Bir süredir sosyal medyada tartışma konusu olan "Meta logosu çalıntı mı?" soruları sonrası, şirket merak edilen sorulara cevap vermek adına bazı açıklamalarda bulundu
Facebook'un Instagram ve Whatsapp satın almaları sonrası ana şirket olarak FACEBOOK adını alması üzerinden daha çok bir süre geçmeden adını Meta Platforms olarak değiştirmişti.
Facebook (veya Meta), bildiğiniz gibi sosyal ağların yeniden doğuştan kaynaklandığına kesin olarak inanıyor gibi görünüyor. Şirket, “birlikte olamadığınız zamanlarda bile insanlarla sürükleyici deneyimleri paylaşabileceğiniz ve fiziksel dünyada yapamayacağınız şeyleri birlikte yapabileceğiniz sosyal teknolojinin bir sonraki evrimini” inşa etmek için Walls'u yıkmayı umuyor. Meta veri tabanında insanların sanal olarak aynı alanda bağlantı kuruyormuş gibi hissedeceklerini söylüyor.
Marka ardındaki estetik kararları özetleyen yeni bir blog gönderisine göre, marka değişikliği şirket genelindeki marka ve ürün ekiplerinin ortak çalışması ardından ortaya çıktı.
Meta tasarım ekibi, şirketin Meta adını "'ötesi' anlamına gelebileceği için" seçtiğini ayrıntılarıyla anlatıyor.
Teknoloji devi, "Bu sonraki bölüm, bizi dijital bağlantının bugün mümkün kıldığının ötesine, ekranların kısıtlamalarının, mesafenin ve hatta fiziğin sınırlarının ötesine taşıyacak, hepimizin yarattığı bir gelecek" diye detaylandırıyor. "Şirketimiz için Meta, her zaman inşa edilecek daha çok şey olduğunu hatırlatıyor."
Yalnızca 2D ekranlar için bir logo tasarlamak çok boyutlu geçiş için uygun olmayacaktı, bu nedenle şirket "hareket halinde ve 3D yaşayabilen" bir sembol yarattı. Dinamik amblem, 2D veya 3D olarak farklı perspektiflerde farklı görünür ve hatta şunlarla etkileşime girebilir; "içinde ve çevresinde" gezmenize olanak sağlıyor.
Bazı senaryolarda, bir 'M' monogramı gibi görünebilir, ancak aynı zamanda "meta veri tabanındaki sonsuz ufukları" temsil eden bir sonsuzluk sembolüne de dönüşebilir.
Sembolde hala markanın geçmişine dair bir anısı var. Şirket, Meta'nın temel ürünlerine "geleceğimizi şirketimizin kökenlerine bağlayan" mavi bir gradyan tam tur dönüyor.
Kelime işaretinin arkasındaki düşünce süreci daha az soyut anlam taşıyor. Şirket, uygulama içi uygulamalardan sürükleyici meta veri deposuna kadar çok sayıda ekranda kendisini taşıyacak "basit ve etkili" bir görünüm istedi. Bu logo için yeniden kullandığı 2019'daki oldukça yeni kurumsal yazı tipi, tasarıma uyumlu görünüyordu.
Meta CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, "Şu anda markamız tek bir ürünle o kadar sıkı bir şekilde bağlantılı ki, bırakın gelecekte bugün yaptığımız her şeyi temsil etmesi mümkün değil. Zamanla, bir metaverse şirketi olarak görülmemizi umuyorum ve çalışmamızı ve kimliğimizi inşa ettiğimiz şeye bağlamak istiyorum” dedi.
Günün sonunda, Facebook'un ya da Meta'nın son hamlesi her ne olursa olsun çok konuşulacağı ortada idi. Bu dönüşümde Meta gelecek hakkında planlarını açıklasa da, şirket dışında bu işten kârlı çıkan bir şirket daha vardı. Almanya menşeili sağlık merkezi “M-sense” ise sosyal medyaları aracılığıyla yaptığı paylaşımlarda Meta’nın logosunun kendi logolarına olan benzerliğine esprili bir dille atıfta bulunmuştu. M-sense Migräne by Newsenselab yaptığı paylaşımda Facebook’a ilham vermelerinden onur duyduklarını dile getirirken Facebook’un veri güvenliği konusunda da kendilerinden ilham alabileceğini açıklamalarına ekledi.
Şirket bir diğer paylaşımında ise Mark Zuckerberg’e “Bu durum eğer migrene sebep oluyorsa uygulamamızı indirebilirsin” çağrısında bulundu.
Comments