top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıThe Brand Planet

App Samurai, yapay zeka destekli güvenli mobil büyüme platformu için 4.6 Milyon dolarlık yatırım

Emre Fadıllıoğlu App Samurai'nin kurucu ortağı ve CEO'su, yapay zeka destekli güvenli mobil büyüme platformu oluşturmak için nasıl 4.6 milyon Dolar yatırım aldı?

Emre Fadıllıoğlu, App Samurai'nin kurucu ortağı ve CEO'su, ODTÜ İşletme bölümünden mezun oldu ve UC Berkeley'den Yönetici Liderlik derecesi aldı. Daha sonra PwC, Enerjisa ve Oracle'da finans, satış ve iş geliştirme rolleri üstlendi. App Samurai'den önce, bugün hala faaliyet gösteren bir dijital pazarlama ajansı olan Netvent (2013) ve Avrupa'nın Top 100 Hottest listesinde yer alan App Samurai'nin yerini alan bir mobil pazar ajansı olan Growth Tower'ın (2015) kurucu ortağı oldu. 2018'de Wired dergisi tarafından en etkileyici girişimler listesinde yer aldı.


App Samurai, hızlı büyüyen şirketler için bir self servis mobil reklam aracıdır. Mobil reklam planlaması, yürütmesi ve analizi hızlı büyüyen şirketler için karmaşıktır çünkü mevcut tüm uygulama pazarlama araçlarına erişemezler. Uygulama Samuray, derinlemesine mobil reklamcılık bilgisi gerektirmeden onlar için kolaylaştırır!


Uygulamanız için nitelikli kullanıcılar elde etmek için App Samurai ile reklam kampanyalarınızı kolayca oluşturabilir, yönetebilir ve ölçebilirsiniz!


AsiaTechDaily ile yaptığı özel röportajda Emre şunları söylüyor:


Kurucuların büyük başarı etkinliklerine kutlamaları ertelemeleri gerekmez. Ayrıca yolculuğun tadını çıkarmak da çok önemli. Kendime her zaman bir maratonda olduğumu hatırlatıyorum, sprintte değil. Yazmaktan her zaman zevk alırım, ancak 10 yıl önce gitme şansım olsaydı, her gün yazmaya odaklanırdım, kişisel ya da profesyonel, önemli değil. Yazmanın, içinizdeki ile yüzleşmenize yardımcı olan yaratıcı bir süreç olduğuna inanıyorum. Kariyerimle ilgili olarak, PwC ve Oracle'da geçirdiğim yıllar boyunca edindiğim deneyimden memnunum, ancak 10 yıl önce gitme şansım olsaydı, bir startup'ta iş bulmaya odaklanırdım. Bir başlangıç ortamında çalışmak, gelecekteki zorluklar için gerekli becerileri geliştirmek için çok önemlidir.


Lütfen bana kişisel geçmişinizden bahsedin ve şu anda ne üzerinde çalışıyorsunuz?

Emre Fadıllıoğlu: Wired dergisinin 2018'de Avrupa'nın En İyi 100 En Sıcak Girişim listesinde yer alan mobil teknoloji girişimi App Samurai'nin CEO'su ve Kurucu Ortağıyım. App Samurai'den önce, bir dijital pazarlama ajansı olan Netvent (2013) 'ü kurdum. bugün hala faaliyet gösteriyor ve bir mobil pazarlama ajansı olan Growth Tower (2015), bizi bugün bildiğimiz App Samurai'ye yönlendirdi. Daha önce PwC, Inta Spaceturk, Enerjisa ve Oracle'da finans, satış ve iş geliştirme rollerinde çalıştım. Eğitim geçmişim ODTÜ'den İşletme ve UC Berkeley'den Yönetici Liderlik diploması içeriyor. Şu anda, AppSamurai'yi harika yetenekli insanlardan oluşan bir ekiple ölçeklendirmeye odaklanıyorum.


Şirketinize başlamanız için sizi ne motive etti?

Emre Fadıllıoğlu: Phil Libin'in yeni başlayanlar hakkındaki sözlerine bayılıyorum. “Bir şirket kurmak veya yeni bir başlangıç ​​için çalışmak için pek çok kötü neden var. Ancak tek bir iyi, meşru neden var ve bunun ne olduğunu bildiğinizi düşünüyorum: dünyayı değiştirmek! "


Bu kadar yetenekli bir grupla dünyayı değiştirmekten gurur duyuyorum. Bu yolculuğu seviyorum ve bu benim ana motivasyonum. Harcadığımız her saat, yazdığımız her kod satırı, katıldığımız her çağrı, mutlu ettiğimiz her müşteri, attığımız her adım, sürekli değişen pazarlama ekosistemini demokratikleştirmemize yardımcı oluyor.


Mevcut ana ürününüz nedir ve (varsa) kuruluşundan mevcut ürüne kadar herhangi bir ürün pivot hikayesini paylaşabilir misiniz?

Emre Fadıllıoğlu: AppSamurai, sürekli değişen pazarlama ekosistemi için en iyi teknolojik çözümleri tasarlayan bir ürün şirketidir. App Samurai, mobil uygulamaların ve oyunların bir ürün portföyü ile kullanıcıları edinmesine, etkileşim kurmasına ve elde tutmasına yardımcı olur. Yapay zeka tarafından desteklenen bir kullanıcı edinme platformumuz, gerçek zamanlı bir mobil dolandırıcılık çözümü ve uygulama içi etkileşimi artıran bir mobil uygulama platformumuz var. Dünyanın dört bir yanındaki en parlak beyinleri etkileyebilecek en iyi yer olmaya adanmış, ikonik bir şirket kurmayı hedefliyoruz.


AppSamurai Group olarak şu an için üç ana ürünümüz var;


Uygulama Samuray

2016'da başlatılan self servis bir reklam platformu olan platform, 200'den fazla reklam ağı ile entegre olmuş ve 100'den fazla ülkeden 10.000'den fazla reklamvereni desteklemektedir.


Interceptd

Mobil reklam dolandırıcılığını önleme çözümü. Sahte trafiği ve sahtekar yayıncıları gerçek zamanlı olarak engeller ve sektörün ilk eROAS (tahmini Reklam Harcaması Getirisi) hesaplayıcısını içerir. Interceptd, gösterim seviyesinden uygulama içi seviyeye kadar verileri kullanan yapay zeka destekli ve belirleyici reklam sahtekarlığı alarmlarının bir kombinasyonunu kullanır. 2019'un 4. çeyreğinde Interceptd, 5 milyardan fazla reklam tıklaması ve 38 milyondan fazla uygulama içi etkinliğin analizine dayalı olarak sahte trafiği 10 milyon dolardan fazla engelledi. Mobil reklam harcamasının 2019'da 165 milyar doları aşacağı tahminiyle * Interceptd, mobil reklamcılık, yükleme ve ilişkilendirme sahtekarlığına karşı mücadelede kritik bir çözümdür.


Storyly

Ocak 2020'de piyasaya sürülen en yeni Uygulama Samurai uygulama içi reklamcılık çözümü, tanıdık hikaye konseptinden yararlanarak uygulama içi etkileşimi ve geliri artırmanın zorluğunu çözmeyi hedefliyor. Uygulama yayıncıları ve geliştiricileri, kısa hikayeleri seçmek, izlemek ve dağıtmak için gerçek zamanlı analitiği kullanarak içerik tüketimini artırabilir, oturum sürelerini artırabilir ve müşteri yolculuğunu geliştirebilir. Storyly, özellikle mobil uygulamaların elde tutma sorunları için ilgi çekici deneyimler, çapraz satış fırsatları yaratabilen, kullanıcı tarafından oluşturulan içerikten para kazanabilen ve kişiselleştirme sağlayan bir çözümdür.


Şimdiye kadar toplam olarak ne kadar para (finansman) topladınız? Son finansman turu ne zamandı?

Emre Fadıllıoğlu: Bu yılın başında Seri A fonuna 2,4 milyon dolarlık yatırımı başarıyla kapattık. 212 Ventures liderliğindeki ve Collective Spark, 500 Startups ve Degerhan Usluel tarafından ortaklaşa yatırılan zam, bugüne kadarki toplam yatırımımızı 4,6 milyon $ 'a çıkarıyor.


Kullanıcıların ilgisini nasıl çektiniz ve şirketinizi en başından nasıl büyüttünüz? İşletmenizi büyütmek için pazarlama stratejileriniz hangileriydi?

Emre Fadıllıoğlu: Inbound pazarlama, pazarlamacılar için özel ürünler yaratan bir teknoloji şirketi olarak ana stratejimiz haline geldi. Ancak, bizim için her zaman beta modunda olan ürünlerimizi daha iyi hale getirmek için ekibimizin mükemmel çabası sayesinde ana müşteri tabanımız da yapışkanlaştı ve bir WOM yarattı.


Girişiminizin büyümesi için en iyi pazarlama aracı hangisi ve neden?

Emre Fadıllıoğlu: Mükemmel bir müşteri deneyimi yaratmak mantramızdır, bu nedenle CRM araçları işimiz için önemli bir varlıktır. Ayrıca, ürünlerimiz aracılığıyla çözülebilecek iş sorunlarına zaten çözüm bulmaya çalışan doğru müşterilere ulaşmak için SEO araçlarını kullanıyoruz.


Çoğu girişim genel olarak pazarlama konusunda neyi yanlış yapıyor?

Emre Fadıllıoğlu: Ürünlere odaklanmak onları geliştirmemize izin veremez. Yeni başlayanlar olarak asıl endişemiz, büyük teknoloji şirketleri tarafından henüz çözülmemiş olan ürünlerimiz aracılığıyla çevik bir şekilde çözümler bulmak olmalıdır. Dolayısıyla bu sorunları kapsamlı bir şekilde anlamanın kaynağı müşterinin kendisidir. Bu nedenle, her zaman gelişime açık ürünlerimiz için ilk elden geri bildirim almak için müşterilerimizle büyük ölçüde müşteri odaklılık ve her zaman açık iletişim kurmalıyız.


Kaynak yaratmaya ne zaman başlanacağını belirlemede dahili karar süreçleri nelerdi ve bunun lojistiği nelerdi? Şu ana kadar kaç yatırımcıyla tanıştınız ve bu yatırımcılarla nasıl tanıştınız ve hangi kanallar sizin için en uygun oldu?

Emre Fadıllıoğlu: Kaynak toplama, bir startup CEO'su için tam zamanlı bir iştir. Zorlayıcı ve çok fazla zaman alıyor. Her zaman sermaye açısından verimliyiz ve App Samurai'nin ölçeklenmeye hazır olduğunu hissettikten sonra bağış toplamaya başladık.


A Serisi bağış toplama sürecinde 100'den fazla yatırımcı ile tanıştım. Sürecin kendisi kiminle ortak olmak istediğimizi anlamamıza yardımcı oldu ve dünya çapındaki en üst düzey yatırımcılardan değerli geri bildirimler aldık.


Bağış toplama sürecinde karşılaştığınız en büyük zorluklar ve engeller nelerdir? Baştan başlamak zorunda olsaydın, neyi farklı yapardınız? (Bu konudaki anlayışınız veya tavsiyeniz yeni başlayanlar için çok yararlı olacaktır)

Emre Fadıllıoğlu: En büyük zorluk, aynı anda hem işi yönetmek hem de para toplamaktı. Bu süreçte en önemli şey zaman yönetimidir. Bu sürece yeniden başlamak zorunda olsaydım zamanımı ve teslim tarihlerimi daha verimli yönetirdim. Ayrıca, kaynak yaratma süreci, finansal bir süreçten çok bir satış sürecidir. Bu yüzden bir CRM oluşturdum, notlar aldım ve umarım bir sonraki turu oluşturmama ve yönetmeme yardımcı olur.


Bir sonraki tur için kilometre taşlarınız neler? Ve gelecek için hedefleriniz neler?

Emre Fadıllıoğlu: Pandemi, başlangıç ​​sahnesini değiştirdi ve bununla yüzleşmemiz gerekiyor. 2020'yi hedeflerimize ulaşarak kapatmak bir numaralı önceliktir. Yılsonu sonucuna göre, ekibi ve yatırımcıları bir sonraki tur için değerlendireceğiz.


Küresel olarak nasıl genişlemeyi planlıyorsunuz?

Emre Fadıllıoğlu: Genişleme stratejimiz çok basit. Talep modelleri için verilerimize dayanarak segmentleri ve lokasyonları belirleriz ve her bir lokasyon ve segment için en iyi insanlardan oluşan ekibi büyütürüz. Bu strateji, büyük ölçüde en parlak beyinlerle çalışmaya dayanır. Bu, sıfırdan beri her zaman DNA'mızın özünde olmuştur.

Yazmaktan her zaman zevk alırım, ancak 10 yıl önce gitme şansım olsaydı, her gün yazmaya odaklanırdım, kişisel ya da profesyonel, önemli değil.

Şirketlerin küresel pazarlamada yaptığı en yaygın hatalar nelerdir?

Emre Fadıllıoğlu: Kurucuların çoğunun yatırımcılardan veya akıl hocalarından sihirli haplar gibi tavsiyeler aldığını düşünüyorum. Her ürün ve her firma farklıdır; kurucuların girişimleri için özel hazırlanmış stratejiler bulması gerekiyor.


Kurucuların bir şirket kurarken yaptıkları en yaygın hatalar nelerdir? (veya Tüm girişim kurucuları, işlerine başlamadan önce neyi bilmeli?)

Emre Fadıllıoğlu: Kurucuların çoğu fikri ya da sorunu sevme tuzağına düşüyor. Özellikle erken aşama, potansiyel müşterilerle konuşmak ve gerekirse ürününüzü değiştirmek için en iyi zamandır. Öte yandan, kültür, bir startup için başarının temel unsurudur ve kurucuların kültür oluşturması gerekir. Gelecekte harika bir kültür inşa etmeyi geciktiremezsiniz.


Aldığınız en iyi tavsiye nedir? Sizinki gibi benzer şeyleri veya benzer bir yönde yapmakla ilgilenen birine ne tavsiye edersiniz?

Emre Fadıllıoğlu: En iyi tavsiye, küçük başarılarda mutluluk bulmaktı. Kurucuların büyük başarı etkinliklerine kutlamaları ertelemeleri gerekmez. Ayrıca yolculuğun tadını çıkarmak da çok önemli. Kendime her zaman bir maratonda olduğumu hatırlatıyorum, sprintte değil.


10 yıl öncesine geri dönebilseydiniz, hayatınızı iyileştirmek için farklı bir şekilde yapacağınız (veya ne tür kişisel alışkanlıkları geliştirirdiniz?) Bir veya iki şey nelerdir?

Emre Fadıllıoğlu: Yazmaktan her zaman zevk alırım ama 10 yıl önce gitme şansım olsaydı her gün yazmaya odaklanırdım, kişisel ya da profesyonel, önemli değil. Yazmanın, içinizdeki ile yüzleşmenize yardımcı olan yaratıcı bir süreç olduğuna inanıyorum.


Kariyerimle ilgili olarak, PwC ve Oracle'da geçirdiğim yıllar boyunca edindiğim deneyimden memnunum, ancak 10 yıl önce gitme şansım olsaydı, bir startup'ta iş bulmaya odaklanırdım. Bir başlangıç ortamında çalışmak, gelecekteki zorluklar için gerekli becerileri geliştirmek için çok önemlidir.

0 yorum

Comments


bottom of page