokratikleştirilmesine kadar uzanır.


Bugünün ekonomisine inanıyorum; işbirliği her zamankinden daha önemli. Yapay zeka gibi teknolojik yeniliklerin vaatlerinden gerçek anlamda yararlanmak için, kuruluşların küresel çözümlerle küresel zorlukları kucaklamaya istekli olmaları gerekir. 2020, insanların yapabileceklerinin gerçek gücünü öğrendiğimiz bir yılsa, 2021 insanlığın teknolojiye olan küresel işbirliği ve güvenden gelen teknik güçle donatıldığı yıl olacaktır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page