top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

Başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız, bu 7 dersi önemseyin

Herkesin iyi bir iş konsepti var gibi görünse de, çok azı fikirlerini başarıyla uyguluyor

Başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız, bu 7 dersi önemseyin

Bir iş kurmanın temel amaçlarından biri, zenginlik yaratmakla ilgilidir: çevre için, toplum için ve işletme sahibi için.


Servet üretimi, para ve onun doğru yönetimi ile ilgilidir. Birçok girişimci işine operatör veya teknisyen olarak başlar ve asla para yönetimine dalmaz. Bu, işletmelerinin küçük kalmasına veya zaman içinde ayakta kalmamasına neden olur.


Bu nedenle, "Başarıyla üstlenmek için paranın 7 sırrı" başlıklı bu makaleyi yazmaya karar verdim:


1. Girişimci zihniyet

Pek çok insan başlamak için ihtiyaç duydukları her şeyin iyi bir fikir olduğunu düşünüyor. Ne yazık ki öyle değil, iyi fikirler her yerde bol miktarda bulunur ve girişimci bir zihniyetiniz yoksa ölmeye mahkumdur.


Yeni bir iş yaratmak, sıkı çalışma, hayal kırıklığına karşı yüksek tolerans, her şey kaybolmuş gibi göründüğünde devam etmeye istekli olma, uygulama, uygulama ve daha fazla uygulama gerektirir. Ama her şeyden önce, para kazanma saplantısından çok, hayallerinize ulaşmak için bir saplantı gerektirir.


Para ararsanız, başarı şansınız azalacaktır (çünkü başlangıçta paraya sahip olmayacaksınız). İnsanların hayatlarını dönüştürmeye ve gezegende bir değişiklik yapmaya çalışırsanız, bunun bir sonucu olarak para gelir.


Öyleyse girişimci zihniyetiniz var mı yok mu?


2. Uygulanabilir iş modeli

İş kuran çoğu insan markasına ve ürününe takıntılı hale gelir ve bu girişimcilerde gördüğüm en yaygın hatalardan biridir. Para üretme kapasitesine sahip olduklarını göstermedikçe markanız ve ürününüzün hiçbir değeri yoktur.


— İlk olarak: Birisinin ürününüzü / hizmetinizi satın almaya istekli olduğundan emin olmalısınız. Değerli müşterinizin kim olacağını açıklayın, özellikleri karşılayan kişilere yaklaşın ve satın almaya istekli olup olmadıklarını görün.

— İkincisi: iş modelinizi geliştirmeniz gerekir - yani, işletmenizin tüm bölümlerini nasıl birbirine bağlayacağınızı bilmeniz gerekir. Potansiyel müşterileri nasıl çekeceğinizi, onları nasıl müşteriye dönüştüreceğinizi, ürün veya hizmetinizi nasıl üretip teslim edeceğinizi, nasıl ücret alacağınızı ve nasıl ödeme yapacağınızı bilmeniz gerekir. Montajını yaptığınızda, modelinizin çalışması için para gerektirdiğini fark edeceksiniz. Bunlar sizin masraflarınız ve masraflarınızdır.

— Üçüncüsü: mali tablolarınızı veya rakamlarınızı yapmanız ve işletmenizin karlı ve ölçeklenebilir olduğundan emin olmanız gerekir. Satışlarınızı eksi maliyetlerinizi ve eksi harcamalarınızı hesapladığınızda karlılık bulursunuz. Değerli müşterinizin özelliklerini karşılayan birçok insan olduğunu, onlara iş modeliniz aracılığıyla hizmet verebileceğinizi ve onu başlatmak ve sürdürmek için yeterli paranız olduğunu doğruladığınızda ölçeklenebilirlik bulursunuz.


Bu üç noktayı karşılarsanız işletmenizin uygulanabilir olduğunu söyleyebiliriz. Bunun olmadığını fark ederseniz, birisinin sunduğunuz şeyi satın almaya istekli olduğunu doğruladığınız sürece iş modelinizi ayarlayabilirsiniz.


3. Mutlak tasarruf

İnsanların işlerini kurarken yaptıkları hatalardan biri, satın alıp fazla harcama yapmalarıdır. En iyi bilgisayarı, en iyi ofisleri, en iyi arabayı arıyorlar ya da paralarını doğrudan satışla ilgili olmayan şeyler için kullanıyorlar.


Carlos Slim'in şiddetle tavsiye ettiğim bir prensibi Mutlak Tasarruf olarak adlandırılır. Bir şey satın aldığınızda, satışların yaratılmasıyla doğrudan ilişkili olduğundan emin olun.


Bir bilgisayara ihtiyacınız varsa, kendinize hangi bilgisayarın temel ihtiyaçlarınızı karşıladığını sorun (hangisinin egonuzun ihtiyaçlarını karşıladığını değil). Ve kendinize sorun, daha pahalı bir bilgisayar alırsam, bu satışlarımı artırır mı?


4. Nakit akışı

Nakit akışı, işletmeleri yönlendiren benzindir. Oldukça karlı olan (yani kar üreten) birçok işletme, girişimci veya işletme sahibi nakit akışını nasıl yöneteceğini bilmediği için ölür.


Nakit akışınızı iyi yönetmek için önerdiğim üç kaldıraç vardır:


— İlki: önce şarj edin ve sonra ödeyin. Bu şekilde, müşterilerinizin bankası olmak yerine, müşterilerinizin parasıyla işinizi finanse edebilirsiniz.

— İkincisi: düşük stoklarla başa çıkmak. Paranızın sıkışıp kaldığı yerlerden biri, çok fazla paranız varsa envanterlerdir. İndirim için çok yüksek bir hacim satın almanın cazibesine kapılmamaya çalışın.

— Üçüncüsü: koruma rezervi. Bir ila iki aylık iş için yeterli yedek paraya sahip olmaya çalışın. Her zaman şişman inekler ve sıska inekler vardır. Yalın operasyon için ödeyecek paranız olmadığında, karlı bir işletme iflas eder.


5. Kârınız üzerinden yeniden yatırım yapın

Girişimcinin cazibelerinden biri kazancını gelir gelmez harcamaktır. Benim önerim onları aynı işe yeniden yatırmak. Pazarlama ve satış ile daha fazla potansiyel müşteri çekmek veya operasyonunuzu kolaylaştırmak ve maliyet ve giderlerinizi düşürmek için bunları kullanabilirsiniz.


Kazançlarınızı ne zamana kadar yeniden yatırmalısınız? Ta ki iyi bir kritik kitleye ulaşana kadar ve iş sizsiz bile çalışabilir.


6. Geçiş sürecinizi planlayın

En çok sorulan sorulardan biri şudur: Ne zaman işimi bırakıp kendimi tamamen işime adamak için doğru zaman?


Cevap, işletmenizin, işinizin ürettiği maaşı değiştirmek için yeterli para (sürekli ve sürekli) üretebildiği zamandır.


Geçişi net amaç ve hedeflerle planlamak önemlidir. Öyle ki diyorsunuz ki: altı ay içinde iş bana bu kadar parayı bırakmalı. Bu miktara ulaştığımda işimi bırakacağım. Bu şekilde nereye odaklanacağınızı ve geçişin ne zaman olacağını bileceksiniz.


Ve birçok girişimcinin kamikaze olduğunu ve şu anda işi bırakmaya istekli olduğunu biliyorum.


Bunu yapabilir ve başarılı bir şekilde başarabilir misiniz? Elbette. Bununla birlikte, girişimci travma ve duygusal krizlerin etkilerini önlemek veya azaltmak istiyorsanız, geçişinizi planlamanızı öneririm.


7. Sürekli öğrenme

Bu bölüm herhangi bir girişimci için çok önemlidir. Başarılı olmak istiyorsan sürekli öğrenmeye istekli olmalısın. Öğrenmekten hoşlanmıyorsanız, belki girişimcilik size göre değildir çünkü kısa sürede modası geçmiş olacaksınız ve işiniz başarısızlıkla sonuçlanacaktır.


Artık her amaca yönelik bir eğitim türü var.

  1. Bir şirkette daha iyi bir işbirlikçi olmayı öğrenmek istiyorsanız, akademik eğitimi (yüksek lisans, diploma, uzmanlık gibi) düşünmeniz gerekir.

  2. İstediğiniz şey işinizde nasıl daha iyi sonuçlar elde edeceğinizi öğrenmekse, ihtiyacınız olan şey odaklı eğitimdir (konferanslar, seminerler, atölyeler gibi).

İkisi arasındaki fark, ilkinin size çok fazla teori vermesi (ve çok zaman alması) ve size başka birinin işini nasıl yürüteceğinizi öğretmesi ve ikincisinin size uygulanabilir ilkeleri (kısa sürede) ve nasıl yapılacağını öğretmesidir. işini yürüt.


Öğrenmenizi tavsiye ettiğim ilk şey nedir? Paranı yönetmek için. Kişisel mali durumunuzu yönetmek için.


İşletme parası, paranızı nasıl idare ettiğinizin bir yansımasıdır. Bunu yapmayı öğrenirseniz, işletmenizin sürdürülebilir sonuçlar üretmesini sağlayacaksınız.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page