top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Çip krizi nedeniyle Renault, 2021 üretim beklentilerini aşağıya çekti

Renault'nun küresel yarı iletken sıkıntısı nedeniyle 2021'deki üretim kayıplarının önceden tahmin edilenden çok daha büyük olacağını beklemelerine rağmen otomobil üretiminde bazı maliyetten tasarruflar ile kârlılığını koruyabildiğini söyledi

Çip krizi nedeniyle Renault, 2021 üretim beklentilerini aşağıya çekti

Fransız otomobil üreticisi yaptığı açıklamada, Renault'nun küresel yarı iletken sıkıntısı nedeniyle 2021'deki üretim kayıplarının önceden tahmin edilenden çok daha büyük olacağını beklemelerine rağmen otomobil üretiminde bazı maliyetten tasarruflar ile kârlılığını koruyabildiğini söyledi.


Renault CFO'su Clotlide Delbos, analistlere yaptığı bir sunumda, otomobil üreticisinin dördüncü çeyrekteki çip kıtlığı konusundaki görünürlüğünün "tedarikçilerden gelen bilgilere pek fazla güvenilir olmaması nedeniyle hala çok zayıf" olduğunu söyledi.


Delbos, Malezya'da COVID-19 karantinasının sona ermesiyle çip sıkıntısının yıl sonuna kadar biraz rahatlaması gerektiğini, ancak tedariklerin 2022'nin büyük bölümünde sınırlı kalacağını söyledi.

Diğer hammaddeler sorulduğunda, Renault'nun kıtlık görmediğini, ancak fiyat artışlarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.


Kriz döneminde diğer otomotiv şirketleri gibi Renault da üretimi daha karlı modellere odakladı.


Fransız otomobil üreticisi, yıl için üretim kayıplarının şimdi 500.000 araca yakın veya Eylül ayı başında 220.000 adetlik tahminin iki katından fazla olacağını söyledi. Firmaya yakın kaynaklar Reuters'e bu hafta üretim kayıplarının önceden tahmin edilenden çok daha yüksek olacağını söyledi.


Otomobil üreticisi, sipariş defterinin Eylül ayı sonunda 2,8 aylık satış eşdeğeri için 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını söyledi. CFO Delbos, popüler, düşük maliyetli bir şehir otomobili olan Dacia Sandero için bekleme süresinin altı ay olduğunu söyledi.


Renault, üçüncü çeyrekte tamamen elektrikli, plug-in hibrit ve hibrit modellerin satışların %31'inden fazlasını oluşturduğunu söyledi. Otomobil üreticisi, 2021 Avrupa CO2 emisyonu hedeflerini daha sıkı karşılama yolunda olduğunu da sözlerine ekledi.


Renault, yüksek otomobil fiyatlarının küresel satışlardaki %22.3'lük düşüşün bir kısmını telafi etmesine yardımcı olduğu için üçüncü çeyrek gelirinin bir önceki yılki 10.37 milyardan %13.4 düşüşle 8.98 milyar Euro'ya (10,4 milyar $) düştüğünü söyledi.


Şirket, tüm yıl faaliyet marjının, yılın ilk yarısı için bildirdiği %2,8 ile aynı olacağını yineledi. Bu, eksi %0,8'lik bir kayıp marjına kıyasla.


Delbos ayrıca, şirketin önümüzdeki haftalarda, planlanandan bir yıldan fazla bir süre önce 2 milyar avroluk bir maliyet azaltma planını tamamlayacağını ve daha fazla maliyet azaltma planlarını hızlandırmayı hedeflediğini söyledi.


Renault, araç stoklarının bir yıl önceki 470.000'den çeyrek sonunda 340.000 araca düştüğünü paylaştı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page