Geçtiğimiz üç yıl boyunca, müşteri etkileşim stratejilerini sonsuza dek yeniden tanımlandı ve bu değişiklikle birlikte eşi görülmemiş bir karmaşıklık geldiğinin göstergesi
Deloitte'nin 2022 Global Marketing Trends raporunda öne çıkan bazı detaylar şu şekilde; Pazarda ortaya çıkan makro trendlerden sadece birkaçını düşünün: İnsanların sürekli olarak dijital ve fiziksel kanallar arasında geçiş yaptığı bir dünyada, doğrusal müşteri yolculukları neredeyse geçmişte kaldı. Tüketiciler daha özel ve kişiselleştirilmiş deneyimler beklerken, aynı zamanda verilerinin nasıl yakalandığı ve dağıtıldığı konusunda daha fazla korunuyor.
İnsanlar, ürün ve hizmetlerin bir düğmeye basarak mevcut olmasını bekledikçe, rahatlığın tanımı bile değişti. Ürün ve hizmetlerin ötesinde, insanlar bir markanın ne anlama geldiğine daha fazla uyum sağlar ve yalnızca karı maksimize ediyorsa, çoğu marka önlerine bir teklif bile koyamadan çekip gider.
Bu eğilimler, organizasyonun dört duvarı içinde aynı derecede karmaşıklık yaratıyor. Yapay zeka, tüm müşteri deneyiminin özü haline geldikçe, ekipler yaratıcı ve analitik olanı yükselten ve bütünleştiren doğru yetenek karışımını bulmak için çabalıyor.
Buna paralel olarak, markalar sürekli olarak yeteneklerinin pazara sunmayı umdukları deneyimler kadar temsili ve kapsayıcı olmasını sağlamaya çalışıyor. Ve tüm bunların altını çizmek, beklentilerin tüm zamanların en yüksek olduğu bir zamanda pazarlama bütçelerinin rekor düşüklere düştüğü gerçeğidir.
“Deloitte 2022 Küresel Pazarlama Trendleri” raporuna göre 2022'ye hakim olacak 7 pazarlama trendi:
Çerezsiz bir dünyada müşterilerle buluşmak: Üçüncü taraf çerezlerin gittikçe kullanılamaz hale geldiği bir dünya için, birinci taraf veri stratejilerinden başlayarak hazırlıklarını yapmalı.
Müşteri hizmetlerinde yapay zeka ile çağ atlamak: İnsan dokunuşu ile yapay zekayı entegre ederek doğru zamanlı teklifler ve satış sonrası hizmetlerde yeni açılımlar sağlanabilir.
Akıllı-yaratıcı motoru geliştirmek: Pazarlama profesyonellerinin kültür hızında hareket eden bir yetenek modeline ihtiyacı var.
Amaç ile büyümek: Hızlı büyüyen markalar salt fiyat ve kalite ile rekabet etmeyi bırakıp özgün ve karlılığın ötesine geçen bir amaçla var olduklarının taahhüdünü veriyorlar ve iletişimini yapıyorlar.
İnsan odaklı veri deneyimi tasarımı: İnsan odaklı bir veri deneyimi tasarlamak, verilerinin kullanımını yararlı bulan ve ürkütücü bulan bireyler arasındaki ince dengeyi gözetmeyi de gerektiriyor.
Hibrit deneyimi güçlendirmek: Markalar dijital ve yüz yüze ortamları içeren hibrit deneyimlerin dinamik ve bütüncül olmasını sağlayabilmek için insan odaklı tasarım ilkelerini benimsemeli.
Kapsayıcı pazarlama: Toplulukların artan çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık ihtiyaçlarına doğru yanıtı veremeyen organizasyonlar hem bugünün hem yarının müşterisini kaybetme riskiyle karşı karşıya.
Raporun tamamını edinmek için aşağıdaki bölüme tıklayın
Comments