İşinizi büyütmek için doğru uzmanı seçmenizde size yardımcı olacak ipuçları.
Bunu resmedin: Şirketiniz kısa süre önce daha fazla potansiyel müşteri oluşturmak için yeni bir web sitesi oluşturmaya karar verdi, ancak COVID-19 kriziyle ilgili diğer yığınların biriktirilmesi ve işe alınmasıyla ilgili görevler mevcut görevde imkansız görünüyor.
Bunu tek başına yapamazsın; bir uzman kiralamanız gerekir. Göz korkutucu bir görev gibi görünse de, bir uzmanı işe almak, tam zamanlı bir çalışanı işe alma ve işe alma süreci olmadan projeleri tamamlamak için mükemmel bir çözümdür. Şimdi, bir uzmanı işe alırken nelere dikkat etmeliyim diye merak ediyor olabilirsiniz.
İhtiyacınız olan belirli özellikler şirketinize ve projenin türüne bağlı olarak değişmekle birlikte, iş için doğru uzmanı seçmenizde size yol gösterebilecek bazı genel ipuçları vardır. Yeni çalışmanızda size yardımcı olmak için, bir uzmanda aramak için en iyi özelliklerin bir listesini derledik. Adayları incelerken bunları aklınızda bulundurun, böylece bir uzman kiralamaya hazır olduğunuzda, bunların uygun olduklarından emin olabilirsiniz.
1. Şirket ve sektöre olan ilgi
Bir uzman işe alırken, kendi alanlarında yetenekli olmalarına rağmen, şirketinizde veya endüstrinizde her zaman bilgili olmayacaklarını kabul etmek önemlidir. Ancak uzman, sektörde deneyime sahip olup olmadıklarına bakılmaksızın şirketinize olan ilgisini ifade etmelidir. Bir uzman ararken onlara şirketiniz hakkında önceden bilgi sahibi olup olmadıklarını veya misyonu, değerleri ve amacı hakkında araştırma yapıp yapmadıklarını sorun.
Şirketinize olan ilgi, projenize daha bağlı hissetmelerine yardımcı olarak uzmanınıza iyi hizmet edecektir. Bu aynı zamanda diğer şirket materyallerine daha kolay uyan daha iyi bir iş kalitesine yol açarak sonuçta zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Uzmanınız kimler için çalıştıklarını öğrendikten sonra, eldeki projenin bu standartları ve şirketin gelecekteki başarısını nasıl destekleyeceğini daha iyi anlayabilirler.
2. Katı referanslar ve çalışma örnekleri
Yıllarını kendi alanlarında çalışarak geçiren uzmanların çoğu, çabalarını yansıtmak için büyük olasılıkla etkileyici bir özgeçmişe sahip olacaktır. Ancak, onları işe almadan önce, çalışmalarının örneklerini ve önceki müşterilerinin tavsiyelerini isteyin. Bu belgeleri edinerek, uzmanın çalışma kalitesi ve kişisel tarzı hakkında bir fikir edineceksiniz - adayları bir projeyle daha iyi eşleştirmenize yardımcı olabilecek değerli bilgiler.
Referanslar, uzmanınızın mükemmel bir üne sahip olmasını sağlamanın anahtarıdır. Bir adaydan referans talep ederken, onları son zaman diliminden (altı aydan bir yıla) çekmelerini isteyin. Bunu yapmak, geçmiş yıllardan kalma eski müşterilerle konuşma olasılığını riske atmak yerine, diğer müşterilerinin uzmanla nasıl deneyimlediğine dair daha taze bir bakış açısı sağlamanıza yardımcı olacaktır.
3. İşbirliği becerileri
Şirketiniz için bir uzman işe alırken, tüm süreç boyunca veya sadece son adımlar sırasında bir ekiple birlikte olsun, muhtemelen bir şekilde diğer personel üyeleriyle birlikte çalışacaklardır. İşbirliği, bir uzman kiralarken aranması gereken hayati bir beceridir; yine de başarılı bir sonuç üretirken, farklı fikirlerle ve başkalarının çalışma tarzlarıyla nasıl başa çıkacaklarını anladıklarını göstermektedir.
Uzmana başkalarıyla projelerde çalışma deneyimi olup olmadığını sorun ve işbirliği konusundaki bakış açılarını dinleyin. Bir ekip içindeki uzmanın nasıl çalıştığı hakkında sadece yanıtlarını dinleyerek çok şey öğrenebilirsiniz.
4. Bağımsız çalışma becerisi
İşbirliğinin önemini tartıştıktan sonra bağımsızlıktan bahsetmek ironik görünebilir, ancak başkalarıyla iyi çalışma yeteneği, görevleri bireysel olarak tamamlama yeteneği kadar hayati önem taşır. Bu, uzmanın bittikten sonra sihirli bir şekilde yeniden görünmesi için bir proje üzerinde çalıştığı haftalarca saklanması gerektiği anlamına gelmez. Bir uzman soru sormaktan ve gerektiğinde yardıma ulaşmaktan çekinmeli, ancak ne kadar rehberliğin çok fazla olduğunu anlamalıdır.
6. İletişim tarzı
İletişim muhtemelen herhangi bir projedeki en önemli unsurlardan biridir ve uzmanınızı işe almadan önce ele alınmalıdır. Herkesin farklı bir iletişim tarzı vardır ve şirketinize iyi uyduğundan emin olmak için herhangi bir çalışmaya başlamadan önce uzmanın tarzı dikkate alınmalıdır.
Gelecekteki yanlış iletişim veya hayal kırıklıklarından kaçınmak, daha iyi bir çalışma ilişkisi kurmak ve değerli zamandan tasarruf etmek için bir iletişim planı hazırlamak projenin (ve her iki tarafın gönül rahatlığı) başarısı için çok önemlidir.
Uzmanınız şirketinizin tercih ettiği iletişim kanalından farklı bir iletişim kanalı kullanmayı tercih ederse, esnek ve yeni fikirlere açık olmaya hazır olun. Tabii ki, hem sizin hem de uzmanın seçilen iletişim yöntemiyle rahat hissetmelerini sağlamak, ancak geriye doğru eğilmeniz gerektiğini hissetmemek önemlidir; taviz vermek neredeyse her zaman mümkündür.
7. Uyarlanabilirlik
Profesyonel dünyada bir garanti varsa, işler çabucak değişir. Takımlar, son teslim tarihleri ve proje detayları, değişikliğe tabi olan sadece birkaç değişkendir.
Uzmanınızı işe almadan önce, ayarlama yapmak için çok fazla zaman harcamadan işlerin değiştiği kadar çabuk adapte olabildiklerinden emin olun. Yılların deneyimine bakılmaksızın, uzman için işte her zaman bir şeyler öğrenmek gerekir. Şirketinizin karşılaştığı genel sorunları ve değişiklikleri nasıl çözeceklerini onlara sormaktan çekinmeyin. Yanıtlarını değerlendirin ve kendinize sorun: Kararları şirketin stiline uygun mu?
Herhangi bir projede değişiklik ve engeller olmak zorundadır, ancak her şey uzmanın bunları ele alma yeteneğinden emin olup olmadığınıza bağlıdır. Cevabınız evet ise, tebrikler!
Bu proje listesini başarıyla bitirmeye ve dünyayı güvenle ele almaya bir adım daha yaklaştınız; tüm uzmanınız için teşekkürler.
Bir uzman kiralamak korkutucu bir görev gibi görünebilir, ancak bu böyle olmak zorunda değildir. Projeniz görevle ilgili belirli beceriler gerektirse de, seçtiğiniz uzmanın uygun olmasını sağlamak için aramanızda bu yönergeleri kullanın.
תגובות