top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Huawei için yolun sonu mu görünüyor? Apple ve Samsung'un yükselişi, yeni Çin tehdidi ve dahası

ABD'nin sözünde geri dönüş olmazsa, gelecek yılın küresel akıllı telefon sektöründe, sektör için satışlarda ezber bozan, Huawei için oldukça zorlayıcı bir dönem olacak

ABD'nin sözünde geri dönüş olmazsa, gelecek yılın küresel akıllı telefon sektöründe, sektör için satışlarda ezber bozan, Huawei için oldukça zorlayıcı bir dönem olacak. Kara listeden kaynaklanan yonga seti sıkıntısı, mevcut stoklar azaldığında Huawei satışlarının düşmesine neden olacak gibi görünüyor. Bu, Apple ve Samsung için müthiş bir fırsat gibi görünse de tehdit altında. Çin inc. Huawei’nin başarı reçetesinin tekrarlanabileceğinden emin ve bunu yapmak için hızla ilerliyor.


Huawei'nin "premium akıllı telefonları daha ucuza" stratejisini durulamak ve tekrarlamak için bloklardan ilki, bu yılın ikinci çeyreğinde Avrupa'da Huawei'yi ilk kez yenen çok daha küçük Xiaomi oldu, Huawei küçüldükçe gelirleri %65 arttı . Xiaomi, Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü sıraya yerleşti. Daha da önemlisi, Xiaomi, birinci sınıf cihazların ihracatını (300 € artı) yıllık bazda %99'dan fazla artırdı.


Xiaomi, kendisini Huawei'nin muhtemel Çin ihracat halefi olarak konumlandırdı, ancak bu değişmek üzere. Çin'in Oppo Çin'de kendisi genel küresel satışlarının, ama çok daha büyük için sadece Xiaomi arkasındadır. Konturpuan olayları Oppo izlemek için diğer Çin marka olarak. "Ülkeler arasındaki jeopolitik politikalar ve siyasi ilişkiler akıllı telefon pazarını birçok yönden etkiliyor - en çok Samsung, Apple, Xiaomi ve Oppo gibi oyuncuların yararlandığını görüyoruz ." Oppo , istikrarlı bir şekilde Vivo'ya sahip olan BBK'nın bir parçası ve küresel olarak Apple ve Samsung için ciddi bir rakip.


Huawei'nin vatansever tüketicilerin Amerika'nın kara listesine yanıt vermesiyle yükseldiği Çin'de, Xiaomi, Oppo ve Vivo, Huawei'nin durdurulamaz büyümesinin peşinden koştu. Bu ikinci çeyrekte Huawei, Çin pazarının diğerlerinden önce toparlanmasının neden olduğu bir anormallik olan Samsung'u küresel olarak geride bıraktı. Ancak Huawei, Çin'in kendisinde %46 gibi şaşırtıcı bir pazar payı elde etti ve bu bir anormallik değildi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Samsung şimdi küresel olarak tekrar zirvede.


Counterpoint'e göre Samsung, Ağustos ayında küresel pazarın% 22'sini Huawei'nin% 16'sına sahip oldu.

Analistler, ABD'nin geri dönüşü olmadığında, Huawei'nin 2021'de 50 milyon kadar akıllı telefonu değiştirebileceğini öne sürdüler . Google'ı kaybetmesine rağmen şirket, aksi takdirde 180-200 milyon adet satmayı beklerdi. Çin'de satılan akıllı telefonlarının% 76'sı ile yurt içi satışlar düşüşün büyük bir yüzdesini oluşturacak. Ancak ihracat da daha da düşecek. Ve Huawei'nin yerel rakiplerinin şu anda hedeflediği ihracat pazarları.


Bazı analistler, Avrupa'daki büyümesine ve başta Hindistan olmak üzere diğer pazarlardaki güçlü konumuna dayanarak, Xiaomi'nin küresel ilk üç oyuncu olabileceğini öne sürdü . Ancak şimdi, Nikkei tarafından bildirildiği üzere , Oppo "önümüzdeki yıl Avrupa'da en az% 5 pazar payına sahip olmayı hedefliyor ve önümüzdeki üç yıl içinde oradaki en iyi oyunculardan biri olmayı planlıyor." BBK tarafından desteklenen Oppo , muhtemelen Xiaomi'den daha ciddi ve uzun vadeli bir tehdit.


Oppo , bu yıl Avrupa'nın kilit bölgelerinde satışlarını üç katına çıkardığını söylüyor. Oppo'nun küresel satış lideri Alen Wu, "Ancak herhangi bir akıllı telefon üreticisi için," dedi, "Lider olarak adlandırılacak bir pazarda %10 ila %15'lik bir pay elde etmek ve bu başa baş noktasına ulaşmak gerekiyor... bu hedefe önümüzdeki iki ila üç yıl içinde ulaşmak için. " Xiaomi bunun yapılabileceğini gösterdi. İronik bir şekilde, Oppo’nun büyümesinin önündeki en olası engeller Xiaomi ve onun BBK istikrarlı arkadaşı Vivo’dur ve bu durum aynı zamanda Huawei’nin olası düşüşünden yararlanmak için ihracatı da artıracak. Her iki telefon şirketinin de Asya dışında marka bilinirliği üzerinde çalışması gerekirken, hızlı bir büyüme yaşadılar ve şu anda küresel satışlarda üst sıralarda yer alıyorlar.


Huawei, Apple ve Samsung'u üstlenmek için benzersiz bir konuma geldi ve sonuçta bu bir numaralı noktayı hedef aldı. Gerçekçi olarak, moratoryumu diğerleri için oyun alanını düzleştirdi. Avrupa'da Xiaomi için bir miktar marka sadakati olabilir, ancak Huawei'nin oluşturduğu yapışkanlığa kıyasla hiçbir şey yok. Ve yakın zamandaki hızlı büyüme, muhtemelen yeniden dönüştürülebilecek yeni dönüşümleri gösteriyor. Bunların hepsi, OnePlus ve RealMe markalarına sahip olan ve daha büyük küresel akıllı telefon üreticileri için gerçek bir tehdit olan Oppo ve Vivo ve BBK için açık olacaktır.


Tersine, Apple ve Samsung açıkça güçlü bir tüketici bağlılığına sahip. Ancak Huawei, başarılı bir şekilde hedef alınabileceğini gösterdi. Huawei, güçlü Çin satışları üzerine inşa edilmiş olsa da ikinci çeyrekte Samsung'u devirdiğinde, Canalys "Samsung veya Apple dışında bir şirketin pazara öncülük ettiği dokuz yılın ilk çeyreği" olduğuna dikkat çekti.


Peki ya Huawei? Şirket, akıllı telefon yonga seti eksikliğine hazırlanırken yazılım ekosistemine odaklanarak stratejisini ayarladı. Yeni stratejinin başarılı olması için, muhtemelen Çinli diğer üreticilerin bunu Android'e alternatif olarak benimsemesine ihtiyaç var. Bunu yapmak Çin'de iyi oynayacak, ancak Avrupa'da ve başka yerlerde bir engelleyici olacaktır. Avrupalı ​​tüketicileri hedefleme şansı olan herhangi bir OEM'in bu işi zorlaştırmak veya bir rakibe yardım etmek için neden her şeyi yapacağını anlamak zor.


Oppo ve Vivo için ölçek fırsatı , Huawei'nin kara liste kısıtlamaları nedeniyle doğrudan açıldı. Huawei, Apple'ı geçmeyi başardı ve Samsung'u hedef aldı. Şimdi, tarifi kopyalayıp aynı şeyi başarmak isteyen çok sayıda Çinli markamız var. Açıkça görülüyor ki, bu Çinli markalar kendi aralarında pazar payı için rekabet edecekler , Huawei ise resimde azalmış olsa da geride kalacak . Apple ve Samsung için ise net sonuç, sektörün ekonomisini değiştirebilen Çinli üreticilerin ihracatıyla beslenen, her zamankinden daha rekabetçi bir pazardı.


Bu hafta Huawei'nin Honor markasını ABD yaptırımlarından kurtarmak için satabileceği haberleri şu anda görebileceğimiz değişikliklerin kapsamını mükemmel bir şekilde gösteriyor. Bunun ötesinde, küçük bir ABD seçimi meselesi var. Kimse yardım edemez, ancak Huawei ve Çin'in göreli sessizliğinin sonucu ve hangi değişikliklerin gelebileceğine dair bir değerlendirme beklediği sonucuna varılabilir. Bu arada BBK, tacını alma olasılığı en yüksek olan Çinli akıllı telefon devi haline geldi - markaları kendilerini ana şirketten (hepsi özel şirketler) alenen uzaklaşıyor ve gerçekten rekabet ediyor gibi görünse de.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page