ByteDance, TikTok'un birçok ülkede yasaklanması ve satış ile ilgili spekülasyonları devam ederken dünya çapındaki 60.000'den fazla çalışanına motivasyon amaçlı nakit ikramiye vereceğini açıkladı
Bloomberg'in haberine göre ByteDance, personele, uygun çalışanların bir aylık maaşın yarısına eşdeğer bir ikramiye alacaklarını söyledi. Bloomberg tarafından alınan dahili bir notta ByteDance, şirket politikanın ve COVID-19'un getirdiği zorluklarla karşı karşıya kaldığı için bonusların "çabaları ve özverileri için herkese teşekkür etmeyi" amaçladığını söyledi.
Bir ByteDance sözcüsü, Bloomberg'in hikayesinin doğruluğunu Business Insider'a doğruladı. Bonus duyurusu, ByteDance CEO'su Zhang Yiming'in Reuters tarafından görülen şirket genelindeki daha önceki bir mektubunda, çalışanların TikTok'un belirsiz geleceğinin çevreleyen "gürültüsü" arasında "sonsuz saatler" çalıştıklarını söylemesinden sonra geldi.
Bloomberg tarafından alınan notta ByteDance, "Geçtiğimiz birkaç aydır, COVID-19 salgını ve değişen makro ortamın neden olduğu zorlukların üstesinden gelmek için birlikte çalışıyoruz" dedi. "Herkese çabaları ve özverileri için teşekkür etmek amacıyla, tüm uygun çalışanlara nakit bonus vereceğiz."
Temmuz ve Ağustos aylarında en az 26 gün çalışan tam zamanlı çalışanlar prime hak kazanacak.
TikTok ve ByteDance, pandeminin başlangıcından bu yana sorunlarla genelde karşı karşıya kaldılar, ancak platformlarının popülerliğinden veya kullanıcı tabanının ilgisinden dolayı değil. Bunun yerine, ByteDance'ın Çin'deki genel merkezine ilişkin endişeler, TikTok ile ABD hükümeti arasındaki siyasi bir savaşın merkezi haline geldi ve uygulamanın 100 milyondan fazla ABD'li aylık kullanıcısının geleceği tehlikeye atıldı.
Aylar sonra ya da ileri geri, ByteDance'in ABD hükümetinin ulusal güvenlik endişelerini ve Donald Trump'ın uygulamayı ülke çapında yasaklama tehdidini yatıştırmak için ABD varlıklarını bir Amerikan teknoloji şirketine satmasına günler kaldı.
TikTok'un varlıklarında bir hisse yarışı - 20 milyar ile 50 milyar dolar arasında değişen bir anlaşma - potansiyel alıcılar olarak Microsoft, Oracle, Walmart ve SoftBank gibi isimleri su yüzüne çıkardı. İhale savaşının öncüleri iki grup gibi görünüyor: Microsoft ve Walmart arasında ByteDance CEO'su tarafından desteklenen ortak bir teklif ve Başkan Trump ve bir grup ByteDance'ın ABD'li yatırımcısının desteğine sahip Oracle'dan bir teklifler mevcut.
Bununla birlikte, TikTok'un devralımına ilişkin görüşmelerin, şirketlerin Çin hükümetinden satış lisansı almasını ve devlet yetkililerinin ByteDance'in TikTok'un varlıklarını satması gibi, bu tür işleri veto etme yetkisini gerektiren Çin'in ihracat üzerindeki yeni kısıtlamaları nedeniyle geçen hafta durduğu bildirildi.
Comments