Yakın tarihli bir Bank of America raporu, Hindistan'ın 2031 yılına kadar dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olacağını öngörüyor
Analistler, önümüzdeki on yılda Hindistan ekonomisinin Japonya ve Almanya'yı geçeceğini ve dünyanın en güçlü ekonomileri arasında Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'in arkasında yer alacağını tahmin ediyorlar.
Yakın tarihli bir Bank of America (BofA) raporu, Hindistan'ın 2031 yılına kadar dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olacağını öngörüyor. Analistlere göre, o yıl Japonya'nın nominal GSYİH'sına ulaşacak ve Almanya'yı da aşacak.
Hindistan şu anda nominal GSYİH'ye göre dünyanın altıncı en büyük ekonomisi ve satın alma gücü paritesi (PPP) ile üçüncü. Ekonomistler Indranil Sen Gupta ve Aastha Gudwani'ye göre BofA tahminleri %6 büyüme oranı, %5 enflasyon ve %2 değer kaybı varsayıyor.
Business Standard tarafından aktarılan Gupta, "%6'lık gerçek büyüme tahminimiz aslında 2014'ten beri [kaydedilen] %6,5 ortalamanın ve tahmini %7 potansiyelimizin altında," dedi.
Kurum, 2017 yılında, Asya ülkesinin 2028 yılına kadar başarıya ulaşacağını ve Çin ile ABD'nin arkasına yerleştirileceğini öngörmüştü. Bununla birlikte, covid-19 salgını Hindistan'ın ekonomik büyümesini üç yıl geciktirebilirdi.
Bank of America Securities'e göre, ilk tahmin üç faktöre dayanıyordu: yaklaşan bir demografik temettü, artan finansal olgunluk ve kitlesel piyasaların ortaya çıkışı. Bunlara ek olarak iki tane daha var: döviz rezervleri ve daha düşük faiz oranları, Hindistan'ı dünyanın en güçlü ekonomileri arasında üçüncü sıraya itebilir.
Ancak, tahminleri etkileyebilecek bir nokta var ve o da enflasyonu tetikleyebileceği için petrol fiyatlarındaki artış. Diğer bir risk, ülkedeki Covid-19 vakalarının artması ve artan hammadde maliyetidir . Analistler, bu faktörlerin Hindistan'ın kısa ve orta vadede kırılgan ekonomik toparlanmasını engelleyebileceğini, ancak etkinin 2020'ye kıyasla daha az olacağını söylüyor.
Japon finans şirketi Nomura'da Hindistan'ın genel müdürü ve baş ekonomisti Sonal Varma, "Maharashtra eyaletinde salgın vakaların yeniden canlanması endişe kaynağıdır, ancak bunu ülke çapında ikinci bir dalga olarak kabul etmek için henüz çok erken" dedi.
Aynı medyaya göre Varma, " Diğer ülkelerdeki virüslerin yeniden canlanmasının ekonomiye başlangıçta korkulandan daha az zarar verdiği kanıtlandığından, bunu orta vadede umutlarımız için bir tehdit olarak görmüyoruz " dedi.
Dipnot: Bu içerik fikir verme amacıyla paylaşılmış olup yatırım tavsiyesi değildir.
Comments