Teknoloji devi, iki yıl önce şarj cihazlarını ve kulaklıkları çıkararak atıkları azaltmak için harekete geçti
Yakın tarihli bir rapor, Apple'ın en son iPhone satın alımlarında artık şarj cihazı ve kulaklık sağlamayarak 6,5 milyar doların üzerinde kar elde ettiğini belirledi. 2020'de Apple, 2030 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdünün bir parçası olarak, her iPhone satın alımında artık yeni şarj cihazları ve kulaklıkların aksesuar olarak kutulardan kaldırma kararıyla tartışmaların odağına yerleşmişti. Teknoloji devi, yıllık karbon emisyonlarını iki milyon ton azaltmayı planladığını iddia ettiğinde çevrecilerden övgü aldı. Bununla birlikte, tüketicilere şarj cihazı veya kulaklık almasa da, ürünlerin genel olarak yükseltilmiş donanım ve daha yüksek kalite sunacağı vaat ediliyor. Apple, aynı maliyeti korumanın, iPhone'un daha üstün özelliklerle gelmesi olduğunu savunuyor.
Hypebeast'in haberine göre, şirket hem kulaklıklar hem de şarj cihazlarının her biri 19 USD'den satılıyor ve bu ürünlerin üretimi genellikle daha ucuz olduğundan, Apple cihaz başına yaklaşık 35 USD tasarruf ediyor. Bu aksesuarların çıkarılması aynı zamanda iPhone'lar için daha küçük ambalajlar anlamına geliyor ve bunun anlamı, şirketin artan kârına katkıda bulunması. Apple ayrıca 2023 yılına kadar tedarik zincirinin ve ürün kullanımının tamamen karbon nötr hale geleceğine söz verdi.
Ayrıca, halihazırda bu aksesuarlara sahip olan ve yenilerine ihtiyaç duymayan kullanıcılardan büyük miktarda atık tasarrufu sağlayacağından, sürdürülebilirlik tarafında birçok kullanıcı için Apple doğru bir hareket yaptığı görüşünde.
The Mac Observer'ın belirttiği gibi, kullanıcıların artık eski aksesuarları arızalanırsa aksesuarları kendi başlarına satın almaları gerektiğinden, Apple bu tek seferlik satışlardan ek 293 milyon ABD doları kazanacaktı.
Comments