top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Facebook, tanınmış kişileri koruyan yeni politikaları ile gündemde

Facebook, bireyleri ve tanınmış kişileri daha iyi korumak için taciz ve zorbalık politikalarında bir dizi yeni değişiklikler getiriyor

Facebook, tanınmış kişileri koruyan yeni politikaları ile gündemde

Facebook, bireyleri ve tanınmış kişileri daha iyi korumak için taciz ve zorbalık politikalarında bir dizi yeni değişiklikler getiriyor. Bu değişiklikler, ülkenin 13 Ekim'de Ulusal Zorbalığı Önleme ve Farkındalık Günü'nü anmasıyla geldi.


Mart ayında yayınlanan bir Anti-Defamation League (Hakaretle Mücadele Birliği) anketi, Amerikalıların yaklaşık %41'inin bir tür çevrimiçi nefret ve taciz yaşadığını söylerken, %21'i takip, fiziksel tehdit veya *doxing gibi "ciddi çevrimiçi taciz" ile karşı karşıya olduğunu bildirdi.


Araştırmanın sonuçlarına göre, ankete katılanlar en çok tacizi Facebook'ta yaşarken, onu Twitter, Facebook'a ait Instagram ve YouTube takip etti.


Facebook'un küresel güvenlik sorumlusu Antigone Davis, "Uygulamalarımızdaki herkesin kendi topluluklarıyla etkileşim kurmak ve bağlantı kurmak için kendini güvende hissetmesi önemlidir. Platformumuzda zorbalık ve tacize izin vermiyoruz, ancak bu gerçekleştiğinde harekete geçiyoruz." bir haber bülteni.


Sosyal medya platformu, kadın politikacılar, LGBTQ+ temsilcileri ve diğer içerik oluşturucular gibi küresel paydaşlara danıştıktan sonra güncellemeleri bulduğunu söyledi.


Şu andan itibaren site, kişinin gerçek hayatta zarar görme riski olmasa bile sadece kötüleme amacıyla açılan her tür sayfayı kaldıracak. CNET'e göre, bu kural değişikliği gönderiler, yorumlar ve hatta doğrudan mesajlar dahil tüm içeriği kapsayacağını belirtildi. Zorbalık yapan kişileri hedef alan gruplar veya Sayfalar da silinecektir.


"Uygulamalarımızdaki herkesin kendi topluluklarıyla etkileşim kurma ve bağlantı kurma konusunda kendini güvende hissetmesi önemlidir. Platformumuzda zorbalığa ve tacize izin vermiyoruz, ancak bu gerçekleştiğinde harekete geçiyoruz” dedi.


Yeni kurallar ayrıca, gazeteciler veya aktivistler gibi kamuya mal olmuş kişilere daha fazla koruma sağlamak için tasarlandığı belirtildi.


Facebook, bu tür bireyleri çevreleyen güvenlik önlemlerini artırmayı planlıyor ve "aşağılayıcı veya cinsel tercihler üzerinden saldırıları" da kapsayacak şekilde katı kuralları uygulamaya başlayacak. Tanınmış kişiler, profillerinden veya sayfalarından da aşağılayıcı yorumların kaldırılmasını talep edebilmeleri de mümkün.


Bu yılın başlarında Instagram, kullanıcıların gelen kutularından kötü niyetli mesajları engellemelerini sağlayan bir özellik de sunmuştu. Araç, rahatsız edici kelimeleri, cümleleri ve emojileri filtrelemeye yardımcı olur, böylece kullanıcılar bunları asla okumak zorunda kalmayacak.


Bu, çevrimiçi zorbalıkla mücadele için doğru yönde atılmış bir adım olduğu düşünülüyor. Aslında, tüm nefret mesajlarını sansürlemese de, her gün bir taciz barajıyla karşı karşıya kalan kamuya mal olmuş kişiler için olumlu bir gelişme olduğu ifade edilebilir.


Şirket, gerektiğinde politikalarında değişiklik yapmaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca şirket, diğer platformlarında tacizi azaltmanın yollarını arıyor. Bu yazın başlarında Instagram, kullanıcıların tacize uğradıklarını veya hedef alındıklarını hissettiklerinde etkileşimleri geçici olarak duraklatmalarına olanak tanıyan yeni bir Sınırlar özelliğini test etmeye başladı.


*Doxing (bazen Doxxing olarak da yazılır), bir kişi hakkında gerçek adı, ev adresi, iş yeri, telefonu, finansal ve diğer kişisel bilgileri gibi tanımlayıcı bilgileri çevrimiçi ortamda ifşa etme eylemidir.

0 yorum

Opmerkingen


bottom of page