top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

GetirÇarşı ile mahalle esnafını evlere getiriyor

GetirÇarşı ile mahalle esnafını evlere getiriyor

GetirÇarşı ile mahalle esnafını evlere getiriyor

Getir yeni servis ve hizmetlerle kapsamını genişletiyor. Türkiye'nin ikinci unicorn girişimi olan Getir, ilk etapta İstanbul'da kullanıma sunulacak Çarşı hizmetini duyurdu. Yeni hizmette Getir, mahalle esnafını da kapsamına alıyor. Artık istenen mahalle esnafından alışveriş yapılabilecek.


GetirÇarşı hizmeti ile mahalle esnafını evlere getiriyor

Getir Çarşı hizmetinin detayları bugün online olarak düzenlenen bir etkinlikle açıklandı. Teknolojioku olarak takip ettiğimiz bu etkinlikte yeni servisin detayları duyuruldu.


Getir Çarşı ile beraber mahalledeki kasap, bakkal, fırın, manav ya da benzeri esnaflardan alışveriş yapılabilecek. Yeni hizmet için ilk etapta 300 kişi istihdam edildi. İlk olarak İstanbul'da hizmete sunulacak olan servisin önümüzdeki günlerde farklı illerde de kullanıma sunulacağı açıklandı.

Kendi kuryeleri olan esnaftan 30 Haziran'a kadar herhangi bir komisyon alınmayacak. Bu tarihten sonra komisyon oranları belirlenecek. Bugüne kadar sadece kendi depolarındaki ürünlerle teslimat yapan Getir, bundan sonra mahalle esnafından da teslimat yapacak.


16 Nisan itibarıyla işletme kaydı almaya başlayacak olan GetirÇarşı, çok yakında Getir kullanıcılarıyla buluşacak. Üye olmak isteyen işletmeler, Getir uygulaması üzerindeki linkten pratik başvuru formunu doldurabilecekler. GetirÇarşı, öncelikle İstanbul’da faaliyet gösterecek. Manav, kasap, yufkacı, fırın, balıkçı, çiçekçi, pastane, nalbur, aktar, kırtasiye, züccaciye ve kitabevleri de sisteme dahil olacak.


Getir kullanıcılarının GetirÇarşı üzerinden mahallelerindeki işletmelerden vereceği siparişler, işletmelerin teslimat hizmetiyle ya da ‘Getir Getirsin’ seçeneği ile 30-45 dakika arasında kapılarına ulaşacak.


Geçtiğimiz günlerde aldığı yatırımla bir “unicorn” hâline gelen Getir, yeni hizmetini duyurdu. Şimdiye kadar ana hizmet kolu Getir’in dışında Getir Yemek online yemek siparişi ve Getir Büyük market siparişi hizmetlerini veren uygulama, Getir Çarşı ile birlikte yakın çevredeki kasap, manav ve bunun gibi işletmelerden de alışveriş imkanını sunacak.


Bugün itibarıyla kayıtları açılan ve İstanbul’da faaliyete geçeceği belirtilen GetirÇarşı, ilk etapta 300 kişilik bir ekiple hizmet verecek. Mahalle kültürünü geliştirmeyi amaçlayan bu hizmetin Getir’in faaliyet gösterdiği diğer şehirlere ve hatta yurt dışına da taşınması planlanıyor. Getir Çarşı üzerinden mahallenizdeki kasap, bakkal, fırın, manav ya da benzeri esnaflardan alışveriş yapabileceksiniz. Yeni hizmet için ilk etapta 300 kişi istihdam edildi.


Getir’in belirttiğine göre, kendi kuryeleri bulunan esnaftan 30 Haziran’a kadar herhangi bir komisyon alınmayacak. Bu tarihten sonra komisyon oranları belirlenecek. Bugüne kadar sadece kendi depolarındaki ürünlerin teslimatını yapan Getir, Çarşı hizmeti aracılığıyla bundan sonra mahalle esnafından da teslimat yapacak.


16 Nisan itibarıyla işletme kaydı almaya başlayacak olan GetirÇarşı, çok yakında Getir kullanıcılarıyla buluşacak. Üye olmak isteyen işletmeler,Getir uygulaması üzerindeki linkten pratik başvuru formunu doldurabilecekler. Hizmet kapsamında manav, kasap, yufkacı, fırın, balıkçı, çiçekçi, pastane, nalbur, aktar, kırtasiye, züccaciye ve kitapevleri gibi işletmeler sisteme dahil olabilecek.

Getir kullanıcılarının GetirÇarşı üzerinden mahallelerindeki işletmelerden vereceği siparişler, işletmelerin teslimat hizmetiyle ya da ‘Getir Getirsin’ seçeneği ile 30-45 dakika arasında kapılarına ulaşacak.


Şimdilik sadece İstanbul'da

Türkiye'de 2 milyondan fazla esnafın bulunduğunu ve 200 binden fazlasının İstanbul'da bulunduğunu ifade eden Tütek, uygulamaya öncelikle İstanbul'da başlayacaklarını duyurdu.


Bugün itibarıyla, işletmelerden gidip tek tek kayıt almaya başlıyoruz diyen Tütek, “Bu işe yaklaşık 300 kişi ile başlıyoruz. İstanbul'dan sonra Türkiye'nin geri kalanına da yayacağız. Amacımız, mahalle ruhunu yansıtmak ve yaşatmak. Amacımız mahalle kültürünün vazgeçilmezi olan işletmeleri dijitalleştirmek." ifadelerini kullandı.


Tütek, uygulama kapsamında salgın döneminde sıkıntı yaşayan esnafa destek olmak ve ek gelir kazandırmak amacında olduklarını vurgularken, teknoloji ya da donanım olarak yeterli olmayan esnafa da çeşitli destekler vereceklerini bildirdi ve yeni uygulamayı önümüzdeki haftalar içinde kullanıma açacaklarını aktardı.

Etiketler:

0 yorum

Comments


bottom of page