top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Coca-Cola'dan metaverse hamlesi

Coca-Cola, yeni piksel aromalı Zero Sugar Byte ile metaverse oyuncularına ulaşmayı hedefliyor

Coca-Cola'dan metaverse hamlesi

Bu yılın başlarında, dünyaca ünlü meşrubat devi, uzaydan ilham alarak tasarladığı piyasaya sürmüştü. Şimdi teknolojik oyununu geliştirmeye ve piksel aromalı bir içecek piyasaya sürerek daha genç, teknolojiden anlayan tüketiciler arasında çekiciliğini artırmaya devam ediyor.


Coca-Cola, şirketin "piksel tadı" içerdiğini vaat ettiği yeni bir ürün olan Zero Sugar Byte'ın piyasaya sürülmesiyle cevabı bulduğunu iddia ediyor.

Duyuru, meşrubat devinin lezzet profilini yenilemeyi, teknolojik gücünü esnetmeyi ve giderek daha fazla meta veriye bağlanan daha genç bir tüketici tabanıyla bağlantı kurmayı amaçlayan bir dizi son kampanyasının en sonuncusu.

Sınırlı sayıda üretilen Coca-Cola Zero Sugar Byte, markanın devam eden “Gerçek Mucize” kampanyasının bir uzantısıdır. Bu aynı zamanda Coca-Cola Creations'ın, bu yılın başlarında uzaya benzediği iddia edilen bir ürün olan Coca-Cola Starlight'ın piyasaya sürülmesiyle başlayan ikinci ürün lansmanı. Bu arada marka, geçen yıl Dünya Dostluk Günü münasebetiyle ilk NFT koleksiyonunu çıkararak teknoloji yetenekleri gösterdi.

Yeni ürün lansmanı, özellikle Roblox, Discord, Decentraland ve diğer metaverse tabanlı platformlar ana akım çekiciliği kazanmaya devam ederken reklam dünyasında önemli bir hedef haline gelen oyun topluluğuna yöneliktir. Zero Sugar Byte ile Coca-Cola, video oyunlarının ve meta verinin temel yapı taşlarından biri olan piksele saygılarını sunuyor gibi görünüyor.

Coca-Cola'nın küresel stratejiden sorumlu kıdemli direktörü Oana Vlad, "Coca-Cola Creations'daki ikinci ifademiz için, piksellerin eğlenceliliğinden ilham alan, kökleri oyunun mümkün kıldığı deneyimlere dayanan yenilikçi bir tat yaratmak istedik" dedi.


"Piksellerin dijital bağlantıya güç vermesi gibi, Coca-Cola Zero Sugar Byte, Real Magic anlarını paylaşmak için insanları bir araya getiriyor."

Zero Sugar Byte bugün Latin Amerika'da "son derece sınırlı miktarlarda" piyasaya sürüldü. Marka, ürünün 2 Mayıs'tan itibaren ABD pazarlarında "ikili paketler" şeklinde piyasaya sürüleceğini ve bu kutulardan birinin tüketim, diğerinin ise toplama amaçlı olacağını söylüyor. Ürün yalnızca ABD'li tüketiciler için çevrimiçi olarak satışa sunulacak ve markanın sözleriyle “dijital ve fiziksel dünyalar arasında bir portal” haline dönüşecek.

Bir VR konseri içeren Coca-Cola Starlight lansmanı sırasında başlayan yeni ürünleri dijital deneyimlerle birleştirme temasını genişleten marka, Zero Sugar Byte'ın lansmanını, markanın bir markası olan “Pixel Point” lansmanı ile eşleştiriyor.


Yaşam tarzı ve oyun organizasyonu PWR ile işbirliği içinde, Byte, Mayıs ayında sınırlı miktarlarda gerçek ve içilebilir versiyonuyla metaverse'e ilk kez tanıtılacak. Byte'ın sanal versiyonu, Pixel Point adlı "bireysel olarak oluşturulmuş Fortnite Creative deneyimini" bir ilk olacak. PWR tarafından yaratılan bu ada, The Castle, The Escape, The Race ve The Tower adlı dört "duyulardan ilham alan çok oyunculu mini oyun" içeriyor.


Markadan yapılan açıklamada, "Oyuncular girişte Coca-Cola Zero Sugar Byte'ı metaverse'de keşfedecek ve duyulardan ilham alan dört çok oyunculu mini oyun serisi aracılığıyla diğer oyuncularla etkileşime geçecek" dedi.


Gıda markaları harekete geçiyor

Mintel'in yiyecek ve içecek direktör yardımcısı Caleb Bryant, konu oyunculara yönelik reklamcılık olduğunda atıştırmalık üreticilerinin "kesinlikle yeterince temsil edilmediğini" söyledi.


Ama bu değişmeye başlıyor. Cap'n Crunch için sanal reklam panoları birkaç oyunda ortaya çıktı. Roblox'ta öğle yemeği logoları görünüyor. Heinz sponsorluğunda dinlenme alanları Call of Duty'de bulunabilir.


Hâlâ erken ama gıda üreticileri bu stratejinin büyük bir artısı olduğunu düşünüyor.


Kraft Heinz'in ABD Büyümeden Sorumlu Başkanı Sanjiv Gajiwala, oyunculara nasıl reklam verileceği konusunda daha bilinçli düşünmeye başladığını söyledi. Geçen yıl, "oyuna daha bilinçli bir şekilde dahil olmak" da dahil olmak üzere "pazarlama dönüşümümüzün başlangıcı" olarak düşünüldü.


Aralık ayında Heinz, Call of Duty adlı oyun içi bir reklam kampanyası başlattı. İşin özü şu: Atıştırmalık molası vermek, oyuncuları rakipler tarafından saldırmaya açabilir. Böylece Heinz, sanal dünyada oyuncuların avatarlarının hızlı bir ısırık alırken saklanabilecekleri güvenli noktalar oluşturmak için oyunun tasarımcılarıyla eşleşti.

Coca-Cola'dan metaverse hamlesi

Aynı zamanda, Lunchables, çocuk oyun platformu Roblox içinde markalı bir oyun başlattı.


Gajiwala, "Oyun oynamanın daha yaygın olduğunu ve günümüz kültürünün önemli bir parçası olduğunu anlamak bizim için gerçekten önemli" dedi.


Gajiwala, oyunun alaka düzeyinin kanıtı olarak Microsoft'un Call of Duty, Candy Crush, World of Warcraft ve daha fazlasının yaratıcısı Activision Blizzard'ı satın almasına işaret etti. Teknoloji şirketi, Activision ve tartışmalı CEO'su zehirli bir çalışma ortamını teşvik etmekle suçlanmasına rağmen, Ocak ayında oyun firması için yaklaşık 70 milyar dolar ödeyeceğini duyurdu.


Microsoft'un satın alınması bulmacanın sadece bir parçası. Bir oyun endüstrisi analitik şirketi olan Newzoo'ya göre, küresel olarak, abonelikler ve uygulama içi satın almalar dahil olmak üzere oyunlara yapılan tüketici harcamaları 2021'de 180,3 milyar dolara ulaştı. Newzoo, harcamaların 2024'te 218,8 milyar dolara çıkacağını tahmin ediyor.


Ve daha fazla para harcayan sadece mevcut oyuncular değil, aynı zamanda daha fazla insan oyuncu oluyor. Newzoo'ya göre, son altı ayda bilgisayar, konsol veya mobil cihazlarda oyun oynadığını söyleyenlerin sayısı 2021'de 2020'ye kıyasla küresel olarak %5,3 arttı.


Ancak PepsiCo dahil bazı büyük atıştırmalık üreticileri için oyun oynamak buzdağının sadece görünen kısmı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page