Güney Kore, sektördeki önde gelen NFT tabanlı oyunlardan birine sahiptir, ancak bu video oyunları ülkede hala yasaklandığını duyurdu
MIR4, Güney Kore merkezli bir video oyun stüdyosu olan WeMade tarafından geliştirilen ünlü bir oyna-kazan oyunu. Oyun, 85000'den fazla eşzamanlı oyuncu ile Steam'de ilk onda yer alıyor. Ancak, Güney Kore'deki MIR4 hayran kitlesi ve oyuncuları, video oyununu tam anlamıyla deneyimlemeleri artık mümkün değil.
Oyunun yerel versiyonu, oyunun uluslararası versiyonunda bulunan oyna-kazan öğelerini içermeyeceği öğrenildi. Bunun nedeni, Güney Koreli yetkililerin uyguladığı yasak. Kore'nin Oyun Derecelendirme ve Yönetim Komitesi başkanı, NFT video oyunları yasağının devam edeceğini yineledi.
Medyaya konuşan komite başkanı, video oyunu yasalarının spekülasyon ve kumar içeren herhangi bir oyunu kısıtladığını söyledi.
Komite başkanı, “Oyun komitesinin blockchain ve NFT'ler gibi yeni teknolojileri engellediği bir yanlış anlama” dedi. “Oyun endüstrisi tanıtım yasası, kültürü teşvik eden diğer yasaların aksine, spekülasyonları önlemek için oluşturulmuştur.” Bununla birlikte başkan, nakite çevrilebilir ve takas edilebilir NFT unsurları içermiyorsa blok zinciri tabanlı oyunlara karşı sıcak bir tavır da sergiledi.
Güney Kore'nin spekülatif unsurlara karşı çıkmasının nedeni, Sea Story oyununun 15 yıllık bir olayıdır. Oyun, oyuncuları hediye çeki ile ödüllendirilmesine rağmen nakit ödeme gerçekleşmemiş olması.
Ancak oyun, oyuncuların nakit para almak için sertifikalarını teslim edecekleri oyun salonlarının dışındaki nakit merkezlerine yol açtı. Daha sonra, suç çeteleri atari işine dahil oldu ve birçok kişi oyunda zor kazanılan paralarını kaybetti.
Bununla birlikte, alandaki uzmanlar, “Metaverse'in küresel bir trend haline geldiği bir zamanda, kazan-kazan oyun modellerinin daha sofistike bir şekilde yerleşebilmesi için sosyal bir fikir birliğine varmak için kafalarımızı bir araya getirmenin zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.
Commentaires