top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Dijital kimlik nedir? Fırsatlar ve tehditler

Telekom operatörleri, bankalar, sanayi şirketleri ve devlet kurumları için fırsatlar ve zorluklar

Dijital kimlik nedir? Fırsatlar ve tehditler

Dijital bozulma ve teknolojik gelişmeler, insanların şirketler ve kuruluşlarla etkileşim biçimini etkiliyor. Devlet avantajlarından bankacılıkta oturum açmaya kadar pek çok hizmet artık dijital olarak yürütülüyor.

Bu gelişmeler göz önüne alındığında, dijital kimlik pazarının büyümesi kaçınılmazdır. Dijital kimlik (veya dijital kimlik), devlet hizmetlerine ve avantajlarının yanı sıra bankacılık, işyeri, eğitim ve sağlıkla ilgili diğer birçok çevrimiçi hizmete erişim için tanımlayıcı görevi görecek şekilde uyarlanmaya devam edecek. Hesap oluşturmak, işlem yapmak ve hizmetlere abone olmak için gereklidir. Böylelikle, insanların günlük işlerini yapmalarına ve zamandan tasarruf etmelerine olanak tanırken aynı zamanda güvenliklerini de koruyan hayati bir işlevi yerine getirir.

Şu anda piyasada aktif olarak kullanılan üç dijital kimlik sistemi bulunmaktadır:


— Merkezi

— Üçüncü şahıs tabanlı

— Özerk kimlik sistemleri


Her üç sistem de bugün hala mevcuttur ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, bu sistemler, değişen sosyo-kültürel normlar ve düzenleyici çerçeveler nedeniyle hala gelişmektedir. Her sistemin hem faydaları hem de sınırlamaları vardır. Merkezi modeller daha fazla güvenlik ve güven sağlarken, merkezi olmayan modeller daha fazla kullanıcı kontrolüne izin verir ve gelişmiş bir müşteri deneyimi sağlar. Sınırlamalar açısından, merkezi model sistem arızası riskine maruz kalırken, merkezi olmayan model karmaşık yönetişimi içerir ve daha yüksek bir kimlik hırsızlığı riski taşır.

Anahtar başarı faktörleri

Telekom operatörleri, bankalar, endüstriler ve kamu kurumlarının tümü, çeşitli ülkelerde dijital kimlik çözümlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmuştur. Başarılı pazarlarda ortak olan çeşitli temel başarı faktörleri vardır:


  1. Yeni kullanıcılara yeterli düzeyde güven vermek için güvenilir ve şeffaf bir çözüm şarttır

  2. Uygun bir düzenleyici ortam, belirli bir ülkede dijital kimlik kullanımını teşvik eder

  3. Çözümler mümkün olan maksimum maruziyete sahip olmalıdır. Dijital kimlik sağlayıcıları, bunun olmasını sağlamak için çeşitli sektörlerden diğer birkaç oyuncuyla işbirliği yapabilir ve / veya bir konsorsiyum oluşturabilir.

  4. Kullanıcı deneyiminin tasarımı, hizmet ve dijital kimlik çözüm sağlayıcıları arasındaki sorunsuz entegrasyon açısından kritiktir

  5. Son olarak, iş modeli çok basit olmalı ve son kullanıcılara ücretsiz çözümler sunmalıdır


Sorunlar, riskler ve tehditler

Pek çok zorluk ve riskle karşı karşıya kaldıkları için, çok az pazar ve oyuncu, geniş ölçekte güvenli ve şeffaf tanımlama ve kimlik doğrulama süreçlerini gerçekleştirmeyi başarmıştır.


Günümüzde dijital kimlik sağlayıcıları için temel sorunlar şunlardır:

  1. Düzenleme: Yetkililer, kişisel verilerin nasıl toplanması, işlenmesi ve paylaşılması gerektiğine ilişkin açık ve istikrarlı kurallar koymalıdır. Ayrıca, tüm e-ticaret işlemleri için kullanıcının yaşını kontrol etme yükümlülüğü ile Güney Kore gibi dijital kimlik kullanımını teşvik eden düzenlemeler, bu teknolojinin benimsenmesini artırdı ve bu özel kullanımın ötesinde iyi gelişmiş bir ekosistem yarattı -durum

  2. Müşteri deneyimi: Dijitalleşme, müşterileri bir şirketin iş operasyonlarının ve tekliflerinin merkezine yerleştirdiğinden, onlara sorunsuz bir deneyim sunulması gerekiyor. Aslında bu, tüm dijital uygulamalar için bir ön koşul haline geldi. Oyuncuların müşteri yolculuğuna dikkat etmesi ve müşteri odaklı çözümler sunmaya odaklanması gerekir. Güvenlik ve rahatlık arasında doğru dengeyi bulmak, dijital kimlik çözüm sağlayıcıları için en önemli zorluklardan biridir.

  3. Ölçek ve kapsam: Başlıca engellerden biri, kullanıcıları dijital kimlik çözümlerini benimsemeye ikna etmektir. Verimli ve güvenilir bir sistem elde etmek için, dijital kimlik sağlayıcılarının çeşitli müşteri segmentlerini kapsayan geniş bir müşteri tabanına sahip olması gerekir. Bununla birlikte, kullanıcılar kanıtlanmamış sistemlerden kaçınma eğilimindedir ve bu da hizmetlerin daha fazla geliştirilmesini engeller (tavuk ve yumurta sendromu)

  4. Para Kazanma: Oyuncular, son kullanıcıların dijital kimlik uygulamaları için ek ücret ödemeye isteksiz olduğu çözümlerden para kazanmalıdır. Özellikle gelişmiş Avrupa ülkelerinde, kullanıcıların ödemeye istekli olduğu artan sayıda kullanım durumu vardır, ancak bu tür vakaların hacmi hala sınırlıdır.


Sonuç

Dijital kimlik sağlayıcıları bir adım geri çekilmeli ve sistematik bir yaklaşım benimsemelidir. Alanlarında başarılı olmak ve genişlemek için, mevcut pazarı dikkatlice değerlendirmeli, geçmiş başarı ve başarısızlıklardan ders almalıdırlar.

Dijital kimlik sağlayıcıları, değer zinciri içindeki stratejik konumlarını sürekli olarak uyarlamalıdır. Oyuncular, en yüksek potansiyele sahip müşteri segmentlerine öncelik vererek ve ilgili çözüm sağlayıcılarla ortaklık kurarak, gelişen bu pazarda kazanma hakkını elde edebilirler.

Etiketler:

0 yorum

Comments


bottom of page