Büyük kültürler, ortak bir fikirler ve düşünceler çevresinde şekillenirler
Herhangi bir iş dönüşümünde veya marka yeniden konumlandırmada, kültür değişimi çoğuzaman en zorlu yönetilen süreçtir.
Yeniden yapılanmalardan ve şirket birleşmelerinden markaları inşaa eden kişilere kadar tüm iş modeli yeniliklerinde, özellikle küresel firmalarda her iki liderden ve çalışandan birisi genellikle yerleşik kültürel normlara sahip olmalarından dolayı mevcut organizasyon kültürüyle uyuşmayan anlayış ve davranış setlerine sahip olabilir. Bu da çoğuzaman kaçınılmaz değişimlerin meydana gelmesinin ön ayağıdır.
Bu, etkileşimlerin arttığı dijitalleşen, sanal dünyada sosyalleşen insanların ve artan değişim hızıyla daha da netleşir.
Liderler, daha çevik, yenilikçi ve müşteri odaklı işletmelere olan ihtiyacı fark ederler, ancak gerekli olan anlayış ve davranışlar, operasyonel mükemmeliyet ve verimlilikler etrafında inşa edilen geleneksel kurumsal kültürlerle tamamen çelişmektedir. Bu durumda, mevcut kültür tekrar ele alınmalı ve gerekli adımlar atılmalıdır.
Onlara ne düşüneceğini söylemek yerine, onlara inanmak için bir sebep yaratın
Organizasyonlarda, yönetimler işleyişi sürdürebilmek için iş stratejileri ve gelecek hamleleri belirtebilir ve bunlara uymalarını talep edebilirken, ekibinizin hislerini, inanç setlerini veya düşüncelerini sağlam temelleri olmayan fikirlerle inandırmak mümkün değil.
Markanızın sürdürülebilirliğini sağlamak için devamlı yenilikler üzerine kafa yoran, şirketin verimliliğini arttırmaya yönelik hamleler yapan ve sonuçta organizasyonunuzun iş performansınızı artıran insanlar olduğu için, kültürü yönetmek kesinlikle mümkün değildir. Fakat ortak bir kültür etrafında buluşmaları sağlanabilir.
The Brand Planet'in Kültür Atölyesi hizmetleri
— İşveren değer önerisi
— İç bağlantılar/ Etkileşim yaratılması
— Strateji / Şirket kültürü hizalanması
— İç iletişim