top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Dijital dönüşüm yolunda şirketler zorlukları nasıl aşabilir?

Dijital dönüşüm artık şirketler için bir seçenek değil, bir zorunluluktur. Çoğu girişim için bu, gelişen iş ortamında hayatta kalması an meselesidir

Dijital dönüşüme giden yolda zorlukları aşmak

Gelişmiş teknolojiler, insanların iletişim kurma, işbirliği yapma ve iş dünyası ile etkileşim kurma biçimlerini dönüştürdü. Etkisi o kadar büyük oldu ki dijital dönüşüm artık işletmeler için bir seçenek değil, bir zorunluluk. Çoğu girişim için bu, gelişen iş ortamında hayatta kalma meselesidir.


Dijital dönüşüm, geliri, üretkenliği ve müşteri deneyimlerini en üst düzeye çıkarmaya çalışan işletmeler için bir uygulama stratejisi haline geldi. Rekabette bir adım önde olmak için mücadele eden startup kurucuları , yaşama ve çalışma şeklimizi iyileştirmek ve dönüştürmek için dijital teknolojileri uygulamaya çalışıyor. Bu nedenle, başarılı bir dijital dönüşüm sağlamak için net kriterler belirlemek ve eldeki sorunları anlamak hayati önem taşımaktadır.


1. İnsanlar teknolojiyi yönlendirir

Başarılı herhangi bir dijital dönüşüm sürecinin kalbinde insan deneyimi vardır ve en başarılı şirketler, inovasyonu teşvik eden ve paylaşılan değer yaratımı yoluyla güçlü, duygusal bağlantılar yaratan önce insan yaklaşımına sahiptir.


Çalışanlar yeni bir teknoloji sisteminin benimsenmesinin ardındaki hedefi tam olarak anladıklarında, sorunsuz bir deneyimin yolu açılmış olur. Yeni yazılım sistemine karşı duyarlılığı artırmak, onlara eyleme geçirilebilir içgörüler sağlamak, self servis desteği sağlamak ve yatırımdan olumlu geri dönüşler sağlamak.


Yukarıdaki ifadelere dayanarak, girişimciler dijital dönüşümün sadece yazılım benimsemekten daha fazlası olduğunu anlamalıdır. Öncelik dijital bir zihniyeti benimsemek, dijital araçların potansiyelini anlamayı ve ardından bunları çalışma ve yaşama biçimimizi dönüştürmek için uygun bir şekilde uygulamayı gerektirir. Çalışan bağlılığı ve tam sorumluluk kültürü geliştirmek, hızlı öğrenme ve uygulama ortamına ilham vererek, yönetim kurulu genelinde dönüştürücü ve olumlu değişiklikler getirecektir.


2. İşletmeniz dijital bir işletmedir

En başından itibaren dijital düşünün. Dijitalin işletmeyi nasıl yönlendirdiğini anlayın ve kararlarınızı buna göre düzenleyin. Değer yaratacak dijital teklifleri keşfedin. Dijital sadece bir BT projesi değildir; Önce dijital yaklaşımı benimsemek, yeni iş modellerinin, gelir akışlarının yaratılmasına yol açabilir ve benzersiz bir müşteri deneyimi yaratabilir.


Sahip olduğunuz teknolojileri kullanın ve büyüdükçe dijital teknoloji kullanımınızı geliştirin. Dağınık sistemlerden korkmayın, bir sistem kullanmazsanız doğacak veri kaybından ve kontrolsüz artan genel giderler konusunda hassas olmanızda fayda var.


3. Yatırım endişeleri

Dijital dönüşüme yatırım yapmak genellikle bilinmeyene yatırım yapmak anlamına geldiğinden, bu, yeni başlayanlar için açık ara en büyük zorluklardan biridir. Birçok girişimci, sermayelerini pazarlama ve insan gücüne harcamayı tercih ederek teknoloji yatırımını daha sonraki bir aşamaya erteler. Mevcut teknolojiler hakkında bilgi eksikliği ve gelecekteki dijital eğilimleri tahmin edememe, genellikle girişimcilerin bu tür önemli ön yatırımları geciktirmesine neden olur.


Girişimciler, bütçelerini 40-30-30 arasında bir programda tahsis edebilirler – yüzde 40'ı insan ve yeteneklere, yüzde 30'u pazarlama ve iş geliştirme faaliyetlerine ve yüzde 30'u araç ve teknolojilere. Bu belirlenmiş bir kural değildir, ancak büyüme için gereken üç temel sütun arasında adil bir sermaye dağılımı sağlayacaktır.


4. Süreçler dijitalleştirilmelidir

Çoğu zaman, dijital bir ürün satışına dayalı yeni başlayanlar için yemek siparişi uygulaması veya bir e-ticaret platformu gibi zaten dijital oldukları varsayımı altında çalışırlar ve iç süreçlerinde tam otomasyon ve dijital çözümlere öncelik verilmez ve gözardı edilen konulardan birisi olur. İlk başlarda, büyük bütçeli bir iş sahibi olunmasa da, bütçe dahilinde yatırımlar oldukça önemli. Bununla birlikte, teknoloji değerli bir iş etkinleştirici olduğundan, bu tür işletmeler de süreçleri iyileştirmek, üretimi genişletmek ve rekabetçi, verimli ve esnek kalmaya devam etmek için iç sistemlerin düzenli olarak güncellenmesi süreçlerde katma değer sağlayabilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page